monikaronning

Tjoflöjt!

Mitt block är tillbaka hos mig (har jag ens berättat om den lilla historien? Tåls att tänkas på!) och meningen är att jag ska börja plugga. Skrev en sida igår och borde fortsätta idag men eftersom jag känner att jag kommer hinna med den så är jag inte särkilt stressad. Dessutom är jag inte en skriva-på-dagen-människa utan en skriva-på-natten-människa. På natten är jag lika effektiv som ett duracellbatteri. Fingrarna skriver i all världens fart. På dagen är jag bättre på att gör allt förutom att plugga.

En morot, flera morötter, morotssoppa!

Nu har jag gjort klart dagens mat; Morotssoppa! Mums i magen alltså! Eftersom jag har pratat så varmt om soppan och pappa fortfarande inte är riktigt övertygad över att den kommer vara ätlig, så var jag tvungen att laga den. Brände mig dock på tungan när jag skulle provsmaka den så just nu känns det som om att tungan har ökat någon storlek. Aj!

Första praktikveckan är nu färdig. Tänk vad mycket man kan lära sig på en vecka! I veckan är det "höstlov" för oss vilket betyder plugg. Observationsrapport, eller vad det nu kallades, som ska skrivas klart. Men pucko-jag glömde såklart blocket med observationen i klassrummet på praktikskolan. Tur att lärarna jobbar till veckan, så på måndag ska jag gå dit och hämta blocket. Får se om jag lyckas skriva något i helgen... Mycket tveksamt.

Ha en underbar dag allihop!

I brist på annat blir det en lista!

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: pirrig
Favoritgodis: surt tror jag
Är det nåt du absolut inte äter: ärtsoppa
Kläder just nu: jeans, kofta och linne
Musik just nu: ingen alls
Vad sa du senast: "hejdå"
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hmm, ingen aning!
Sommarplaner: Jobba, resa, läsa en massa böcker kanske? (Längtar redan)
Fisk eller badkruka: Förr var jag fisk, idag är jag mer badkruka.
Saft eller alkohol: Saft till vardags, alkohol till fest
Hur många kuddar sover du med: I Karlstad 5, i Åmål 2 + "puffkudde"
Favoritväder: Sol!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: En hängmatta, en kompis och mineralvatten
Spelar du nåt instrument: yttepyttelite gitarr
Morgon- eller nattmänniska: Båda, om jag nu kan vara det? Har lätt för att gå upp på morgonen men älskar att sitta uppe på kvällen/natten när det är tyst.
Sparare eller slösare: Sparare
Bästa film: Ingen aning.
Tror på liv på andra planeter: Ja
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Tror du på mirakel: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 3-5
Bio eller promenad: Promenad
Snarkar du? Ja, enligt andra i alla fall ;)
Stjärntecken? Vågen
Rädd för insekter? Lite.
Äckligaste insekten: Alla
Bästa bok? Har läst för många bra böcker för att kunna välja! Men Min bästa väns dotter är bra!
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna teleportera mig till olika platser.
Vad vill du jobba som? LÄRARE OF COURSE!
Chips, morötter eller godis? Beror på.
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Nej, bara på praktiken
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Kan tänka mig att tatuera mig.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat
Gungar du på stolen? Ja.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej!
Är du rädd för blod? Nja, för mycket blod kanske?
Saltar du på maten? Ibland
Gillar du att sjunga? Ja, men bara för mig själv.
Anser du att du är stark? Fysiskt, nej. Psykiskt , ja.
Brukar du sola? Ibland.
Vad gör du om du får hicka? Irriterar mig på den.
Röker du? Aldrig
Snusar du? Aldrig
Använder du knark? Nej!
Kaffe, te eller inget? Kaffe!


YEAY!

Praktiken är suverän! Mer behöver jag inte säga!

Katten och jag...

... ska alldeles krypa till kojs. Eller ja, jag ska ju i alla fall det. Findus har redan somnat.

God natt, gott folk! Imorgon börjar praktiken. Tummen upp för det!


Klassfest!

Har under förmiddagen hunnit med en tur i alla butiker som är värda att besöka tror jag. Stina och jag vill ha något nytt till klassfesten ikväll och som tur hittade vi något att ha på oss efter några timmar på stan!

Som sagt så är det klassfest som gäller ikväll!
Alla andra får ha en underbar kväll!

PUSS!

Torsdag

Idag har jag en massa "måsten" att ta tag i. Som att städa till exempel. Inte roligt.

Just nu sitter jag och käkar frukost och tittar på SVTs dramaserie Bron. Skitbra verkligen! Se den!

En längta-till-lista

* Praktiken
* Att Milla kommer hem
* Jultider
* Att spela ticket to ride med Stina (även om vi spelade senast igår...)
* Att Ida kommer och hälsar på
* Att åka till GÖTELABORG!
* Våren
* Klassfesten på lördag
* Att få köpa nya böcker



Oh boy!

Ruskigt väder, blött och eländigt är vad det är! Uschamigen! Tur att jag är inne alltså. Borde egentligen ha pluggat men det har jag ju inte gjort. Istället har jag tvättat och kollat på olika serier. Ska nog ta tag i plugget nu, är ju trots allt bara en sida som ska skrivas och det är ju inte så svårt!

Lagade morotssoppa igår, den kan jag minsann skryta med! MUMS I MAGEN VAD GOTT!
Bara så att ni vet liksom.

Helg i Åmål

Vilken bra helg! Är gött nöjd över att ha fått träffa kompisar jag inte sett på länge. Tog en promenad med Sara på fredagen och träffade även henne och "naturarna" i lördags för en tur på Åmålsmarknaden och en fika på stans mysigaste café, Strandcafét. Med utsikt över vattnet, en inredning att dö för och en kopp kaffe i handen kan det inte bli bättre liksom?!

Åmålsmarknaden var som den brukar vara, den kryllar av marknadsgodis, korv, plastpåsar och blommor. Gjorde ett par fynd under dagen. Köpte bland annat ett presentpapper för 20 spänn och fick ett annat på köpet. Dessutom köpte jag tre blommor för 15 kronor styck! Jag älskar blommor! Med blommor i ett hem blir allt så mycket hemtrevligare. Konstigt nog trivs blommorna hos mig och tur är väl det! Mina orkidéer blommar om gång på gång och nu är de igång igen.

Men det som var det bästa på hela helgen, det var gårdagens kväll. Träffade Ida som jag inte träffat sen i augusti någon gång. Vi tog en riktigt go' och ganska lång promenad i Åmåls kvarter och pratade om allt mellan himmel och jord. Skype och verklighet är inte samma sak alltså.

Nog för idag!

Puss och kläm!

Ett ordförråd rikare

Igår hade vi teckenspråkslektion vilket var jätteintressant. Blev dock väldigt många nya tecken så många har redan fallit bort. Men skoj var det och några tecken fick jag med!

Idag har jag övat lite till på teckenspråket! Har väl hyfsat koll till redovisningen på måndag!

Har tillbringat dagen hos Stina med att fika och spela ticket to ride. VÄRLDENS ROLIGASTE SPEL!!!! Vi spelade i flera timmar, sjukt roligt!

PUSS

Pooh!

Denna veckan har jag tre "redovisningar".

1. Lära ut en sång.
2. Hålla i en Uddholmövning. (En lek blire')
3. Gruppredovisning med olika övningar.

På måndag har jag ytterligare än.

Låt veckan gå fort...

Tack.

Pannbullar

Jag är nog sämst i världen på att laga pannkakor, eller nästan i alla fall. Jag fick ihop en fin smet men det var sen det började... Att vända på pannkakor är inte riktigt min grej uppenbarligen. Det blev pannkaka av alltihop! (Nu var jag rolig vaaaaa?) Det liknade mer pannkaksbullar helt enkelt.

Kommer ihåg en gång på högstadiet då jag och Ida skulle laga pannkakor på hemkunskapen. Ida gjorde den ena fina pannkakan efter den andra medan det inte hände något alls för min del. Jag förstod inte vad som hände? Efter ett tag upptäckte jag att jag hade stekpannan på fel platta.... Ida skrattade en hel del!

Så därför skriver jag här en påminnelse;

OM DU NÅGON GÅNG HAR GÄSTER, BJUD INTE PÅ PANNKAKOR!!

myrstack, myrsteg, MYRORNA!

Jag tog mig en sväng in till stan förut! Hittade dock inget alls på Myrorna. Synd eftersom jag var så pepp på att köpa något. Men det blev hårspännen från H&M och en kaffefilterhållare från Åhlens i alla fall. Inte illa pinkat!

IDAAAAAG!

Idag skulle jag helst vilja sitta i soffan hela dagen och bara dega! Inte röra mig ur fläcken förutom om jag skulle behöva gå på toa eller fixa mat alltså.

MEN! Så blir inte fallet för jag ska göra i ordning mig för att sedan gå på stan en sväng. Är lite sugen på att gå till Myrorna faktiskt, vilket jag också har varit hela veckan! Så nu får jag bannemig dra mig iväg.

Adios Amigos!

Utan er är jag ingenting.

Jag har en sån där härlig känsla ikväll. Jag sitter i soffan och lyssnar på musik, sån där härlig, underbar och go', och tända ljus runt omkring i rummet. Det enda jag saknar ikväll är mina vänner. Om mina "gamla" vänner vore här vore kvällen lika vacker som den stjärnklaraste sommarnatt. Tänk om jag skulle trolla hit allihop, att ha en härlig kväll då vi bara skulle dricka kaffe eller te och sitta och prata och skratta riktiga skratt. Jag skrattar ofta men de där äkta skratten kommer inte när jag är med alla. Det är bara de där speciella personerna som lyckas locka fram dem. Jag önskar jag kunde tränga ihop dem i min soffa, då skulle jag sätta mig i sängen mitt emot och komma fram till vad lycklig jag är som har dem. Vad hade jag gjort utan dem?

En härlig kväll att låta tankana bli djupare på!

Jag älskar er!


Bron

Sitter och tittar på SVTs nya serie, Bron. Kollade på trailern och tyckte det verkade superbra men att det verkade lite läskig! (Ja, jag är världens mes!) Förstår inte varför jag inte började kolla på veckans avsnitt lite tidigare idag, nu har det blivit mörkt ute och jag kommer förmodligen hoppa till för varje litet ljud sen. Får se det som en övning istället, bli lite modigare eller något annat?

Skoldagen har varit JÄTTEBRA! Jag skriver det med stora bokstäver bara för att överförtydliga hur bra den var. Först hade vi musik och sen gymnastik som vi snackade och arbetade med motorik i många olika former! Bland annat fick vi köra en paraolymicsgren där vi hade förbudna ögon och skulle göra mål på våra motståndare. Bollen vi spelade med hade bjällror innuti som gjorde att vi kunde veta vart det var. Jätteintressant dag med många nya tips inför framtiden helt enkelt!


God kväll!

Började formulera ett inlägg tidigare ikväll som aldrig blev av. Har inte gjort speciellt mycket idag alltså, vilket har varit väldans skönt!

Fast jag skypa med Ida i typ två timmar, MYS! Det var nästan som om vi satt bredvid varandra i samma rum. Nu var vi dock i två olika städer. Skype är att en fiffig finess! Saknar henne massor förresten, she is one of a kind! Eller hur man nu säger/skriver!

God natt! (Det ska i alla fall jag göra efter att jag lyssnat lite på min ljudbok!)


HEJ!

Har haft heldag i plugget. Från att gå från en kurs där vi gått tre halvdagar till i genomsnitt tre heldagar i veckan är ganska jobbigt. Denna veckan har vi fyra dagar där vi gått från nio till fyra. Detta resulterar att den som sitter och skriver är göööött trött!

HEJRÅÅ!

Födelsedag

I helgen var jag hemma i Åmål för att min familj skulle kunna fira mig! I lördags så träffade jag Hanna, Amanda och Jeanette vilket var sjukt mysigt! Fick massa fina presenter från dem, bland annat en bakform och toapapper ;) Toapappret + massa olika nödvändiga prylar fick jag från Jeanette. Skönt att slippa köpa det!

På kväll käkade jag så god mat så jag trodde att jag skulle svimma! Hemmagjord rostbiff, hemmagjord potatisgratäng och hemmagjord potatissallad(som jag dessutom fick med mig hem till Karlstad) och sedan tårta. Mycket gott! Fick bland annat en micro, en elvisp och Camilla Läckbergs senaste bok som är sååååååååååå bra!! Har tagit igenom mig halva ungefär!

Även om det var igår(söndag) som jag fyllde år kändes som om det var i lördags jag fyllde år eftersom jag blev firad då. Pappsen jobbade hela helgen så vi fick ta det som passade och tiden skulle bli för knapp om vi skulle ha firat mig igår. Åkte hem vid sju igårkväll, ville hinna träffa pappa när han kom hem och när jag kom hem till lägenheten var det så skönt. Tänk vad skönt att komma hem till sitt eget!

Idag skulle mamma ha fyllt år. Det känns tufft att tänka på även om min tanke har funnits där hela dagen. Tände ljus nu på kvällen, bara för hennes skull.