monikaronning

Nollning ♥

Det är fantastiskt, ljuvligt, härligt, sagolikt, förtjusande, strålande, makalöst, förbluffande, himmelskt,otroligt underbart! Vilken nollning! Vilket gäng vi är, både faddrar och nollor!!! Jag vill göra detta för alltid typ. Vår grupp är kanonbra! Igår höll vi tal för varandra, blev lite allvarliga och skrattade som fan. 
 
 
 

HIMMEL OCH PANNKAKA!

Jag befinner mig i ett lyckorus. För första gången känner jag att det kommer bli lite kul att skriva examensarbetet. Innan kursstarten var jag dörädd för det! Igår började dessutom nollningen. Vi fick lite mer än 20 nollor och jag hoppas att många av dem kommer tillbaka idag. Gårdagen bjöd på sol, rosévin, skratt, sång, sitta på asfalten i typ 1,5 timme och bara massa härligheter!
 
Om några timmar börjar vi förfesta för att sedan gå läsktåg ner till stan och därefter festa järnet på tempel! Jag längtar! Ska strax sätta på mig byxorna bara för att det är så underbart. 
 
Åhhhh, vilken bra nollning det kommer bli!!

HIMMEL OCH PANNKAKA!

Jag befinner mig i ett lyckorus. För första gången känner jag att det kommer bli lite kul att skriva examensarbetet. Innan kursstarten var jag dörädd för det! Igår började dessutom nollningen. Vi fick lite mer än 20 nollor och jag hoppas att många av dem kommer tillbaka idag. Gårdagen bjöd på sol, rosévin, skratt, sång, sitta på asfalten i typ 1,5 timme och bara massa härligheter!
 
Om några timmar börjar vi förfesta för att sedan gå läsktåg ner till stan och därefter festa järnet på tempel! Jag längtar! Ska strax sätta på mig byxorna bara för att det är så underbart. 
 
Åhhhh, vilken bra nollning det kommer bli!!

Sista terminen

För tre år sen började jag studera till lärare på Karlstad Universitet. Då visste jag att jag hade tre och ett halvt år kvar, sju terminer, kvar tills jag skulle vara färdigutbildad. Det kändes som om världens längsta tid, ett halvår längre än gymnasietiden. För tre år sen bodde jag hemma och jag visste knappt vem jag var. 
 
Idag börjar min sista termin. Den kommer innehålla examensarbete och slutpraktik. Jag längtar tills jag skrivit klart arbetet och tills jag kan påbörja slutpraktiken som jag kommer göra i en årskurs etta på 13 elever. 
 
Idag har jag dessutom bott i Karlstad i två år. Under denna tid har jag hittat mig själv. Karlstad och allt som hör till har bidragit till detta. Jag har träffat människor som jag vill ha kvar i mitt liv för alltid.Det sista året har varit ett av de bästa åren i mitt liv fyllt med allt som hör livet till. 
 
Hösten kommer bli toppen. Jag ska passa på att njuta av allt vad som studentlivet innebär. Fester, plugg, vänner, en flytt och en hel jävla massa andra påhitt! 
 
 

Fadderhäng

Igår var det dags att tagga till för fadderhäng. Det är härligt att alla är tillbaka i Karlstad och att få träffa alla igen. Gårdagen bestod av massa lek, fest, skratt och sång. I vårt lag var vi bara fyra stycken vilket också innebar att vi fyra fick leka hela tiden. Efter sisådär en sju lekar började jag tröttna på det men vi fullföljde alla lekar och sen stack Becca och jag och käkade på Nawroz. Där träffade vi en hel bunt med andra läskare så sen blev det mellanfest och därefter avfärd mot Campus där en till fest väntade. Där uppstod visdomsord som finns skrivna på mina byxor, vi sjöng disney-låtar och skrattade massor!
 
Denna dagen känns så onödig på något vis. Vaknade vid halv tio imorse och sen dess har jag inte gjort något vettigt alls typ. Jag har suttit i min stillhet och tittat på Grey's, vilat huvudet från människor. Kommer ju ändå få nog av dem de två kommande veckorna. Hehe! Dagen innan både skola och nollningen drar igång så kan det vara skönt och behövas.
 
Jag längtar verkligen till imorgon!! 

Förra årets nollning

 
Dessa tre bilder hittade jag på datorn från förra årets nollning. I år kommer det komma fler bilder. Förra året var kanon. Alla spänningarna som finns just nu. Imorgon kör vi! Det kommer bli fest, det kommer bli awesome!
 

Fredag

Idag är det fredag. Vart tog veckan vägen? Idag började jag dagen med att tvätta. Lyckades slå i huvudet i torktumlarens lucka. Det gjorde ont, jäkligt ont!! Det blödde från huvudet och jag fick luta mig mot diskbänken som finns i tvättstugan en stund. Jag överlevde och fick en liten bula bara och ett sår. 
 
Snart ska jag iväg till stan för att träffa Becca! Vi ska upp en sväng till universitetet för att fixa nollningsband åt Becca och sen ska vi ta en kaffe på stan. Finemang!
 
 

A king and his queen


!!

 
 
Så.
Sjukt.
Jävla.
Bra.
 

Lunch och jobb

Här trodde jag att jag skulle få en heeeeeelt ledig vecka men icke sa nicke! Sommarjobbet ringde i förmiddags och frågade om jag inte kunde komma och jobba i eftermiddag. Jag tackade ja och åkte dit och jobbade från 15-21. Lite extra pengar i alla fall! 
 
Före jag stack och jobbade lunchade jag med Becca. Det är härligt att ha funnit en sån där som Becca, som man vet att man kommer hålla kontakten med i all framtid. Ser oss på ålderns höst när vi sitter och dricker kaffe och skrattar åt allt dumt vi gjort, åt alla fester, alla påhitt och våra resor. Just det Becca, det kommer bli fler! Imorgon fortsätter galenskaperna. Jag ska åka till Becca för att planera lite inför vår tågluff. Vi har köpt en pärm som vi ska fylla med massa skoj! Awesome! Efter det kommer delar ur faddergruppen för att fixa t-shirtar. Kuuuuul!!!!

.

Efter en omtumlande sista schemalagd jobbhelg har jag hunnit vara både i Åmål och på kräftskiva. Man vet aldrig vad man möts av när man går in genom en dörr konstaterade jag i helgen.

Åkte till Åmål i söndags kväll i alla fall. Det var så mysigt att komma hem till pappa och Maria. Vi käkade plockmat (en specialitet i vårt hem) och snackade ikapp massor! Sist jag var i Åmål var kvällen innan jag drog till Polen så jag fick berätta om allt som hörde dit och sen även om de senaste veckorna i Karlstad.

Igår tog vi en sväng på stan och jag fyndade som fan! Jag köpte två tröjor och ett par jeggins för 300 kronor. Kändes helt okej!

Gårdagens kväll spenderades på kräftskiva i Kronoparken med massa härliga läskare. Åt dock inte kräftor utan en sallad. Hela bordet var fullt med kräftor och räkor.. Usch, usch och åter usch.
Men kul var det fram tills Becca och jag drog oss hemåt!

Denna veckan är jag ledig! Fadderträff, fadderhäng, titta på kungen och annat trevligt är vad som veckan ska fyllas med i alla fall! Kaaaanon!

Bästa Becca!

Snart drar jag iväg på födelsedagspresent för Beccis! Hon fyllde år för typ två veckor sen men först nu blir det firande.

Det ska bli sjukt kul!!


Utkast: Aug. 14, 2013

Snart ska jag ta bussen till jobbet! Efter idag är det bara tre jobbpass kvar. Egentligen skulle jag bara haft två men de ringde och kollade om jag inte kunde jobba imorgon också, så jag hoppar in och gör ett kort pass, bara från 7.00 till 11.00.

Imorgon ska Becca ha sin födelsedagsfest! Kommer bli askul! Har längtat efter fest i typ en vecka. Tur att nollningen snart drar igång! :D

Ett halvt faddergäng

Hälften av min faddergrupp kom hem till mig ikväll för att planera och prata igenom nollning! Nu längtar jag ännu mera. Kvällen bestod av många skratt och dumheter. Den ena idén var värre än den andra. Efter ett par timmar var det bara Becca, Stina och jag kvar. Jag hämtade in en bricka med te, ljus och riskakor och vi satte oss på golvet och pratade om allt mellan himmel och jord! Det var så mysigt! Såna kvällar måste jag ha mer av!! 
 
Nu värker huvudet så jag ska gå och lägga mig! Sov gott!

Hej och hå!

Nu är det måndag! Finally! Blev mer arbete i helgen än vad jag räknat med. Jag trodde ju att jag skulle jobba två delade turer men icke sa nicke.. Det blev visst två långturer, alltså jobb mellan 07.00-21.00 med en timmes rast. 26 timmars jobb på två dagar. Septemberlönen blir nog helt okej i alla fall! Jag jobbar ju till helgen också! 
 
Idag slutade jag elva och när jag kom hem så käkade jag och sen halvsov jag i två timmar. Efter det har jag städat. Man skulle kunna tro att en tornardo hade befunnit sig i lägenheten... 
 
Vid sex kommer några ur faddergruppen för att börja planeringen av nollningen. Kommer säkerligen bli sjukt kul och bra, särskilt med övertröttheten i min grupp. Kanonkul!

Jobbhelg

Åh, du kära måndag! Kan du inte komma nu?! Från och med klockan 14.00 idag tills på måndag klockan 11.00 så kommer jag praktiskt taget bo på jobbet. Idag jobbar jag kväll, lördag och söndag kör jag delade turer och på måndag jobbar jag till 11.00. Att jobba delad tur innebär att jag inte kommer kunna ta mig hem när jag är ledig mellan 13 och 16. Kommer bara vara hemma mellan 21.30 och 06.00 de kommande dagarna. Tur att jag gillar mitt jobb och det kommer säkert gå jättesnabbt!

Håller ju på att läsa Mari Jungstedts bokserie så lär nog hinna läsa ur boken jag håller på med nu i alla fall!
Ha en bra helg!

Morbrors bröllop ♥

Magda, Marcin och jag.
 
Lillebror och jag
Kusinvitamin
Morbror och "moster"
Mina kusiner och jag, även brudtärnetrion!
 Min moster och lillebror
 
 

HÅLL IGÅNG!

I lördags drog Stina, Peter och jag till Mariestad för att hälsa på Emil. Lördagen var fullspäckad! När vi kom fram åkte vi till systemet för att bunkra upp för kvällens fest och efter det fick vi en sightseeing i Mariestad. Till slut kunde vi Mariestad så bra att jag själv kunde berätta om alla diverse saker som Emil berättade om. På kvällen blev det grillning och fest. Vi fick dock vänta med grillningen till senare på kvällen då det drog in ett åskoväder över stan men vi var lika glada för det. 
 
Efter att ha botat bakfyllan med lite frulle på söndagen så drog vi och badade. Så skönt det var i vattnet! Låg på stranden i någon timme och sen åkte vi hem och fixade käk och kaffe! Var hemma runt halv nio i söndags. 
 
Denna veckan är fylld av jobb. Har jobbat två av veckans sex pass, imorgon är jag ledig och sen jobbar jag resten av veckan. Från och med 14.00 på fredag till 11.00 på måndag bor jag praktiskt taget på jobbet. Kör delad tur till helgen så full fart framåt!
 
 
 
Tre galningar på väg till Mariestad!

Skärpning

I'm alive! Jag har bara haft fullt upp den senaste veckan. I tisdags kom jag hem ifrån Polen vilket känns som evigheter sen... Gick direkt till uteserveringen på ankan för att småfira Becca som fyllde år. Det stora firandet kommer om en och en halv vecka. I onsdags fixade jag med kontrakt och sånt där. I torsdags jobbade jag en delad tur, först från 07:00-11:00 och sen 14:00-21:00. I fredags jobbade jag till halv fyra. Trots ångesten i onsdags inför att börja jobba igen så var det väldigt kul att få komma tillbaka. Fullt ös från början! I fredags var vi en man kort så hade kanske 15 minuters rast den dagen. 
 
Igår åkte Peter, Stina och jag till Mariestad för att hälsa på Emil! Vilken rolig helg det har varit! Mer om denna helgen och bröllopet i Polen kommer inom några dagar. Veckan som kommer jobbar jag sex av sju dagar så det kommer bli fullt upp.