monikaronning

Astrid!

Mitt liv andas praktik och Astrid Lindgren. På dagarna är jag på praktiken och har lektioner om Astrid och hennes figurer. På eftermiddagarna/kvällarna planerar jag och på nätterna drömmer jag om Astrid Lindgren. Men oj, vad roligt jag har haft de här två lektionerna!Dagens metro

På väg till skolan imorse så läste jag dagens Metro. Dagens kolumn av Fridah Jönsson var riktigt bra faktiskt. Läs den i min blogg eller här: http://www.metro.se/kolumner/kara-prinsessan-estelle/EVHlcb!cccwXM7sASE/

Kära prinsessan Estelle

Välkommen till världen. Det känns lite som om Ni och jag känner varandra redan, trots att vi aldrig har träffats. Men jag vet redan så mycket om Er. Jag vet hur mycket Ni vägde när Ni föddes, jag vet hur lång Ni är, jag vet vilken tid Ni föddes, jag vet hur man stickar Er kofta, jag vet vad alla i Er familj heter – och framför allt vet jag redan nu vad Ni ska jobba med när Ni blir äldre. För vet Ni, Estelle? Hela Svea rike har full koll på Er. Ni kommer att bli vuxen alldeles för tidigt. Er barndom kommer helt enkelt att gå ut på att utföra uppdrag, klippa band, vara med på bild och vara söt. Och sådant är ju inte det lättaste. Därför tänkte jag ge Er några tips på hur Ni skulle kunna ta Er igenom en uppväxt som prinsessa och samtidigt bli älskad för något Ni faktiskt gjort och sagt.

1. Bli lesbisk. Prinsessan har ännu ingen aning om hur kontroversiellt det faktiskt fortfarande är med homosexualitet i det här landet (alla som hävdar något annat har fel), men tro mig, det skulle vara värt mer än alla Era miljoner att få se ansiktsuttrycket på Er morfar om Ni blev kär i en annan tjej. 2. Lär Er lyssna på Er själv och stänga ute folk Ni inte behöver. Er moder, kronprinsessan Victoria, led av ätstörningar i sin ungdom. Det är inget jag önskar någon, så mitt viktigaste tips till Er är att försöka ha så mycket kontroll över Ert eget liv som en prinsessa kan ha. Bestäm över Er själv och umgås inte med Ingrid Alexandra om hon inte är trevlig. 3. Engagera Er i saker Ni står för. Inte bara att gå runt med någon mjäkig bössa utan engagera Er verkligen. Krama träd, hungerstrejka, demonstrera på kvinnodagen, gör vadsomhelst. 4. Rösta rött! Gå ut i media och säg att Ni tycker att Sverige vore en mycket bättre plats om det var ”lika för alla”. Invänta sedan reaktionerna. (Och göm Er sedan på Haga ett tag.) 5. Var barn när Ni är barn. Hoppa studsmatta, spela Wii, cykla runt, lek kurragömma i Er 42-rummare, ha vattenkrig, åk kickboard. Att Fredrik Reinfeldt var en av de första personerna Ni fick se när Ni föddes är skäl nog till att Ni även måste få vara ett vanligt barn.
6. Inspireras av Er moster. Ibland går inte livet som man tänkt sig, Estelle. Folk kommer att ljuga för Er och Ert hjärta kommer att gå sönder. Då ska Ni göra som Madde. Sätt på Er solglasögon och dra till USA. Låt hovet dementera alla rykten och våga visa Er svag. Även prinsessor får gråta. Inte bara på begravningar.

Med detta brev vill jag skicka prinsessan ut i livet. Och förresten, ett sista tips: Var uppmärksam på geografilektionerna. I alla fall så Ni lär Er skillnaden på Arboga och Örebro.


Klick!

Inväntar delar av Gudruns vänner. Skjuter upp det där med att diska genom att ta kort istället och småfnissa åt mig själv när jag tar bilder som den understa. Nej, nu ska jag diska!

Ha en trevlig kväll gott folk! Because I will!

 


Gudruns vänner

Helt otroligt att det är redan är första mars! Tyckte nyss att det var nyår liksom? Menmen, det är ju härligt att det går mot sommaren.

Ikväll blir det musikquiz med Gudruns vänner. Ska bli skitskoj!