monikaronning

Att lyckas med något som borde vara förbjudet

Dagens IKEA-tur alltså... Jag är fortfarande fundersam kring hur det gick till... Jag köpte ingenting! Stod och höll i en liten köksmatta ett tag men efter att fingrat på den ett tag sket jag i att köpa dem.. Becca köpte inte heller någonting. Hur är det möjligt?! Alltid kommer man därifrån med någonting. 
 
Vi gick på stan en sväng efter IKEA-besöket men återigen köpte jag inget. Sen tog vi en sväng till en fantastisk plats; biblioteket! Där lånade jag två böcker och två tidningar. Becca och jag ska tillbaka till biblioteket redan imorgon så då ska jag lämna tillbaka massa andra böcker och tidningarna. Vi hann med en kaffe på stan också, vilken överraskning liksom?! 
 

Ikea

Snart ska jag dra mig mot stan för att möta Becca. Vi ska till det blågula varuhuset som så fint kallas för IKEA. De har ju börjat med julsaker så vi måste ju självklart dit för att spana läget! Efter det blir det en sväng på stan också, om jag nu inte köper upp hela ljuslagret vill säga... Nädå, som tur är har jag massa ljus hemma så det kommer jag nog inte att göra. 
 
Igår lämnade jag förresten in nycklarna från den gamla lägenheten! Känns skönt att äntligen fått det ur världen. Det kändes väldigt bra faktiskt! Ett nytt kapitel i livet påbörjas i och med den här nya lägenheten. Nu blir man snart vuxen på riktigt, skaffa jobba, tjäna kosing, spara pengar och åka på tågluff. Att åka på tågluff kanske inte är så vuxet egentligen eller speciellt inte på alla våra planer! Ni glömmer väl inte att läsa vår tågluffsblogg
 

Weekend

Äntligen har The Sounds nya album släppts! Jag hade fått för mig att skivan skulle släppas den fjärde oktober men efter att det gått några dagar och den aldrig kom upp på Spotify så letade jag efter rätt datum och det datumet var 30 oktober. Så idag har jag hunnit lyssnat igenom skivan några gånger och jag måste säga att jag gillar skivan! 
 
Här är i alla fall en av låtarna från nya skivan!
 

Gravity

I lördags var Becca och jag på bio. Detta var andra gången på en månad som jag var iväg på bio och det har aldrig någonsin hänt tidigare tror jag. Vi såg Gravity och jag rekommenderar den verkligen. Den visades i 3D och effekterna var så otroligt häftiga. Filmen var väldigt vacker och både Becca och jag var helt tagna av filmen. Gravity är en film som ska ses på bio. Gå och se den! 
 
 

Opponering

Woho!! Jag överlevde opponering. Igår kväll var jag ganska nervös inför opponeringen. Inatt vaknade jag ungefär trettioelva gånger. Stod och väntade vid salen och helt plötsligt kommer det en annan lärare och går in i salen och jag frågar henne om hon ska ha opponering för lärarutbildningen men nej.. Hon ska ha en lektion med några sjuksköterskor. Båda två hade samma sal på schemat. Hej panik! Som tur var kom en annan klasskompis som också skulle vara med på samma opponering och vi hittade vår seminarieledare i Gläntan. Så efter att hämtat bevis på att vi skulle ha salen så skickade vi ut den andra gruppen. Kändes rätt okej faktiskt eftersom läraren för den andra gruppen var så otroligt säker på att hon visst skulle vara där.. 
 
Opponeringen gick bra i alla fall. Alla fick saker och att ändra på och jag är nöjd över att jag fick den seminarieledaren som jag fick. Hon är otroligt noggrann vilket gör att slutresultatet kommer bli bra! Ska fixa lite kaffe och börja på att ändra lite i arbetet. 
 
Efter det att jag kom hem har jag städat, diskat och tittat på The Big Bang Theory. Resten av kvällen ska jag bara vara hemma, tända ljus och njuta av att jag inte behöver ta mig ut i detta vädret!

Bilder från de senaste veckorna

En kväll i nya lägenheten
Vet att bilden är felvänd men titta in vilken go' puss jag fick från grannhunden Nellie hemma.
Felvänd men från en bild finsittningen vi hade för några veckor sen.
 Morotssoppa hos Stina och Christer. 
 

Underbar lördag

Snacka om att det har varit en bra dag hittills! Vid elva mötte jag upp Edith för att gå och käka brunch på Egg & Bacons här i Karlstad. De serverar frukostbuffé, lika bra som en hotellfrukost måste jag säga, och vi satt och käkade massor! Blev en trerätters typ. Började med Äggröra, bacon och köttbullar, fortsätte med mackor och avslutade med pannkakor med nutella! Till detta dracks det också tre koppar kaffe och smultrondryck. Jag rekommenderar verkligen stället. Utifrån såg det ut att vara något speciellt men när man kom in, wow alltså!! Det var högt i tak och inredningen gick i shabby chick och båtlivstema typ. Fantastiskt!!
 
Efter en lång frukost tog Edith och jag oss en sväng på stan och sen en sväng på Lager 157 också. Jag har mellanlandat hemma i ungefär en timma för nu ska jag snart iväg igen. Jag ska möta Becca på stan och vi ska åka hem till henne en sväng innan vi ska på bio ikväll. Vi ska Gravity, en 3D-bio, vilket kommer bli coolt!
 
Ha en bra kväll!

LÄS!

Medans jag befinner mig på spelkväll tycker jag att ni borde gå in på min och Beccas blogg och läsa! Självklart har vi gjort en tågluffsblogg. Galenpanna ett och galenpanna två kommer att uppdatera om allt som har med tågluffen att göra; planering, länderna vi ska besöka, sakerna vi ska göra och självklart också uppdatera bloggen så fort vi får tid under tågluffen. 

Allt och ingenting

Helgen var asbra! Emil kom och hälsade på vilket innebär fest, militärsnack och multiverktygsletande. Den där timmen på Naturkompaniet, alltså multiverktygletandet och bestämmandet innebär att jag har hittat flera saker jag vill köpa inför tågluffen. Emil kom hit i fredags och åkte igen i söndags. 
 
På tal om att åka så känns det som att alla ska utomlands snart... och jag längtar ännu mer för varje kotte som åker iväg. I lördags åkte Stina och company till Sydafrika och ska vara där i sex veckor. Amanda och hennes pojkvän åker till Paris på fredag, David och Erika åker till London i december, Rebecca åker till Gran Canaria och pappa och Maria åker också till Gran Canaria fast i mars. Jag vill också!! Att Becca och jag har suttit och grejat med tågluffen idag för mig ju inte mindre sugen på att åka iväg. 
 
Innan tågluffsfixandet var Becca och jag simmande. Vi förbättrade tiden igen because we are awesome! 
 
Imorgon ska jag till den gamla lägenheten och städa. Så jäkla tråkigt men dessvärre måste det ju fixas... Sen ska jag cykla hem min cykel som står på torget sen evigheter sen! Vi får väl se hur det går... 

Tillbaka från rehab.

Det är helt sjukt vilket samhälle vi lever i. De här veckorna utan internet alltså. Internetet på mobilen har hunnit ta slut tre gånger tror jag? Jag köpte till för att jag klättrade på väggarna. Dagens höjdpunkt hittills var när jag såg att DSL-lampan lös, att det fanns kontakt mellan modemet och bredbandsbolagets station. Att inte ha internet har dock varit bra för examensarbetet. Ska fila på det sista idag och sen är det klart. Ofattbart! På måndag ska det in och det allra sista ska jag fixa på söndag kväll eller måndag morgon. 
 
Jag har börjat simma. Denna veckan har jag simmat två gånger och båda gångern har jag fått köra ikappa både pensionärer och annat folk. I måndags var Becca och jag simmade och då var det trångt i bassängen alltså. Igår var det lite bättre. Vilket gjorde att tiden blev typ tre minuter bättre. Säger en del om alla segproppar som fanns i bassängen i måndags.. 
 
Det bästa i måndags var att när Becca och jag simmat klart och skulle gå upp ur bassängen ville inte benen samarbeta. Benen ville fortsätta göra simtag och inte gå framåt vilket var en sjukt konstig känsla!
 
Nu är äntligen lägenheten kvar. Alla hantverkare som ska ha varit här har varit här. Det är nymålat i kök och badrum, nytapetsart i hallen, dörrar är bytta, golvet är lagt. Underbart!! Det kommer bilder så småningom!

Levande

Hej och hallå!
Jag förstår att ni funderat på vart jag tagit vägen dessa dagarna. Härmed kan jag i alla fall meddela att jag lever. I söndags flyttade jag till min nya lägenhet vilket innebär att mitt internet inte har kommit igång än... Jag trivs jättebra i lägenheten i alla fall. I måndags var den tiptop och det stod bara två lådor som skulle ner till källaren kvar... Idag är det kaosens kaos! Målaren och golvläggaren är nämligen i lägenheten vilket innebär att mitt kök, badrum och hall har flyttat ut i vardagsrummet.... Det är grejer överallt!! Det fula golvet i hall och kök blir utbytt mot en matta som liknar parkett och både kök och badrum har målats om. I hallen kommer jag få omtapetserat imorgon så nu slipper jag den gröna tapeten. Yay! 
 
Annars skriver jag på min uppsats för fullt. Målet är att den ska vara klar nästa fredag och att det eventuellt bara är småfix kvar. Igår skrev jag tre sidor på förmiddagen så det finns hopp kvar! Just nu sitter jag på universitet(därav internet).
 
Vi hörs när jag är på universitet nästa gång eller när mitt internet vaknar till liv! 
Hejsvejs!
 

Tacksittning

Om cirka 45 minuter kommer Becca och om en och en halv timme börjar resten av nollningsgruppen droppa in. Ikväll är det tacksittning med klädkod kavaj. Det kommer bli fantastiskt trevligt!!!

Mamma

Grattis på födelsedagen mamma! Jag älskar dig ♥
 
 
 

Gammal och gaggig!

Oh my! Jag har levt i 23 år idag. 23 år och några timmar. Efter en långdragen förlossning kom jag till slut ut. Mamma började få värkar på fredag, åkte in till sjukhuset, fick åka tillbaka hem, åka till sjukhuset på söndagen och sen kom jag ut tisdag morgon. Pappa satt och berättade om förlossningen i helgen. Han berättade om att mamma fått bada för att lindra smärtan, om massageälgen, om när mitt hjärtpuls sjönk och när det kom in fyra läkare i, vad pappa säger, rymddräkter. Plus att det stod tre sköterskor där inne också. Lätt förlossning, vad är det? 
 
Nåja, 23 år var det. Närmare 25 än 20. Mycket har jag varit med om och mycket mer ska jag vara med om. 
 
Igår fick jag nyckeln till den nya lägenheten! På söndag flyttar jag på riktigt. Då kommer pappa och lillebror och hjälper till! Igår hade jag dock en liten picknick i lägenheten med Becca och Stina! Vi hade ju en golvfika hos mig för några veckor sen och då bestämde vi att när jag fått lägenheten så skulle vi ha picknick på golvet. Så med en ryggsäck, en annan väska och en påse med mat åkte jag upp till lägenheten igår. Det var så mysigt! Becca tyckte det var hemtrevligt trots bristen på möbler och det bådar ju gott! Jag är nog lite kär i lägenheten, i mitt pyttelilla kök, i mina stora vardagsrumsfönster, i parkettgolvet och mitt badrum. Fick presenter från dem i går! Av Becca fick jag två nagellack och en mugg som såg ut som en uggla och av Stina fick jag presentkort på bio, en flaska mousserande vin och oliver. Oliverna hade hon köpt i Grekland men glömt bort att ge mig dem. Stina hade med ett paket från Christer också, popcorn! Smakade kanonbra på kvällen efter alla mackor och te.
 
Idag ska jag upp till universitetet för att träffa min handledare och ikväll ska jag på bio med Becca. Däremellan ska jag både packa och plugga!