monikaronning

Bröllop!!!

 
Idag gifter de sig! Min älskade morbror Marcin och hans Irena!

Bröllopsfixeri

Allt det där sista görs idag. Shit pommes! Min morbror gifter sig imorgon!!!!!!! Jag är rädd för att jag kommer börja grina imorgon... Kommer behöva räkna saker i kyrkan för att tänka på annat! Marcin, min morbror är ganska ung ändå. Han fyller 37 i år och är yngst i sin syskonskara. Mamma var 20 år när han föddes. Så när vi föddes var han fortfarande ung, så därför har han blivit mer som en bror för oss. Vi har aldrig tilltalat honom som "morbror" utan alltid vid namn, något jag aldrig skulle göra till resterande morbröder eller mostrar.

Imorgon smäller det i alla fall! Häromdagen knöt jag rosetter på 150 vodkaflaskor.150 flaskor à la 500 ml = 75 liter vodka. Kan tilläggas att det är 60 gäster. Jag tror nog det kommer bli en jävla fest!

Skriver kanske ett inlägg på söndag, om jag inte dör av bakfylla vill säga!


Att klippa sig i Polen

Idag var Magda och jag hos frissan för att testa frisyrer inför lördagens festligheter! Jag är väldigt nöjd med håruppsättningen. Passade även på att klippa mig. Topparna var i dåligt skick så det behövdes verkligen. Betalade 30 svenska kronor! Lite skillnad jämfört med i Sverige...


Skepp ohoj!

Mitt alskade Polen! Detta inlagg kommer bara besta av de polska bokstaverna eftersom jag lanar lillkusinens dator. Jag har det i alla fall utmarkt! Tva dagar har jag varit hos min moster som bor cirka en halvtimme harifran. Dar har jag lekt med kusinbarnen! Fyra stycken har jag, minsta har precis fyllt ett och aldsta ar atta nu tror jag?  
I fredags var jag och Magda i Krakow. Sa sjukt varmt.... Varmare an i Sverige! MUHAHAHA! 30 grader i skuggan tror jag det var vilket bidrog till att det saklart var annu varmare i solen. Resten av veckan har varit lika varm och varmare ska det tydligen bli. Pa lordag ska det vara 34 grader och att ga pa brollop da kommer ju bli riktigt varmt.. 
 
Min bror kommer hit pa torsdag! Han andrade sig och lyckades fixa ledigt sa i helgen bestamde han sig for att komma ner. Sjukt kul och min morbror och hans blivande fru ar otroligt nojda. 
 
I lordags var jag pa mohippa, eller en polsk variant av det? Min "snart-moster" bjod in tjejerna och vi grillade, drack och pratade. Valdigt trevligt! Min morbror och hans gang hade det dock annu festligare. Vi gick ur bilen och horde dem sjunga hogt som bara den! 
 
Imorgon ska vi till frisoren for att prova haruppsattning infor brollopet. Ar man tarna sa ar man ;) 
 

Planerad resväg!

 
Karlstad, Sverige
Paris, Frankrike
 
Nice, Frankrike
Monaco, Monaco
Cinque de Terre, Italien 
Pisa, Italien
Rimini, Italien
 
San Marino, San Marino
 
Verona, Italien
 
Venedig, Italien
 
Rovinj, Kroatien
 
Ljublijana, Slovenien
 
Bled, Slovenien
 
Budapest, Ungern
 
Kosice, Slovakien
 
Krakow, Polen
 
Gdynia/Sopot, Polen
 
Karlstad, Sverige
 

Två ryggsäckar, två galningar, en tågluff. Fantastiskt!
 
 
 

Hej och hallå!

Första dygnet i Polen är avklarat! Flygresan gick bra förutom att jag fick sjukt ut i höger halva av huvudet när vi landande! Trodde hjärnan gick sönder och att tänderna skumma ploppa ur! Skumt att det bara var på höger sida, satt dock med högra sidan mot fönstret? Hade kanske något med det att göra?

Nåja, fantastiskt underbart har det varit hittills i alla fall! Jag har redan börjat tänka på polska och blivit tillfrågad om att vara brudtärna på min morbrors bröllop. Iiiiiih! Ska bli skitkul! Dock funderar jag på om jag verkligen ska ha skorna jag köpt på själva vigseln ? Har ingen lust att ramla på altargången liksom...
Den som lever får se, får öva lite till ;)

Imorgon ska jag åka till Kunice där min moster med familj bor! Ska bli väldigt kul såklart!!

Vi hörs!


Alldeles strax...

... ska jag ta bussen in till stan för att möta Becca. Vi ska ta en kaffe innan jag tar tåget till Åmål. Jag har precis gjort det sista i lägenheten, vattnat blommor, gått ut med sopor, dragit ut kontakterna och sånt. Om ett dygn sitter jag på flygplatsen och snart på flyget.

Äntligen ska jag få träffa min släkt igen!!

Besök!

I veckan har Ida varit här vilket har varit fantastiskt underbart! Dagarna har varit fyllda med många skratt. På måndagen fikade vi med pappa och Maria som var här och hälsade på och senare på kvällen käkade vi tacotårta och drack vin och tequila rose. Fina grejer det! I tisdags drog vi till Mariebergsskogen och hälsade på djuren. Åkte båtbuss gjorde vi också. Sen har vi tittat på film, skrattat och pratat massor! Jättemysigt!! 
 
 
 

Oh, Charlie Brown!

 
 
Light a fire, light a spark
Light a fire, a flame in my heart
 
We'll run wild
We'll be the glow-in-the-dark.

Geocaching

Hej och hallå! 
Idag är det dags för veckans (och månadens) sista arbetspass! Trivs som fisken i vattnet faktiskt. Känns som att varje arbetspass består av full fart framåt men det är roligt. Idag jobbar jag kvällen, alltså 13.00 till 20.30. Sen väntar en vecka full av härliga saker! Ida kommer hit imorgon och stannar till på onsdag, åker till Polen på lördag, pappa och Maria kommer eventuellt hit någon dag och jag ska fixa massa saker! Lite tur att jag inte jobbar denna veckan, vet inte hur jag hade hunnit allt annars. 
 
Igår jobbade jag till klockan fyra. Vid fem kom Peter hit och drack kaffe och sen stack vi ut på äventyr. Vi letade geocachar! Jäklar, vad roligt! En geocash är en litet föremål som någon gömt. I detta föremål finns det en lapp där man skriver upp sitt namn och datum. På deras internetsida "loggar" man sedan att man varit där och på så vis samlar man upp till en massa geocashar! Sjukt kul faktiskt och det är helt otroligt vad många det finns!!! Och i hela världen dessutom. 
 
Just nu laddar jag upp för jobbet genom att titta på Grey's Anatomy. Har börjat se om säsongerna nu, kommer ju ta ett tag tills jag kollat klart men gött att ha något att göra iaf!
Ha en bra dag! 

OM EN VECKA!

Då sitter jag på planet till Polen!
Om en vecka och typ 1,5 timmar träffar jag någon ur min släkt som möter mig på flygplatsen!
Efter ytterligare en timme möter jag resten! 
ÅHHHHHHH! Jag längtar!!!!!!!!!!!!!

Tyskungen

Efter mitt hemliga uppdrag igår eftermiddag cyklade jag hem till Becca Beccson. Snacka om att det var skillnad på att cykla till Becca idag jämfört med för någon månad sen. Mitt däck har haft smygpunka tror jag... Kände mig som en raket som for fram längs älven. När jag kom till Becca så tittade vi på tv, halleluja moment för mig eftersom jag inte har någon tv! Eller?! Trivs utmärkt utan tv! Efter någon timme cyklade vi in till stan, köpte godis och dricka och gick på bio. Det var Camilla Läckbergs bok Tyskungen som de hade filmatiserat. Hur var filmen då? Helt okej men väldigt grå har jag kommit fram till.. Inte många färgklickar där inte. Jag menar, de hade ju kunnat sätta på dem lite färgglada kläder iaf, ett ljusblått linne eller så? Det var en bra story ändå men ibland blev den lite seg.

Nä, nu ska jag rensa upp här hemma och sen ska jag iväg och tjäna lite kosing!

Jobbelijobb

Sådär, då var första jobbdagen gjord. Det jobbigaste var väl att ställa klockan igår på 05:15, 05:20 och 05:25. Eftersom bussarna går lite som de gör, var jag på jobbet redan vid kvart över sex imorse, trots att jag började först 06:45. Det har varit ganska mycket att göra idag, men då vet jag att jag lever i alla fall. Efter jobbet var jag tvungen att fixa med lite saker, bland annat snacka med chefen och sen bara det hemmåt. Hoppade in i duschen och sen la jag mig och halvsov i en timme. Så skönt! 
 

Kaffe och jobb

Det har varit en kanonbra dag idag! Träffade Edith, Becca och Daniel vid ett och sen blev det två cafébesök och en sväng på stan. Känns bra att avsluta ledigheten på det sättet.

Imorgon är det dags för jobb. Fy, vad jag längtar tills morgondagen är gjord. Vill bara ha gjort första dagen så den är överstökad. Att gå upp klockan kvart över fem imorgon är dessutom ingen höjdare. Klockan 11.00 är det överstökat iaf. Skönt med ett kort pass! Tur att belöningen för morgondagens jobb är ett biobesök med Becca Beccson! Dessutom händer det fler trevligheter som ni kanske får höra om så smånigom. Hej nyfikna!

Juli

Oh, shit! Juni är över. Hur gick det till?! Känns som det var nyss jag satt och gjorde tentan(som jag för övrigt fick VG på). Helt plötsligt är juli här. Juli kommer bli en bra månad känns det som! Denna veckan börjar jag jobba, inleder med ett kort pass imorgon. Börjar 06.45 och slutar 11.00. Sen jobbar jag onsdag kväll, fredag morgon, lördag dag och söndage eftermiddag. Ska bli skönt när veckan är gjord så jag känner att jag kommit in i det. Dock jobbar jag inte nästa vecka och kanske tur är det eftersom det känns som jag har tusen saker att fixa innan dess avresan mot Polen den 13? Denna veckan tror jag att Sara skulle komma till Karlstad för att gå på PIP så henne ska jag passa på att träffa och nästa vecka skulle kanske Ida komma upp en sväng och eventuellt pappa och Maria också!
 
Att åka iväg till Polen ska bli lika underbart som vanligt. Bröllop, träffa släkten, en sväng till Kraków och kanske en utlandsresa står på schemat. Utlandsresa på utlandsresan, den är inte fel va?! Vi var ju ett gäng som åkte på mini-semester i fjol och i år var de sugna på att åka till Ungern. Inte mig emot alltså! 
 
Börjar i alla fall juli månad med träffa Edith, Daniel och Becca om några timmar! Mycket trevlig start denna strålande julidag!