monikaronning

Sportlov!

Startade sportlovet på allra bästa sätt förra veckan! Nämligen med en after work med kollegorna! Ojojoj, vad trevligt det var! Jag var hemma vid två, flera timmare senare än vad jag tänkt mig, men det var svårt att slita sig från alla trevliga människor. 
 
I lördags åkte jag till Göteborg för att träffa Peter, Sara och hennes kille Emil. Lördagen spenderades med att shoppa loss på New Yorker och lite andra affärer också. Efter det drog vi till Sara och Emils lägenhet, snackade, käkade mat och lite sånt. Vid halv sju kom Peter dit för att dricka vin och därefter drog vi ut! Riktigt trevligt var det! I söndags kunde inte Sara och jag hålla oss från ytterligare en runda på New Yorker så dit drog vi! Handlade för ungefär 800 och fick en hel del! En väska, två bhar, tre t-shirtar och en tunnare tröja bland annat! Efter det där drog jag hem till Peter och tittade på ishockeymatchen. Den sög! 
Kvart över fem tog jag tåget till Trollhättan och på det satt min kära bror så vi fick en liten pratstund i alla fall! 
 
I Trollhättan drog jag till Ida och Robin (eller Idka och Roy Mckoj som de också heter) hängde med dem tills idag! Så underbart mysigt! Vi lagade mat, tittade på Harry P och gick en sväng på stan. Träffade också Amanda och hennes kille Wictor i söndags. Också sjukt trevligt och välbehövligt! Ännu bättre blev det när man fick goda nyheter! Wiiie!!
 
Jag har verkligen träffat på flera av mina närmaste den här helgen. Måste ju passa när man är långledig! Även om det har varit sjukt kul att vara borta var det också underbart att komma tillbaka till Karlstad. Borta bra men hemma bäst! :)

Hejhopp!

Idag var jag hemma halv sju. Lång dag på jobbet med andra ord! Imorgon är det torsdag vilket innebär en lite lugnare dag schemamässigt och sen är det personalmöte. Jag har åkt på en konstig förkylning. Ena dagen är jag snorig, nästa hostig och nästa snorig igen. Att ha en klass innebär att rösten tar mycket stryk men jag tycker ändå att det gått ganska bra. Känner att hostan kommer ifrån förkylningen liksom. Förhoppningsvis ger den sig snart.  
 
På fredag har jag arbetat fem hela veckor! Vilka veckor det har varit! Jag har både skrattat och gråtit. Kan inte förstå att det redan gått fem veckor alltså. Fredag innebär också att det är fredagsfika och att det är After Work med jobbet. Det ska bli riktigt trevligt! Sen är det sportlov på riktigt!! 
 
Sportlovet innebär att jag åker till Göteborg på lördag! Där ska jag träffa Peter, Sara och hennes Emil. Vi ska shoppa, umgås och gå ut på lördagen! Längtar som fan! 

Ömöl

Igår åkte jag en sväng till Åmål. Oerhört härligt att få en paus från Karlstad och arbete måste jag säga. Jag har umgåtts med familjen, träffat Milla och David och sett när Sverige tagit två guld! När damerna körde stafett så hoppade jag och skrek jag som en tok. När Kalla körde förbi de andra på upploppet skrek jag ännu högre och grät en skvätt. Vilket lopp!! Fenomenalt bra! 
 
I veckan händer det rätt mycket! Arbeta, gå till biblioteket, träna, gå på after work och åka till Göteborg står på schemat! Intensiv men bra vecka! Dessutom ska jag försöka lägga mig tidigt varje dag så jag får så mycket sömn som möjligt!
Hejsvejs!

Uppdatering

 
* Tränade i söndags och idag.
* Har arbetat tre dagar.
* Ska ut på min första riktiga friluftsdag som lärare imorgon.
* Åker till Åmål i helgen.
* Ser framemot sportlovet och allt som jag har planerat in då.
* Och det absolut bästa; BECCA OCH JAG HAR BOKAT FLYG TILL PARIS OCH HOSTEL I PARIS! 23 JUNI ÅKER VI!!!!! 132 DAGAR KVAR!!!
 
Detta är ungefär vad jag orkar skriva ikväll. Funderar ärligt talat på att lägga mig och sova redan nu eftersom jag är så trött. Sov gott!

Äntligen fredag

Shit, vad skönt med helg! Ska bli så skönt att lägga sig och sova om några timmar!
Jag är med på mina elevers idrottslektion och idag vet jag inte riktigt vem som hade roligast; jag eller eleverna. Vi spelade typ innebandy fast vi hade andra klubbor som var mjuka och påminde om tops eller något som skulle kunna finnas på med Gladiatorerna. Eleverna körde ett schysst spel dessutom och jag kan tänka mig att glädjen som både jag och idrottsläraren upplevde smittade av sig på eleverna. Hoppas vi kommer köra det fler gånger!
 
Ikväl blir det chill! Käkade hemmagjord pizza förut och nu väntar jag på att På spåret ska börja! Ska läsa någon av böckerna jag lånade på biblioteket också! Härlig fredag!

Trött

Livet rullar på. Det är fullt upp på jobbet och det känns som att jag borde tagit med mig alla matteböckerna hem för att rätta men nej, någon måtta får det vara. Dessutom har jag ingen lust att dra med mig alla böckerna hem. Rättningen får vänta tills på fredag. Då har jag minst två timmar på mig till sådant. 
 
Becca har äntligen börjat arbeta på samma skola som mig nu. Det känns overkligt och konstigt att möta henne i korridoren eller i personalrummet. Trots att detta är min tredje vecka så känns det som en självklarthet att jag ska vara där men väldigt ovant att Becca är där. Ingen är dock gladare än mig! Att ha en av sina bästa vänner på arbetsplatsen kan vara både bra och dåligt. Att ha Becca på jobbet ser jag bara som positivt! Vissa elever träffar vi båda på och vi kan hjälpa varandra rätt mycket. Vi vet hur skolan fungerar och kan ta stöttning hos varandra liksom. Torsdagar och fredagar kommer verkligen vara bra dagar! Becca är på skolan, det är snart helg, det är fredagsfika och rätt stilla dagar i övrigt. Awesome!
 
Till helgen ska Becca och jag boka flygbiljetterna till vår första tågluffsetapp! Wiiiiie!

Fingerproblem

Sen i torsdags har jag lyckats skada båda mina lillfingrar, mina små vicke virar. I torsdags råkade jag skära mig på en rakhyvel på ovansidan lillfinger och jag trodde aldrig det skulle sluta blöda. Självklart var plåstrena slut så jag gick runt med papper runt fingret i typ två timmar. Igår när jag skulle gå av bussen lyckades jag vricka till mitt andra lillfinger så nu är det halvt om halvt stukat. Det fingret gör fortfarande ont. 
 
Tur att jag snart ska iväg till stan för att träffa Stina och Becca! Veckan blir bättre av bara att jag vet att jag ska träffa dem idag!