monikaronning

Kvällen är en enda stor fest!

Gott Nytt År!!!


Ikväll är det fest, inatt är det fest! ;)

GOD JUL!

God Jul

önskar

Tomten

 


Uppesittarkväll

Ikväll är det dags för den årliga traditionen, uppesittarkväll med familjen! Granen är klädd, paketen ligger under granen, skinkan är kokt och julgodiset är bakat. Hoppas jag vinner något ikväll, fast jag brukar ha världens otur. Pappa berättade att man kunde vinna resa och shopping till Ullared. Det vore inte helt fel!

Mysigt!

Jullov!

Äntligen blir det lite lov! Fast som jag sa till en klasskompis förut så längtar jag nästan tills vi börjar igen, för att få träffa klassen! Idag har vi haft juldans på schemat. Riktigt mysigt. De som läser lärare med estetisk inriktning hade satt ihop ett program med danser åt vår klass och de som läser till idrottslärare. Sedan gick typ femton stycken ur klassen och käkade mat. Mysig julavslutning ♥

Ser framemot att få mer julkänsla nu, så de kommande dagarna ska jag pynta gran, baka julgodis (funderar på att baka skumtomtefudge, som en klasskompis tipsade om), spela bingolotto på fredag och massa annat skoj. Uppesittarkvällen är en tradition, ett måste varje år! Imorgon ska jag gå på min VFU-klass julavslutning, ska bli roligt att träffa dem igen!

Nu ska jag snart dra mig mot bussen in mot stan för att ta tåget till Åmål!

Det är stelt nu.

Ikväll kör jag på ansiktsmask. Den har stelnat ganska fint i ansiktet alltså. Tycker det är jätte roligt att sitta och göra olika miner för att se vart det spänner i ansiktet. Såg visst att det blev lite axelmask också!

Roooooooooooooooosa!

Luciatåg

Det blev en tidig morgon idag. Rebecca, Ida, Stina och jag var på skolans luciatåg vilket var jättemysigt! Vi satt uppe på läktaren, sjukt högt! Det var så att benen började skaka och att jag inte riktigt ville kolla ner först. Men om jag inte hade gjort det hade det inte varit någon idé att jag suttit där liksom? Efter luciatåget hade vi en timme tills lektionen började så vi satte oss och åt frukost i Gläntan.

När jag kom hem fanns bokpaketet som jag vann för några veckor sen i brevlådan. Alltid skönt att fylla på bokhyllan alltså! :D

Ha en fortsatt trevlig lucia, gott folk!


Vila i frid lilla vän!

Nåja, rubriken är inte så illa som det först kan tänkas. Det hela är egentligen ett i-landsproblem. Idag när jag städade råkade jag städa ner min kära lilla uggla. Imorgon efter skolan tänker jag gå till Lagerhaus, där den är inköpt, för att återuppliva min mini-uggla. Tror att den stora ugglan känner sig lite ensam faktiskt. Finns den inte kvar tänker jag limma ihop den.




Levande uggla, död uggla.

Vänner <3

Igår satte jag mig på tåget för att åka till Trollhättan och Amanda. Idag ska jag åka en sväng till Ida och Robin i Uddevalla för att hälsa på en sväng! Så underbart att träffa alla vänner alltså! Eller alla och alla, några av dem i alla fall. Lite extra roligt ska det bli att komma till casa de Ida y Robin. Där finns ju deras lille Emil och vad jag har hört och sett (telefon och skype) så är han otroligt söt!


Mina vänner och jag är också ganska söta!


Slut för idag, tack för idag!

Idag gjorde min kära studiegrupp och jag sista redovisningen för den här kursen. Vilket betyder att det är helg, eller nästan i alla fall! Ska till skolan imorgon för att kolla på två redovisningar men sen är det ledigt tills på måndag vilket är väldigt skönt!

De kommande dagarna ska jag till Amanda i Trollhättan. Ska även klämma in Ida under tiden jag åker neråt i landet. Så på lördag är jag tillbaka i Karlstad och då måste jag städa min lägenhet. Bah!

Har köpt min första julklapp, inte dåligt!

Lååååååååååååååång katt


Sjusovaren!

Shit pommes vad trött jag var igår kväll när jag lunkade in genom dörren! Dagen bestod av ett intensivt grupparbete på sex timmar och ett besök hos Stina! Stina och jag traskade ner till Välsviken och letade efter julstakeljus och handlade lite mat. En promenad med snö! Så mysigt ( och tungt på vägen hem)! Sen bakade vi pepparkakor, drack glögg och kikade på julkalendern. Myspys! Pepparkakorna var nog de snyggaste jag någonsin skådat med egengjorda former! Haha! Var i alla fall så trött igår så jag la mig vid kvart i tio och vaknade kvart över tio idag. Mer än tolv timmar brukar jag sällan(läs:aldrig) sova men gött var det!


Julmarknad

En jäkligt blöt julmarknad i Mariebergsskogen är vad jag har varit på idag. Sittande på ett café i cirka 40 minuter och gåendes i cirka 30 minuter. Sen bar det hem igen. Hade det inte varit så fruktansvärt kallt hade jag & co gått där lite längre. Synd att det inte var lika fint väder som igår, då hade det varit helt ljuvligt att gå där i solen bland alla små stånd som sålde lite av varje.

Efter en lång busstur hem lagade jag lite mat. Det blev morotssoppa och nu har jag mat i ungefär två dagar, om inte mer... Bakade en liten fin kladdkaka typ. Men eftersom jag inte hade varken oboy eller kakao så tog jag vad jag hade. Alltså mörk choklad med apelsincrisp i som jag smälte ner i smöret. Helt perfekt blev det! Så nu ska jag snart gå och skära lite bitar att stoppa i frysen så jag har något gott att bjuda på om jag skulle få oväntat besök!

Tjingeling!

SKOJ!

Kollade precis min mejl och där väntade ett jäkligt roligt mejl alltså! www.loobook.blogg.se är en ganska ny boksida som jag hittade när jag satt och letade efter lite nya böcker till bokhyllan och nu har de startat en julkalender där de lottar ut böcker varje dag. Och tänka sig att jag vann! Lite tur ska man ha ibland alltså!

Så snart kommer jag att få tre stycken böcker av Katarina von Bredow hem på posten! Har dock läst alla böckerna för några år sen med det är alltid kul att få ännu lite mer böcker i bokhyllan!




Vilka dagar!

Fullspäckat schema alltså! Skönt att det är helg, dock har jag ju lite plugg kvar för denna veckan eftersom jag gjort annat idag. I tisdags efter plugget följde i alla fall Kristin med hem för att checka lägenheten och sova över. På onsdag var det skola och efter det stack jag till Stina en sväng. Vi spelade spel, as usually! Sen stack jag tillbaka till universitetet för att möta upp Jeanette som skulle sova över. Vi tog en sväng på stan och sen lagade vi god mat! Ris, kyckling, currysås och sallad! Igår gjorde jag egentligen inget speciellt, tog det lugnt och njöt av att vara i lägenheten. Gick och donade med allt möjligt. Idag var jag hos Stina, bakade snickerskakor, spelade spel och tog en promenad i solen. Så jäkla skönt med sol!

För att fortsätta babbla på om den här veckan kan jag ju meddela att helgen kommer bestå av julmarknad, tvätt och plugg.

Bye!