monikaronning

Hem, ljuva hem!

Idag kom jag upp i Karlstad och som jag har saknat min lägenhet! Har tillbringat dagen med att handla, städa, julpynta och ta en sväng på stan. Den där svängen upptog förresten nästan hela dagen. Strosade runt i affärer med pappa och Maria ganska länge och sen bjöd pappa på mat. Jag tror jag har hittat den godaste pizzan ever! Den slår alla pizzor och då har jag varit i pizzans påstådda hemland! MUMS!

Min allra första tomte

Tomten som jag fick efter farmor fick sitta i soffan


Mina lyktor som jag gjorde för två år sen!

Köksfönster

praktik

Praktiken är slut för den här gången. Veckorna har gått fort, för fort. Enda positiva är ju att jag kan åka tillbaka till lägenheten. Så på måndag drar jag upp igen med massa julsaker! Fyndade lite ljuslyktor på Returen förut. Tre stycken röda ljuslyktor för 15 spänn. Helt okej! När jag kom hem visade det sig att det fanns likadana här hemma.

På måndag blir det fix för fulla muggar! Måste till IKEA och Willys för att handla. Tur att jag får skjuts upp så att slipper bära på massa tunga påsar på bussar!


Sjuk

I onsdags kväll drabbades jag av flunsan, eller vad fasiken det nu var jag fick. 40 graders feber och totalt utslagen var jag i alla fall vilket har inneburit att jag varit hemma i två dagar och att jag missat två dagars praktik. Men jag tar ju gärna igen dem så det gör inte så mycket. Bättre att vara hemma och vila än att smitta ner alla ungar plus att gå som en skurmopp, helt genomblöt och ledlös.

Har tillbringat dessa sjukdagar med att titta på Svensson Svensson. Vilken serie alltså! Jag har skrattat högt flera gånger. Jag tror Gustav Svensson påminner lite om min egen far. Lika knasig liksom.
Det var ju dessutom fars dag och pappas födelsedag i söndags. Pappa låg och sova hela dagen eftersom han var sjuk. ( Undra var jag fick sjukdomen ifrån......) Men han var iaf uppe och åt tårta och mat så vi kunde fira honom. Bästa pappa ♥

Kusin Vitamin!


GO DAG!

Jag har haft en jättebra dag! Jag har fått ta hand om två lektioner idag, vilket bestämdes imorse. Inte så mycket att planera eftersom båda lektionerna var fortsättningslektioner på annat vi redan startat upp. Det är så roligt att få stå framför en klass allt och bra är väl att jag tycker så, annars hade jag ju valt fel yrke så att säga.

Dagen blev ännu bättre när jag kom hem och såg att jag fått godkänt på förra veckans inlämningsuppgift. GÖTT MOS LIKSOM!


Just nu.

Jag har påbörjat flera blogginlägg de senaste dagarna, men jag har ganska kvickt stängt ner dem igen. Jag har ju inte haft något att berätta liksom. Fast det har jag ju egentligen.

Förra veckan hade jag skrivvecka, var klar på onsdag kväll så resten av veckan tog jag det ganska lugnt. Var i Karlstad en dag och såg till lägenheten, var i Dals Långed och träffade Jeanette och tände ljus på kyrkogården. Har till och med lyckats ta lite bilder, men de kommer väl när de kommer. Om si sådär tre veckor kanske, när jag är tillbaka i lägenheten! Längtar till lägenheten massor! Blir en snabbsväng till lägenheten i helgen tror jag.

Nu är jag tillbaka på praktiken. Tänk, vilket häftigt yrke jag har valt! Jag känner mig lycklig varje morgon jag går dit, så sjukt kul och lärorikt alltså!!

Rubriken Just nu tillägnas till Laleh! Även om det inte är artisterna som gör om låtarna i Så mycket bättre så är hennes varianter av låtarna helt fantastiska! Ska bli kul att se vad hon/låtskrivarna kommer göra med resten av låtarna.

Blåmärken

De senaste dagarna har jag haft ganska otur. I söndags upptäckte jag ett stort blåmärke på foten. Precis som att någon skulle ha trampat på mig eller något. Med storleken att dömma borde det ha gjort ont när det bestämde sig för att explodera men icke sa nicke. Jag kan inte komma på att jag har känt någon smärta i den foten.

MEN, i den andra! AJ! Eftersom jag är hemma i Åmål på praktik så betyder det att jag varje morgon och kväll måste bädda ut bäddsoffan jag slaggar i. Detta betyder att jag också måste flytta på bordet som står framför bäddsoffan varje morgon och kväll. En morgon skulle jag flytta tillbaka bordet till sin rätta plats och då ställde jag det RAKT PÅ STORTÅN! ( Det roliga är att jag tänkte det jag precis skrev i Ferdinand-stuk. OCH HAN SATTE SIG RAKT PÅ EN HUMLA!) Nåja, ont gjorde det och ett blåmärke fick jag i present, som dessutom kliar! Trodde aldrig jag skulle somna igår kväll för att det kliade så.

Det tredje blåmärken hamnade på tummen. Boven i det hela var den här gången diskmaskinen. Skulle stänga igen och hade tummen mellan. Ont igen.

Med detta inlägg har vi kommit fram till två saker.
Blåmärken älskar mig och jag är klantig!