monikaronning

Löööööördag!

Snacka om att man får gjort mycket när man går upp klockan åtta! Jag har redan hunnit plocka undan saker, dammat, dammsugit, rensat bland lite grejer, käkat frukost och tittat på en serie. Inte illa pinkat alltså. Kvar på schemat idag står att gå till affären och att diska. Sen ska jag förbereda maten så att det bara är att stoppa in formen i ugnen. Stina och Christer kommer på mat idag, mycket trevligt!

Igår började förresten på en av mina tavlor, tror det kommer bli ganska häftigt. Men tavlorna får ni se när de är färdiga och upphängda!


Estelle Silvia Ewa Mary

Jag tycker det var roligt att det var en liten prinsessa som fanns inne i kronprinsessans mage, hoppades lite på att det skulle vara en liten tös. Namnet gillade jag också, vackert och annorlunda. Att de valde att ha med både mormodern och farmoderns namn i namnet var också fint, så ska jag också ha det om jag får en dotter någon gång!

Menmen, mer än att vi har fått en ny prinsessa har ju faktiskt hänt den senaste veckan. Jag hade en underbar weekend i Luleå som innehöll bad, spel, mat, shopping, melodifestivalen m.m. Sjukt mysigt var det de dagar det inte snöaste i alla fall. Sen har jag åkt tåg så det räcker och blir över på några månader alltså! Sammanlagt sju timmars försening, inte okej!!! Okej är det att jag kommer få tillbaka i princip allting.

Veckan har för övrigt inneburit plugg, examination x2 och shopping. Denna helgen är jag för övrigt helt ledig eftersom vi befinner oss mellan två kurser, wonderful!


Laleh
Åh, jag lovar, gissa vad jag hittade längs vattnet
En blåval som härjade runt stränder, han sa han kände mig
Han sa: Jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa: Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån

Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas i min mun
En människa är inte tung att bära på

Det här med blommor...

En av mina gröna växter protesterar. Brukar det inte vara de som ska vara lättast att sköta? Misstänker dock att den gör uppror för att den står i mitt vardagsrumsfönster, där solen inte riktigt når den. Därför bytte jag idag plats på några växter, så nu hoppas jag att fröken krukväxt bestämmer sig för att låta bladen växa ut!

Men några blommor som trivs hos mig är i alla fall orkidéer. De blommar om och blommar om igen och igen! Tur är väl det, för de är fasligt vackra! Jag har fyra stycken orkidéer och tre av dem blommar just nu.

En mindre glad växt.

Två glada orkidéer!


."Från 1700-talet fram tills idag har det funnits 470 krig
som resulterat i att något över 100 miljoner dödsfall,
av vilka 90 procent har skett under 1900-talet."


Maare Tamm(2003) - Barn i rädsla
Onsdag

Idag har varit en pluggdag(läs:pratdag). Klockan nio var jag hos Rebecca, meningen var ju att vi skulle plugga i rask takt för att bli klara men så blev ju inte fallet. Vi satt och snackade, drack kaffe, tittade youtube-klipp, käkade lunch och skrev lite grann. Jag får väl se det positivt, jag skrev ju trots allt lite. ;)

Nu på kvällingen har jag faktiskt skrivit en hel del till. Känner mig riktigt nöjd och inte alls lika stressad som jag gjorde ibörjan av kvällen. Detta gör ju att jag kan åka till Luleå utan att känna alltför stor stress. Till veckan har jag i så fall sista delen kvar att skriva men eftersom jag nu ska åka tåg i X antal timmar så hinner jag förhoppningsvis börja skissa och skriva lite på den delen också!

Imorgon drar jag till Luleå och till Mills! Ska bli helt underbart, känns som om jag får ta lite semester, komma bort och bara få ta det lugnt, mysa och ta igen allt snack vi missat! Innan jag åker imorgon ska jag till affären och köpa färdkost, plugga lite till, städa, packa lite till och sedan träffa Stina för en kaffe på stan. Läääääängtar!!!
Back in Karlstad.

Mellanlandar i Karlstad några dagar innan jag drar upp till Luleå. Ska bli sjukt roligt och jag ser framemot att få spendera några dagar med Mills!

Veckan som gått har varit bra. Att komma ut på praktik är alltid uppskattat, att få ta del av den äkta varan så att säga. Räcker med att sammanfatta den med orden fullt ös, medvetslös.

Idag var jag på Profab, Åmåls enda varuhus(eller hur deras slogan nu går) och köpte mig en ryggsäck. 79 kronor! Vilket kap! Ingen liten fjollig ryggsäck heller utan en stor som rymmer 50 liter. Fyndade lite saker på Bergers härromdagen också. Köpte en adventsljusstake för ungefär 40 kronor och fyra små, men djupa, skålar för 40 spänn.

Fram tills på onsdag kväll, då jag drar till Luleå, ska jag bland annat plugga med Rebecca på tisdag. Jag hoppas på att bli klar med diskussionsdelen då, vilket jag borde bli om jag pluggar lite imorgon. Sen vore det ju positivt om jag kan börja på sista delen och helst bli klar med den också.


HomeSitter och tittar på Melodifestivalen och Maria säger något om Helena Bergström.
Pappa: Ja, det var väldigt vad hon var lik Helena Bergström.
Maria: Det ÄR Helena Bergström.
Jag började gapskratta.

Fem minuter senare var det dags igen. Sean Banans bidrag spelas på tv och Maria häller upp lite vin till mig som jag smakar på och säger : Ja, men det här var väl inte så dumt?
Pappa tittar på mig och muttrar. Han trodde jag menade Sean Banan och jag började skratta igen.

Skönt att vara hemma <3