monikaronning

Fyra dagar

Fyra dagar är avklarade och en dag återstår innan denna veckan är klar! Huvudet är gött mosigt alltså. Imorgon ska advent firas så först ska vi till kyrkan och lyssna på när eleverna sjunger. Efter det är två lektioner kvar och sen är veckan avklarad. Då ska jag åka till Karlstad igen. Blir nog någon fest, sen får vi se vad som händer!
 
Nej, nu ska jag sätta mig och rätta matteläxor! Hejsvejs

In i verkligheten

Ojojoj, det kommer bli fyra intensiva veckor fram till jul. Jag hamnade mitt i smeten med en gång om man säger så. Det kommer bli en fantastisk tid. Redan imorgon ska jag hålla i två lektioner så jag har haft fullt upp med att planera dem ikväll. Imorgon blir det både matematik och so. Det har varit väldigt roligt att få träffa den nya klassen. De är så små och jag märker att jag behöver tänka om lite i mitt planerande. Att gå från treor till ettor är ganska stor skillnad. 
 
Veckan kommer fortsätta likadant. Imorgon slutar jag halv fyra och på onsdag och torsdag halv fem. På onsdag ska jag till frisören, väldigt välbehövligt för mitt stackars hår! På fredag slutar jag klockan ett och då bär det av till Karlstad! 
 

Hej och hopp!

Imorgon börjar äntligen praktiken! Fem veckor fulla av ungar, lektioner och allt möjligt. Helgerna är lika fullsmockade de. Är det inte fest så är det bal, så är det julmarknad. Jag tycker det kommer bli jätteroligt. Äntligen får jag ut och göra det jag vill!
 
Det har varit reaktionernas dagar också. När Becca och jag var på torget igår nämnde jag hur mycket pengar jag hade kvar på kortet och Becca utbrister ÄR DU SERIÖST ELLER?! Jag tror att halva torget hörde henne. Det som var så fantastiskt var att vi hade på kronan lika mycket på kortet. Igår träffades jag och Becca på stan för att ta en kaffe och sen drog vi hem till Becca och fortsatte kaffedrickandet. Sen kommer Becca på att hon har massa pärlor och undrar om vi ska pärla. Då skrek jag JAAAAAAAAAAAAAAAA så hälften av hennes grannar hörde mig nog! Vi pärlade i säkert fem timmar igår. Så mysigt!
 
Ikväll är det säsongsavslutning på Bron. Längtar som tusan!

Uppdatering och skola.

Just nu väntar jag på att köttfärsen ska tina så att jag kan börja laga mat. Lär ta ett tag så kikade in för här för att uppdatera läget. 
 
Förra fredagen var jag i Åmål vilket var väldigt mysigt och trevligt. Alla var hemma och vi firade pappas födelsedag och att det hade varit fars dag. Åkte tillbaka redan vid fyra för att åka hem, byta om och åka tillbaka till stan. Jag var på en för tidig födelsedagsfest hos Daniel. Förfesten var riktigt roligt! Lördagen var dock inte lika rolig om jag säger så. Mot kvällen blev det dock bättre och Becca och jag åkte till Edith och hade myskväll. Vi käkade scones med gott till och tittade på Så mycket bättre. Kanonkväll även om jag var seg!
 
Söndagen var lugn och i måndags var jag en sväng på skolan. I tisdags var det föreläsning som var så otroligt ovärd... Vi tittade på film i en halvtimme, gick ut och diskuterade en bok och hade ytterligare en gruppdiskussion. 
 
Idag har jag haft examination. Tills idag skulle vi läsa två artiklar på engelska men bara få diskutera en av dem i grupp. Gick helt okej och jag tyckte min grupp gjorde bra ifrån sig. Dock blir jag väldigt fundersam på hur utbildningen ser ut. Det är inte första gången som jag har undrat hur det kommer sig att så många kan glida igenom denna utbildningen. Jag tycker inte det är acceptabelt att stå på en redovisning och inte säga något alls. Inte när man går sjunde terminen. Inte när man klar med sin lärarutbildning i januari. BAH! Om jag får barn någon gång kommer mina barns lärare inte få det lätt alltså. Men det var som någon lärare berättade för oss ibörjan av lärarutbildningen; lärares barn kan vara de svåraste att ha skolan. Inte på grund av eleverna utan på grund av föräldrarna!
 
Nä, nu ska jag gå och kolla köttfärsen igen. Jag är hungrig!
 

Spelkväll och firande

Oj alltså! Det har gått i hundra knop sen igår. Började med en föreläsning igår, hem och käka, plugga lite, greja och till slut stack jag iväg på spelkväll! Lika trevligt som vanligt och gårdagens spelkväll blev en lång en. Jag tror jag var hemma halv ett ungefär. Vi spelade massa spel; Cluedo, Uno, Skipbo, när då då? och mellan tumme och pekfinger. Vi skrattade som tusan! En felsägning gjorde att alla bröt ihop!!! 

Just nu sitter jag på tåget och är påväg till Åmål för att fira pappsen! Det var ju fars dag i söndags och han fyllde år i onsdags så då är det klart att han ska firas. Det blir en snabbvisit som kommer innehålla en jäkla massa saker. 

Ha en bra dag! 

Jimmy Kimmel

 
 
Youtube är ett  väldigt bra påhitt måste jag säga. Härromdagen när jag skulle leta upp något på sidan så kom den här videon upp som förslag och jag var tvungen att kolla på den. Jimmy Kimmel säger åt föräldrarna att lura sina barn att de ätit upp allt godis som de samlade på Halloween. Alltså stackars barn! De blir så ledsna! Finns flera härliga reaktioner!!
 
En favorit är pojken som är så seriös och allvarlig
Mamman: We got hungry.
Pojken: Well, do you know what I'm gonna do with you?
Mamman: What?
Pojken: Kick you.
Mamman: No!
Pojken: In your butt.
 
Så seriös och rolig! Tonläget han säger detta i är så jäkla roligt också!

Grattis pappa ♥

Idag fyller min pappa år! Finns inga ord som kan förklara hur tack jag som är för att han är min pappa. I alla år har han ställt upp för mig. Jag älskar dig pappa 

Malala Yousafzai

På föreläsningen vi hade idag vi fick se ett youtubeklipp. Malala Yousafzai står och håller tal på ett FN-möte. Hon blev skjuten av talibanerna men överlevde. Hon blev skjuten för att hon ville fortsätta gå till skolan. I följande klipp är hon sexton år tror jag. Malala står upp för dem som inte vågar och är en förebild för så människor! För mig är det självklarhet att alla ska få gå i skolan men ändå finns det så många barn som inte har den möjligheten. Barn som måste hjälpa sina föräldrar att tjäna ihop pengar så de kan överleva, barn vars föräldrar inte har råd att låta dem gå i skolan, flickor i länder där till exempel talibanerna förbjuder dem till det. Det är hemskt, ofattbart och jävligt stört. Malala berättar någonstans i sitt tal att en pojke hade blivit frågad varför talibanerna inte ville att de skulle gå i skolan. Pojken hade pekat på boken och sagt att de var rädda för vad som stod i den. Visst är det så;  de är idioter som inte förstår att deras lands framgångar baserar sig på befolkningens kunskap. Vi lever i en värld som på många sätt har kommit väldigt långt men när man tittar på hur skolan ser ut runt om i världen vill jag börja gråta. Barnkonventionen har fyra grundprinciper; förbud mot diskriminering (artikel 2), barnets bästa i främsta rummet (artikel 3), rätten till liv och utveckling (artikel 6) och rätten att komma till tals (artikel 12). Det är kanske dags för hela världen att börja följa dem. Varje barn ska bli sedd för den person som hen är, varje barns behov ska vara det viktigaste, varje barn ska ha rätt till att leva och få utvecklas både kunskapsmässigt och få sina behov tillfredställda och varje barn ska få uttrycka sina tankar. 
 
Vi lever på 2000-talet. Det är dags att visa det! 
 
 
 
 
 
“Let us pick up our books and our pens. They are our most powerful weapons. One child, one teacher, one book and one pen can change the world."
 
“I raise up my voice-not so that I can shout, but so those without a voice can be heard.” 
 
“Read thousands of books and I will power myself with knowledge. Pens and books are the weapons that defeat terrorism.”
 
“I think of it often and imagine the scene clearly. Even if they come to kill me, I will tell them what they are trying to do is wrong, that education is our basic right."
 

 
 
 
 
 

Fullsmockad dag

Jag är nyss hemkommen från en sjukt rolig kväll. Kvällen tillbringades hos Hanna där Linda, Juval, Mattias, Sanna, Simon, Mattias och jag har haft spelkväll. Först spelade vi Geni och Linda och jag kom trea. Efter det spelade vi Med andra ord och då var Sanna och jag i lag. Som vi skrattade alltså! Kvällen var fantastiskt. Backhoppning är skidsport och inte en hästsport. Tänkte lite fel men Sanna klarade ändå att lista ut vad det var! Längtar redan till nästa vecka då det är charader som gäller!
 
Denna vecka har annars bestått av fyra skoldagar, Monopol-spelande och matlagning. Becca och jag spelade Monopol i lördags och då vann hon. I förrgår ville jag ha revansch och första omgången vann jag. Sen vann hon igen... Nästa gång är det min tur i alla fall!! 
 
Idag var jag i skolan till klockan tre. Vi hade en kort föreläsning och sen hade vi grupparbete. Intensivt, irriterande och roligt beskriver det ganska bra! Direkt efter skolan drog jag och simmade vilket var väldigt härligt! Jag hann åka hem och käkade mat innan det var dags för spelkvällen. Nu sitter jag här och är sjukt trött! Funderar på att lägga mig nu med en gång!
 
Sov gott!

Instämmer helt!

 

Kursstart

Sista kursen är påbörjad vilket är både läskigt och spännande. Kan inte få in i skallen att jag snart är klar, att jag snart pluggat klart sju terminer? Kursstarten sög dock. Allt som sades stod också i kursdokumenten så jag satt och ägnade mig åt måleri i en och en halv timme istället.. Imorgon handlar lektionen om specialpedagogik i någon form vilket kommer bli en upprepning på mitt inriktningsår... Förhoppningsvis säger de något vettigt som man kanske inte har hört i alla fall! 
 
Efter kursstarten satt jag kvar och fikade med ett gäng! Sen jag kom hem har jag inte gjort någonting. Det enda vettiga som jag har gjort är att diska. Förhoppningsvis blir morgondagen bättre. Först har jag lektion och sen ska jag försöka hitta på något kul! 
 
Hejsvejs!

:D

 

Helgen

Hej och hå!
 
Det har varit en lugn helg. I fredags var Becca och jag på Värmlands museum och tittade på 1001 inventions! Lägger upp några bilder i veckan från utställningen. Efter det drack vi kaffe och gick runt lite på biblioteket. Vi var på biblioteket i torsdags också och lånade lite böcker men i fredags lämnade vi tillbaka de vi hade hemma. 
 
Igår eftermiddag åkte jag till Becca och tillbringade kvällen där. Vi tog en promenad, spelade monopol, vagabond och skipbo. Jag vann en gång tror jag. Jag fick fett med spö på monopol! Sista draget var jag tvungen att betala tio miljoner och där sket sig allt. Becca var dock väldigt nöjd! Vi tittade på Så mycket bättre också! Lyxigt att få se det på en tv för en gångs skull! 
 
Idag har jag inte gjort något särskilt. Jag gick till Coop en sväng för att fylla på med lite basvaror men det är ungefär det enda vettiga som jag har gjort idag. Imorgon börjar den sista kursen! Shit, tre och ett halvt år är snart klara... IIIIIIHHH!

Friends