monikaronning

Resfeber

Min pappa alltså... Det finns inte många personer som är som honom! Hans idéer kan slå det mesta och nu ska ni få höra på ytterligare en! Om tre veckor åker vi till Polen, pappa och jag. Pappa längtar verkligen! Det enda han pratar om är resan och hur fantastiskt roligt det kommer bli. Pappa har inte varit där på fyra-fem år, så han tycker det ska bli jättespännande. Han pratar på om hur han kommer kunna se alla förändringar som skett de senaste åren, vilka hus som byggts upp eller renoverats, förändringar på människor som vi känner, vilka nya korvar som säljs i charken och vilka nya varor som tagits in i affärerna.
 
Eftersom vi åker buss brukar vi alltid ha med oss någon mat så att vi inte svälter på bussen. Vanlig mat att ha med sig är äggmackor, lite frukt, kanske lite kall kyckling, dricka och lite godis. Men hör på det här!! Pappa har kommit på en ny idé. Han tyckte att äggmackor var en usel idé och han hade en mycket bättre! Pappa ska ha med sig korv med bröd....... Kall korv och bröd? På en buss? Tror jag gömmer mig när han plockar upp den där maten! Imorse kom han på den briljanta idéen att det kanske var bättre med såna där franska korvbröd. Då kunde han ju ha med räkost och stoppa i brödet först.
 
Som sagt, han har sina idéer... Jag tänker i alla fall hålla mig till äggmackorna, känns mycket bättre!

Uppe med tuppen!

Halv åtta vaknade jag idag. Jag som tänkte ta en härlig sovmorgon. I och för sig gjorde det inte så mycket. Förhoppningsvis betyder det att jag somnar när jag lägger mig ikväll för imorgon är det dags för jobb igen. Imorgon jobbar jag till tre, på lördag och söndag till två och på måndag till halv fem. Suger att jobba så länge efter tre dagar. Ska bli skönt att vara ledig på tisdag. Sen blir ytterligare tre dagars jobb!

Gårdagen tillbringades med Sara och Johanna! Vi tog en sväng till Säffle och Erikshjälpen och sen tog vi en sväng till Returen. Jag kom hem med fyra pocketböcker och en väska, allt för 57 spänn! Väskan kostade 35 kronor och rymmer massor vilket behöver. Jag lyckas ju alltid fylla min handväska med en massa skit...
På kvällen var vi hemma hos Sara och drack kaffe, solade, gosade med katt, tittade på film och käkade grönsaker med dipp! Finfin kväll!

Trööööööööött

 
 
En bild säger mer än tusen ord. Sååååååååå trött är jag nu! Nästan så att jag kan somna sittandes. På riktigt!
Imorgon är jag ledig vilket ska bli väldigt skönt! Jag ska träffa Elin, ta en lugn tur till biblioteket(min bror stressade mig härromdagen när jag var där. Bror + bibliotek= ingen bra kombination;)) och sen ska jag ta det lugnt!
 

Regn och rusk

Första dagen på jobbet är avklarad och dagen gick finfint! Jag hann med allt jag skulle med god marginal. Dock regnade det hela dagen vilket gjorde mina skor genomsura och mitt hur krullade sig värre än vanligt. Jag jobbar imorgon också, från halv åtta till halv fem. Sen har jag ledig i två dagar för att sedan jobba helgen!
 
Jag tror att de här veckorna kommer gå skitfort! När jag nästan arbetat hälften av veckorna är det dags för Putte i Parken och när jag jobbat ytterligare två veckor är det dags för Polen. Kommer bli fantastiskt! Nu hoppas jag bara på att det inte kommer regna så mycket mer så jag slipper bli dyngsur varje gång jag jobbar.
 
Sov gott, för det ska jag göra

Work

Imorgon börjar jag jobba på riktigt. Spännande och nervöst. Ena sekunden känner jag att det här kommer gå finfint. I nästa får jag ett nervöst sammanbrott och undrar hur tusan jag kommer klara av det här? Jag får helt enkelt återkomma med en uppdatering imorgon, om jag överlever vill säga...
 
När jag har arbetat mina fyra veckor så åker jag i alla fall till Polen! Idag är det 27 dagar kvar tills pappa och jag åker och 26 dagar tills vi faktiskt är framme! Helt fantastiskt. Innan dess är det Putte i parken. Lääääääängtar galet mycket!!!! Inte nog med att en hel drös med bra artister faktiskt spelar så får jag även träffa alla kompisar igen. Fantastiskt!
 
Uppdatering: Alltså, snillet snackar! Såklart är det inte 26 dagar kvar tills vi är framme utan 28. Men det hade ju varit helt fantastiskt om vi hade varit framme innan vi åkt...
 

Findus ♥

Tänk att ett djur kan betyda så mycket! Det blir ens lilla egna barn. När jag är i Karlstad brukar pappa alltid ge mig uppdateringar om Findus. Om han är inne eller ute, sover, har fångat en mus och så vidare. När jag kommer tillbaks till Åmål är Findus blir jag alltid lika glad av att få se honom.

När sedan djuret försvinner och ens hjärta oroar halvt om halvt ihjäl sig för att man inte vet var katten håller hus blir det extra påtagligt om hur katten lyckats bli en familjemedlem.  När han är ute längre än vad han brukar vara, inte kommer in på sina vanliga tider och timmar blir dygn, då tror man att hoppet är ute. Att han aldrig kommer återvända, att man helt enkelt har sett honom för sista gången.

Så har denna veckan sett ut. Vi såg Findus senast i söndags kväll. Sen var han borta. Timmar blev till dygn. Hoppet som sakta, sakta försvann. I tisdags kväll trodde jag att jag aldrig mer skulle få se honom, gosa med honom, få honom mat. Mitt hjärta gjorde ont!

Men idag hittade han hem. Trött, uttorkad och skadad kom han tillbaka. Fick ett sms om att han var hemma, och turligt nog var jag påväg hem så när jag fick se honom ligga i sängen fick jag tårar i ögonen. Så trött och så liten. Pappa berättade att han hade ätit lite, druckit massor och sedan gått och lagt sig. Han haltar och har skadat tänderna. Men han har tvättat sig och det tyder på att allt är okej. Bara man kommer in i rummet och han ser oss börjar han spinna.

Lite gamla bilder på Findus


Det händer grejer i Åmål!

Kolla vilken bil jag såg i Åmål idag! Jag tyckte det var svincoolt!

Det är ju typ mitt favoritinredningsprogram!


Tråkdag

Baaaaaaah! Lördagen blev en tråkdag. Har ägnat stora delar av dagen med att titta på tv. Vädret har haft trolleri-föreställning. Ena sekunden var det sol och i nästa var regnade som tusan!

Imorgon kommer i alla fall bli en bra dag! Det har jag redan bestämt. Jag kommer ta en tur till Långed för att hälsa på Amanda och Jeanette. Skönt att veta att något roligt händer imorgon!

Katter, naglar och fika

En trött Findus

En rolig Emil som ligger i Ida och Robins fönster ovanför sängen

Mina rymden-naglar

Dagens fika. Alldeles för mycket grädde och alldeles för lite maräng

Finfina dagar

I måndags och tisdags gjorde jag mina två första dagar på sommarjobbet. Mycket intryck och många saker att lära sig men det här ska nog gå bra. Gick bredvid och lät alla intryck sjunka in och nu längtar jag tills jag börjar jobba. Det är ett gott tecken!

Efter jobbet i tisdags drog jag till Uddevalla för att hälsa på Ida, Robin och Emil. Så mysigt och underbart att vi träffa dem. Ida och jag lagade förmodligen världens godaste mat! Tacotårta. Och ja, gott folk! Det var precis lika gott som det låter, om inte godare! Därför får ni receptet här. MUMS!!

Tacotårta
1 pkt mjuka tortillabröd
500 g nötfärs
1 pkt taco kryddmix
1 burk tacosås
1 purjolök
1 burk creme fraiche
1 del grädde
1 pkt philadelphiaost
1 liten burk majs
salt
peppar
ca 3 dl riven ost


Börja med att hacka och bryna purjolöken. Tillsätt nötfärsen och gör en vanlig tacofärs. Använd kryddmixen. Häll ockå i tacosåsen och ställ stekpannan åt sidan.

Rör ihop creme fraische, grädde, philadelphiaost, majs, 1 dl av osten salt och peppar.

Ta fram springformen och lägg ett tortillabröd i botten. Lägg i ett lager med köttfärs. Lägg i ett nytt tortillabröd och lägg på ett lager med creme fraische-röran. Sedan tar du ytterligare ett tortillabröd och ett nytt köttfärslager. Fortsätt att varva lager tills ingredienserna är slut (eller tortillabröden). Avsluta med ett tortillabröd och finns det kvar creme fraishe-röra kan du lägga det överst. Garnera med osten.

In i ugnen i 20 minuter på 225 C tills osten fått en fin färg. Låt tacotårtan stå orörd i 10 minuter innan du skär i den, så kommer den att hålla formen fint!

Servera med en sallad.

Lånade bilden från Idas facebook! Kolla vad underbart det ser ut!

Zzzzzznark

Är det vädrets fel eller är det faktiskt så att man kan ha så här tråkigt?
Har ägnat dagen till att läsa en bok, kolla på vänner och en kort sväng på stan. Shit, vad tråkigt man kan ha. Har dessutom ingen ro i kroppen. Samtidigt som jag känner att jag skulle kunna springa runt hela Åmål, känner jag mig sååååå trött!

Märktes igår att herr Katt hade saknat mig. Han satt kvar i knät och spann högt och länge medan jag gosade med honom. Sen gick han ut men återvände efter typ 10 minuter, förmodligen för att se att jag verkligen var tillbaka? Hehe! Inatt sov han några timmar hos mig, tog upp hela bäddsoffan som vanligt! Själv låg jag och vred och vände på mig! Ena stunden låg jag obekvämt, i nästa stund var det på tok för varmt för mig och sådär fortsatte det. Jäkla bäddsoffa alltså! Hoppas jag sover bättre inatt!

Ömöl.

Vilken dag! Efter att ha kommit till Åmål och ätit lyxmat drog jag till Spakebol och träffade Milla & co. Company't bestod av hennes man och familj. Myspys! Som att komma hem ungefär. Där känner man sig alltid så välkommen! Efter kaffe, snicksnack och solning drog jag hem. Tog mig en springtur och blev sådär härligt trött. Efter det stod tiden still. Redan vid halv nio tyckte jag att klockan skulle vara elva. Trött tjej var det här!

Nu är det två veckor kvar tills jag börjar jobba på riktigt och fram till dess har jag några saker att göra:
* Gå bredvid två dagar
* Två utbildningsdagar med jobbet
* Åka till Ida och Robin
* Gå till biblioteket och låna massa böcker
* Umgås med kompisar

Finfina idéer alltså!

Karlstad

Vilket år det har varit! Blir nästan lite känslosam här på kvällen. Okej, vem försöker jag lura? Det är klart jag blir det. Det är ju mig vi snackar om? Jag har bott tio månader i Karlstad. Jag har träffat så mycket nytt folk och lärt känna så många bättre. Fantastiskt år! Och vet ni vad det bästa är? Det kan bara bli ännu bättre. Med nollning, få umgås med mina fantastiska vänner, plugga svenska och få vara i Karlstad. Jag längtar tills jag är tillbaka på heltid i Karlstad. Imorgon åker jag "hem", till Åmål. Hem till pappsen, lillebror, Maria och katten. Ganska mysigt det också (:

P.S. Till hösten ska jag bli bättre på att fotografera. Bildbrist it is! D.S

Sommarlov!

Skickade in de sista arbetena för några timmar sen. Det betyder sommarlov! Visst ska det bli skönt med sommar och ledighet men jag längtar redan till terminstarten och allt vad den innebär. Nollning, vänner, svenskakurs, Karlstad med mera. Men innan dess kommer det bli jobb, en tur till Polen, umgås med vänner, sola, läsa och ha det jäkligt gött!

Bilden får representera sommaren idag. Polen 2009. En surikat på Krakows zoo!


Party for everybody!

Vilken natt! Om jag säger att jag festade tills natten blev dag så skämtar jag inte. Efterfesten tog slut mellan sex och sju imorse och då drog vi till ett annat place för att titta på film. Då somnade jag dock och sov i fyra timmar. Fyra timmar är också den enda sömnen jag fått sen klockan kvart i tio igår morse. Jag är inte särskilt pigg alltså. Stora delar av dagen har jag ägnat i soffan och kollat på serier. Väntar bara på att klockan ska bli nio-tio så jag kan lägga mig och sova till morgonen. Ska bli så skönt!