monikaronning

The last days

Vart ska jag borja?
Lordagens utflykt var jattemysig! Marks att slakten ar av samma skrot och korn som mig. Galet bra ideer har vi!
I sondags var slakten har. Sammanlagt var vi over 20 pers tror jag. Efter all varme som varit besokte askan oss i sondags. Det blixtrade och mullrade en hel del! Pappa han rakna till 1,5 sekund innan mullret kom! Uschamig!
 
Pappa akte hem i mandags, lamnade av honom pa busstationen och tillbringade de kommande timmarna med att ga pa ett stort kopcenter med kusinvitamin!  Trots detta kom jag bara hem med ett par orhangen och typ 8 ringar! For cirka 30 kronor. Bra fynd iaf!
 
De kommande dagarna kommer besta av besok hos moster med familj och pa fredag drar Magda, jag och nagra av hennes vanner pa utflykt. Ska bo pa hotell och hela koret! Tva natter pa hotell kostar cirka 120 kronor per person. Finfint det!
 
Andra prisskillander ar till exempel att en Absolut vodka-flaska pa en liter kostar har 100 spann! Finfint ;)

Vaaaarmt!

Oj, vad varmt det ar! Har dock hort att det varit varmt i Sverige ocksa men fragan ar om det slar varmen som ar har nere just nu? Idag var det val typ 29-30 grader i skuggan. 
 
I formiddags var pappa, morbror och jag i Krakow. Pappa skulle kopa med en massa saker hem och han ar nu hur nojd som tusan! Flera kilo korv har han kopt!  
 
I helgen ska vi aka pa en dagsutflykt till ett stad som heter Landscorona. Ska tydligen vara ett mysigt place med aldre hus och gamla saker att fynda! Det ar finfint det! Sen kommer typ den narmste slakten pa sondag sa da blir det fullt hus har! Pa mandag aker pappa tillbaka till Sverige sa det blir nog fina festligheter har!
 
Tjohej!

Ledsen

Imorse gick mina kusiners mormor bort. Det gor ont att se nagra av de personer man alskar mest vara sa ledsna. Imorgon blir det begravning. Helt annorlunda ar det har. Inte som i Sverige dar det tar nagra veckor till begravningen.
 
 

Soooool!

27 grader i skuggan och en stor sol, det gillar vi! Underbart att antligen vara har! Igar hangde vi bara hela dagen, drack kaffe (saklart!), umgicks och hade det trevligt. Idag har jag och pappa varit i Myslenice och handlat. Hittade en underbar skoaffar sa jag kommer komma hem med allt for manga skor!
 
Imorgon drar vi till moster och hennes familj. Lika underbart det!
 
 

Resfeber!

Snart är det dags för avfärd! Går runt här hemma som en vilsen krake som inte hittar hem. Vill bara att klockan ska bli 14.13 så att jag sitter på tåget. Eller okej, låt oss säga 14.30... SJ har ju en tendens till att kunna bli försenade...

Nu ska vi käka lite mat och packa ner lite mat så vi inte blir utsvultna på resan. Sen åker vi, pappa och jag! YEAY! :D


Äntligen!

Nu har jag jobbat mina tre sista dagar och är nästan redo för avfärd mot Polen! Jag ska bara sova ordentligt inatt och fixa alla småsaker imorgon. Sen är jag definitivt redo för gå på tåget mot Göteborg imorgon och sen bussen mot Polen. Imorgon kväll avverkar vi Halmstad och Malmö innan vi åker över Öresundsbron till Köpenhamn. På söndag morgon vid halv sju är vi Berlin och runt nio-tio har vi passerat den tysk-polska gränsen! I Krakow blir vi upphämtade av mina kära släktingar så vi är väl framme på vår slutdestination cirka 17.30 skulle jag tro. Det gör mig faktiskt inte så mycket att åka buss. Jag tycker det är ganska härligt. Man hinner liksom landa på något sätt, förberedda sig och njuta av lugnet, komma in i en semesterkänsla typ.
 
Att vädret under den kommande veckan kommer bli bra gör ju inte saken sämre ;) Tänker njuta av värmen och solen! Över 20 grader varje dag nästa vecka! Underbart!!
 
 

Måndag

På lördag åker vi, pappa och jag. Insåg det imorse och fick lite smått panik. Jag har så mycket att göra innan dess. Tvätta, packa, jobba tre dagar, handla mat till resan, åka till Bengtsfors, träffa kompisar. Idag har jag i alla fall hunnit med Karlstad. (Sorry att jag inte hörde av mig Rebecca, men tiden var knapp och jag såg att du jobbade ändå). Fixade två av tre räkningar. Den sista hade inte kommit än så jag får fixa den på annat sätt! Lunchade på stan med pappa och Maria, gick i några butiker, fick äntligen tag på en bikini och sen stack vi hem igen. Mysig dag! Pappa var på topp och drog skämt på skämt!

Snart ska jag i alla fall iväg på friskis. Älskar den där utegympan i solen! Solen lyser och det blåser ganska mycket. Den kombinationen är bra när det ska tränas. Så slipper man bli allt för varm i solen.

Fem dagar kvar!

Underbart!

 
 
Snacka om att ta i från tårna. Sjukt söt!

Som ett brev på posten...

... slog tröttheten till. Vaknade tio minuter före klockan imorse och var pigg. Bestämde mig för att halvsova de sista tio minuterna och när jag vaknade efter tio minuter var jag fortfarande pigg som en mört! Fantastiskt tänkte jag och gick upp. Det var en ganska lugn dag på jobbet och jag slutade halv tre och drog hem. Väl hemma blev jag så fruktansvärt trött. Hela kvällen har jag suttit och halvsovit. Att huvudet värker gör saken inte bättre men förhoppningsvis släpper huvudvärken i samband med att jag lägger mig och sover!

Nu har jag bara fem arbetsdagar kvar. Två i helgen och tre dagar nästa vecka. Även om jag kommer sakna det här arbetet kommer det bli underbart att sluta! Ta sommarlov på riktigt så att säga! :)

Sommarens snyggaste bränna.

Stina, Rebecca och jag hade väldigt roligt åt detta. Jag menar tänk den här brännan. Att sitta i strålande sol med alla de där strecken skulle jag verkligen inte vilja. Såååå roligt!
 
 
 

Putte i parken 2012

Fantastisk festival, FF! Hehe, vad rolig jag är ;) Bjuder på lite bilder i alla fall.
 
 
 
 
 

Jöbb

Jag överlevde festivalen. Längtar redan till nästa år!

Min långledighet är slut nu. Imorgon börjar jag jobba igen och det är dags för fyra dagar med jobb. För varje dag som går kommer jag jobba allt längre. Borde det inte vara tvärtom? Imorgon jobbar jag till 14.00, på fredag till 14.30, på lördag till 15.00 och på söndag till 16.30... Skittider. Jag har ingen lust alls till att jobba men jag vet att när jag kommer till jobbet imorgon kommer det vara kul.
BAH!

Putte

Ett ord: MAGISKT!!!!!!!! Så sjukt innihelvete bra! Stämningen, musik, allt, allt, allt! När Kent spelade Tänd på fick jag tårar i ögonen. Det var låten jag väntade på.
 
Himlen öppnade sig igår vilket gjorde att allting var jävligt blött. Men tack vare ponchos från Karlstad Universitet så höll jag humöret uppe i alla fall. Resten av gänget tyckte nog att det var värre. De hade ju haft två kanondagar innan med världens sol. Men jag var nöjd ändå! Melissa Horn spelade också igår. Vilken röst! Jag är ju egentligen inget större fan av henne. Lyssnar en stund men sen tycker jag att hon bara gnäller men wow alltså! Hon var så sjukt bra live!
 
I torsdags såg vi Ane Brun och Gavin Degraw. När Ane spelade stod vi på ölserveringen och kollade för vi tröttnade lite. Becca, Stina och jag kände inte igen så många låtar i alla fall så vi stod bättre där. Gavin var jättebra i alla fall. Ascoolt att få ha sett honom live!
 
Ikväll är det avslutning. Längtar redan till nästa år! Ikväll blir det Slagsmålsklubben, Timbuktu, Lars Winnerbäck, Markus Krunegård, Den svenska björnstammen och Bara på låtsats. Awesome!
 
Bilder kommer komma till veckan!

Fjärilar

Imorgon är dags! Jag kan inte sluta tänka på det. Det som kändes långt fram i tiden är nu här.
 
 
P
U
T
T
E
 
I
 
P
A
R
K
E
N
!
 
 
 
Äntligen!

Träning

Igår var Sara och jag och tränade. Friskis kör utomhusträning två gånger i veckan här i Åmål och igår bestämde vi oss att testa på det! Opeppa som fan drog vi dit men när träningen väl började var det så härligt. De körde både bas, medel/puls och flexi(tror det hette så). Det var i alla fall skönt att träna ett riktigt pass igen efter att jag sprungit och tränat hemma.
 
Idag är jag ledig. Har precis käkat frukost och slängt i en tvättmaskin. Snart ska jag gå till konsum och köpa vattenmelon! MUMS!!

Vecka 27

 
Måndag: Jobb 07.30-16.30
Tisdag: Ledig. Kaffe med Amanda
Onsdag: Jobb 07.30-16.30. Träffa Mills
Torsdag: Jobb 07.30- 14.00. Åka till Karlstad för Putte i Parken och kompisträff + åka tillbaka till Åmål.
Fredag: Jobb 07.30-15.00. Ta tåget till Karlstad, Putte i Parken och feeeeest!
Lördag: Ledig. PIP, kompismys och fest!
Söndag: Ledig
 
En finfin vecka har jag framför mig! :)

1 juli

Juni är redan slut?! Hur fort gick inte det liksom? Jag har hunnit avsluta mitt andra år på universitetet, gått utbildningar för jobbet och börjat jobba. Skönt att det är juli nu i alla fall. Det händer så många roliga saker! I veckan är det dags för Putte i Parken, vilket betyder återträff med kompisar!
 
Idag avslutade jag min första vecka på hemtjänsten. Helt sjukt vad fort det har gått och vad mycket jag fått lära mig den här veckan. Imorgon jobbar jag till halv fem och på tisdag är jag ledig vilket betyder sovmorgon!! ♥