monikaronning

Tummen upp!

Imorse skrevs det tenta så pennan glödde! Jag drömde hela natten om alla olika begrepp som vi hade tentan på, likadant igår natt. Imorse hann jag med både kaffe och ägg innan jag satte min fot i tentasalen. Skönt att gå dit och känna ett lugn, sätta sig ner för att göra tentan och tittar på frågorna och inser att det här kan jag, alltihop. Ropar kanske hej för tidigt men får jag inte godkänt så har jag ett allvarligt fel i huvudet .. Gick därifrån med en bra känsla i alla fall. Tog en kaffe med Becca och sedan så drog Stina och jag ner på stan som slutade med att jag köpte fyra ljus och mascara, alltid något liksom?! Just det ja! Köpte ett skitsnyggt iphoneskal också!! Bild kommer kanske imorgon eller på söndag! Återstår att se.
 
Ikväll är det dags för födelsedagsfest för Adam och Daniel. Har inte varit pepp på det men så klickar man på play på partyspellistan och så infann sig peppet! Kommer nog bli sjukt roligt! Skönt att släppa plugget för en stund också! 
 
Tummen upp för att tentan är gjord och för att det är paaaaarty!

Snodd lista.

Snodde den här listan från Becca http://thebecca.blogg.se , som i sin tur snodde den från någon annan blogg!
 
1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Eftersom den här hösten har varit helt sjukt bra så ja. Annars är jag inte så mycket för hösten. Jag gillar inte när det blåser och regnar om jag behöver ut. Men om jag sitter inne och dricker te, lyssnar på musik eller kollar på en film så får det gärna vara skitväder ute. 

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i vinter?
(Svarar som Becca) Min vinterjacka!

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?
Ett år sen? Pluggade, väntade på jul kanske? Jag har ingen aning?

4. Vad lyssnar du på för
 musik?
Massa olika! Just nu är det dock låtarna från Så mycket bättre  som spelas, speciellt Första gången av Miss Li. En nyfunnen kärlek är Sebastian Wijk. Han gör sjukt mysiga låtar, riktig höstmysmusik!

5. Vad läser du?
Kurslitteratur och Fyrvaktarens dotter av Ann Rosman

6. Vad var bäst med sommaren?
Polen och Putte i Parken, speciellt Kent-konserten!

7. Vad var sämst med sommaren?
Vädret

8. Senast köpta plagg?
Två överdelar på H&M tror jag?.

9. Hur ser du på framtiden?
Den blir kanon! 
 

Underbart!

Tur att Metro piggar upp mig en sån hör dag som består av tentaplugg!


.

 

Tips!

Härromdagen var Becca och jag ute i Våxnäs-området och röjde. Väldigt trevligt måste jag säga! Vi hann med en sväng på en liten loppis, Sommarlagret, Rusta och Willys. 
 
På Rusta hittade jag ett shampoo och balsam som kommer från märket Aussie. Jag har hört talas om att det ska vara väldigt bra och på Rusta kostade det 60 kronor flaskan så jag tänkte att jag skulle prova på det. På Åhlens och Kicks säljer de det just nu för 95 kronor styck. Testade i alla fall shampoot och balsamet igår kväll och det är jättebra! Känner att håret har blivit lenare och det luktar helt gudomligt. Så idag lär jag väl sitta med en hårslinga under näsan hela dagen! 
 

Sprit och aceton.

Idag var jag i skolan mellan 9.00 och 16.00. Tro det eller ej men Becca och jag har varit jätteduktiga! Idag har vi pluggat på riktigt. Ägnade hela förmiddagen med att gå igenom alla våra instuderingsfrågor och skriva upp dem på whiteboarden. Pedagogiskt med två olika färger på spritpennorna och fruktansvärt snett skrivet. Att skriva med spritpennor en så lång stund och så pass mycket som vi gjorde bidrog till att vårt grupprum luktade sprit. Doften kändes så fort man öppnade dörren... Säger en hel del. 
 
Sen blev det en snabb sväng hem, tanken var att få i sig lite mat men världen ville annat. Åh. Himmel. Jag hörde min pappa säga "Klumpa" till mig som han brukar när jag gör något väldigt idiotiskt. Detta är förmodligen det dummaste jag gjort, typ. Skulle räcka mig efter min nagellacksborttagning men jag får inte tag på den utan lyckas riva ner ett nagellack som åkte rätt ner på handfatets kant och det sa KRASCH! Det var nagellack överallt och jag drog en fin visa av "vackra" ord. Det var nagellack och glassplitter på handfatet, toaletten, väggen, golvet, tvättkorgen.. You name it. Så istället för att äta fick jag städa badrummet. Acetonen gick åt. Först min vanliga flaska och sen min burk med lite starkare aceton. Sen körde jag på med såpa också. Sen upptäckte jag att det var sju minuter kvar tills jag skulle iväg så jag fick äta en macka påväg ut till bussen. När jag kom hem luktade det fortfarande aceton i badrummet. Inte konstigt att jag är tung i huvudet liksom?
 
Nu har jag i alla fall haft en lugn kväll. Jag har lagat mat, pluggat, pratat med Amanda och tittat på film! Imorgon blir det en kort sovmorgon och sen blir det plugg hela dagen. På kvällen ska jag till Stina och käka mat och titta på Bonde söker fru-finalen! Mys!! 

Ljus

Eldar upp mina ljusstumpar!


Helg!

Det går för fort ibland alltså. Helt plötsligt är det redan söndag kväll! Jag har i alla fall haft en väldigt bra helg! Efter seminariumet i fredags åkte jag hem för att städa för kvällen. Lina, Ida och Becca var här och vi startade med att käka tacos för att sedan dra in till stan för att spela biljard. Det var en jättetrevlig kväll med mycket skratt.
I lördags fortsatte umgänget. Först tog Becca och jag en sväng på stan och sedan lunchade vi med Emma, Stina, Lina och David. Igår kväll var jag hemma och tittade på film vilket var helt fantastiskt skönt! Blev en filmkväll i deckarens spår. Först såg jag den senaste Maria Wern-filmen och sen Nobels testamente. 
 
Idag har det varit en väldigt produktiv dag! Becca kom hit vid halv tolv och vi satte igång med att besvara resten av våra instuderingsfrågor, som vi nu är klara med. Känns som om vi har ganska stor koll på allt redan och med tre heldagar i skolan kommer vi ha kanonkoll på allt! Längtar tills på fredag när tentan är gjord! Dels för att tentan är gjord och dels för att jag ska hem och julpynta då!
 
Det var något som slog mig igår! Jag mötte Becca på torget och berättade glatt att det var en månad kvar till julafton varpå Becca svarar att nästa helg är det första advent. Fick typ halvt panik då. Julafton hade jag koll på men advent hade jag totalt glömt bort?! Lite skräckblandad förtjusning typ. Snacka om att det här året har gått fort!! Känns som om det var någon månad sen det var jul.. typ... Och på tal om förra julen så bjuder jag på lite bilder från lägenheten då. (I år kommer det bli ännu mera mys eftersom jag införskaffat julbelysning till rummet också. Wiiiie)

Producera mera!

Det har varit en väldigt produktiv dag. Becca och jag pluggade mellan tio och fem och vi har hunnit halvvägs in i instuderingsfrågornas värld! Känner att jag har ganska bra koll på allt hittills! Nu gäller det bara att lära sig lite begrepp och vad som hänger ihop med vad. På söndag göra vi resten av frågorna och nästa vecka kommer innehålla plugg, plugg & plugg!

Efter allt plugg drog jag och tränade på friskis! Skönt att få göra sig av med all stress som samlats den här veckan! Nu är jag betydlig lugnare! Och efter den här dagen kommer jag somna gott och vara redo för morgondagens seminarium.

Peace!


Onsdag!

Idag har jag varit på två föreläsningar som var motsatser till varandra. Den första var jätteintressant med både teori och praktik medan den andra var så tråkig och ointressant så jag satt och körde ordlekar mer än halva lektionen. Hur kan något som Vygotskij bli så tråkigt? Jag som tycker att hans teorier är fantastiska egentligen och som försöker att planera ur hans synsätt varje gång jag ska ha lektion. Dock hade läraren som jag hade på eftermiddagslektionen ont i ryggen och satt på en stol hela lektionen, (som tur var för mig eftersom jag kunde köra mina ordlekar ifred då), verkade ganska trött och oplanerad idag. 
 
Precis innan vi slutade började hon prata om vår inlämning vi hade för tre veckor sen. Klumpen i magen växte sig större. Jag var osäker på om inlämningen dög när jag lämnade in den och har varit ganska förberedd på en komplettering sen dess. Att den skulle komma nu, när vi har seminarium på fredag, inlämning på tisdag och tenta nästa fredag, kändes högst olämpligt... Vår lärare började dessutom snacka om att ganska många hade fått komplettering på hennes del och att vi skulle se det som ett lärtillfälle och inget annat. Kompletterade vi vår uppgift hade vi godkänt.
 
Vi slutade klockan 15.00 och 16.00 skulle resultatet komma så väntan däremellan spenderades med Becca på en buss och biblioteket. Likt nervösa fågelbarn som väntar på mat från sin fågelmamma gick vi där och letade böcker och till slut blev klockan fyra och vi kunde kolla vårt betyg. Gissa om jag blev glad när jag såg att jag fått godkänt på den första delen och väl godkänt på den andra!?!?!?!? Så fantastiskt skönt!! Att jag fick väl godkänt på den andra delen som var den som läraren pratat om kändes ännu bättre! Skönt att kunna lägga den delkursen bakom sig och kunna fokusera på tentan! 
 
Ikväll har jag tvättat vilket var välbehövligt. Tog det sista paret strumpor imorse... Då är det illa! Menmen, nu hänger den sista tvätten på tork och jag ska sätta mig och läsa ur en av böckerna jag lånade förut! Tänker inte ägna kvällen åt plugg eftersom jag blev godkänd på inlämningen och dessutom blir det en heldag med plugg hos Becca imorgon! 
 
Jag säger som Becca sa förut; Om vi inte får VG på tentan så är det för att livet kom emellan! 
 
 

DAGENS VISDOM!

Becca förstår. Jag förstår. De som umgåtts med oss idag förstår.

Peace!


Skoooola

Har haft långdag i skolan, eller ja.. Längre dag än vad vi brukar ha i alla fall! Idag har det handlat om olika metoder vilket var väldigt intressant!

Resten av veckan kommer se likadan ut! Imorgon ska Becca och jag sitta på skolan hela dagen, förmiddagen kommer bestå av skrivande och mellan 13.00 och 15.00 ska vi gå på röstverkstad! Spännande spännande!

På onsdag är det långdag i skolan, på torsdag ska jag hem till Becca och sitta där och plugga och på fredag är det seminarium. Förmodligen kommer det bli en hel del plugg i helgen också eftersom det är tentadags nästa fredag!


Så mycket bättre

Miss%20Li%20-%20F%C3%B6rsta%20g%C3%A5ngen
 
Har precis tittat på gårdagens program av Så mycket bättre och jag gillar verkligen Miss Li:s variant av Magnus Ugglas låt första gången! Lyssna! 

På tiden

Har äntligen, efter 1,5 år i lägenheten, införskaffat mig fönsterlampor!


Full rulle

Skrev senast i måndags(?) och sedan dess har det varit full fart! Jobbade i tisdags. I onsdags hade vi en heldag på skolan som var väldigt rolig faktiskt. Vi hade en workshop om bokstavsinlärning som gav flera tips. Mer av sånt skulle jag verkligen vilja ha!! Igår träffade jag både Stina och Becca och hann även baka en citroncheesecake som blev jättegod för att skryta lite. Idag har jag träffat Sara! Väldigt trevligt att få catcha upp när man inte ses så ofta. 
 
Helgen kommer bli full av roliga aktiviteter också! Ikväll blir det biljardspelande, imorgon är det ovve-dag(overall-dag) med LÄSK så jag ska dit en stund för att sedan sticka till Sara och hennes syster för att gå ut! Jag vet att jag hade något att göra på söndag men just nu är det som bortblåst. Inte helt okej...
 
Till veckan kommer det bli fullt ös med plugg. Inte nog med att vi har två heldagar i skolan så har vi seminarium på fredag och veckan därpå har vi både tenta och inlämning så det är väl dags att sätta fart med plugget! Men det ska nog gå bra även om det kommer bli långa dagar på universitetet.
 
Puss på er!

En dag på jobbet

Idag har jag jobbat, har varit i min praktikklass och ska vara det imorgon också! Känns väldigt skönt att få göra inhopp såhär. Man får sig liksom en liten tankeställare "Just det ja, detta är detta jag utbildar mig till". Sjukt intressant dag i alla fall! Varje dag är den andra olik! Väldigt roligt att se hur eleverna utvecklas också!

Nu ska jag fika med Milla som jag inte träffat på länge!

Tuff tuff tåg!

(Skrev detta inlägget vid 13 idag men kunde inte publicera detta då)

Sitter på tåget för en tur till Åmål! Idag är det ju fars dag och självklart ska pappa firas! Vad jag skulle göra utan min pappa är en fråga jag egentligen inte vill ställa mig... För utan min pappa hade jag inte varit den jag är idag! Jag är så tacksam för att min pappa är min pappa.

Pappa fyller år på tisdag också och egentligen skulle jag bara ha åkt över dagen men planerna har ändrats både en och två gånger! Igår var planen att bara stanna över natten för att imorgon intervjuer på min praktikskola men imorse ringde min handledare och kollade om jag kunde jobba imorgon och på tisdag, så nu blir det att jag stannar i Åmål tills på tisdag! Ska bli väldigt roligt att få jobba lite och att få vara i "min" klass ska bli helt fantastiskt!!


Tummen upp!


Livets små stunder

Imorse vaknade jag och trodde att jag skulle till plugget men en kvart innan jag skulle gå får jag sms om att min lärare blivit magsjuk och att lektionen är inställd! Termosen var redan klar så jag la mig i sängen för att läsa en bok och dricka kaffe. Så avkopplande, så härligt! En fantastisk morgon!


!!


Kursstart

Kursstarten och föreläsningen vi hade var spännande. Mina förväntningar kring kursen är ganska höga eftersom det är så många spännande ämnen som kommer tas upp. Svenska som andraspråk, grammatik, läs- och skrivmetoder är några av de pusselbitar kursen kommer innehålla. Kursen kommer innehålla en tenta, en examinationsuppgift, lite redovisningar och några seminarium men det gör mig inte så mycket. Det är bara att vänja sig vid att ha mycket just nu, ingen idé att klaga liksom. Läraryrket kommer förmodligen vara tusen gånger stressigare men det gör mig liksom inget. Det är ju detta jag vill pyssla med. Just idag är allt fantastiskt, jag längtar tills jag är klar! 
 
Jag ska inte sticka under stolen med att jag vissa dagar funderar på vad jag håller på med. Jag tror det är viktigt att berätta om den sidan också. Att inte bara sitta och berätta om hur bra läraryrket är och om hur jag absolut valt rätt yrke för det är inte så det är varje dag. Alla har rätt att tvivla och alla har rätt att vara öppna med det. Vet att vi satt i studiegruppen under första året och efter första praktiken sa en av mina studiekompisar att hon var osäker på hur man ska klara av yrket och på om hon valt rätt. Alla instämde i hennes tankar och sen sa vi att det är viktigt att delge varandra om sådana tankar också!  
 
Sammanfattningsvis tror jag i alla fall att kursen kommer bli fantastisk och jag ska lägga ner hela min själ i att vara påläst inför varje lektion(eller åtminstone försöka) och läraryrket är spännande, jobbigt och ingen dag är den andra lik!
 
Passande bild som jag hittade hos Becca! http://thebecca.blogg.se

Ny dag, ny kurs

Det känns lite overkligt. Helt plötsligt har jag gått halva terminen? Hälften av svenskkursen kvar och jag tror det kommer bli den bättre halvan. Den här delen av kursen kommer ta upp så många spännande saker!

Helgen har varit bra! Åkte till Åmål över natten i fredags. Pappa, David, Erika och jag åkte till mammas grav. Blandade känslor som vanligt. Kom i alla fall tillbaka i lördags och resten av helgen har jag tagit det lugnt vilket har varit väldigt skönt!

Nu sitter jag här och avnjuter en kopp kaffe innan jag ska möta Becca på torget!

Hejsvejs!

En oväntad vänskap

Jag har glömt att berätta!! För en vecka sen var jag på bio, på just En oväntad vänskap eller The intouchables som den heter på engelska. Stina berättade att filmen var helt fantastisk så mina förväntningar kring den var ganska höga men ändå var jag lite smått fundersam. Kunde filmen verkligen vara så bra?
Men jo, gott folk!! Den var fantastisk!! Detta är en film som borde ses av alla. Jag tror att detta är en av de absolut bästa filmer jag någonsin sätt!
 
Så här bjuder jag på en trailer från youtube.
 
 
 
♥♥♥

November

Vad i helvete har hänt med oktober? Borta, väck, mmmboff?! Men vilken månad sen! Trots min lilla kris kring att fylla 22 i början av månaden blev detta en väldigt bra månad! Den har innehållit mycket skratt, vänner och plugg!

Jag blev klar med min inlämning igår vilket kändes väldigt bra och lite overkligt? Nu har jag skickad in den och jag hoppas att den duger i alla fall. Firade att den var klar med att ta en promenad med Daniel och Magnus och sen gick vi hit och tjatade lite.

Idag får jag fira med att shoppa! Är på jakt efter flera saker, bland annat födelsedags- och fars dagpresent åt pappsen och ett par jeans åt mig själv!

Ha en finfin dag!

I choose you

Jag är verkligen inget Amanda Jenssen-fan men den här låten gillar jag verkligen! Becca spelade den för mig härromdagen och nu har den etsat sig fast på hjärnan!
 
 
You led me down from my ledge
Gave my circle a brand new edge
You found the pieces left of me
Sewed them together carefully

And I'm not gonna lie to you
I'm not gonna do the things I've learned I should do
I'm not gonna hide
'Cause I choose you
I choose you
I choose you

You lift me up when I am low
You are the sun that makes me grow
Let's get rid of old remorse
'Cause the truth is that I am yours

And I'm not gonna lie to you
I'm not gonna do the things I usually do
I'm not gonna hide
'Cause I choose you
I choose you
I choose you

Don't care what they say
About re-played mistakes
'Cause everything changes
Starting today

I choose you
I choose you
I choose you
I choose you