monikaronning

2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jajamänsan! Bland annat var jag fadder i LÄSK för första gången. Var på festival för första gången också.

Har du några nyårslöften?
Ja, ska försöka träna en gång i veckan.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min kusin och hans fru blev föräldrar för andra gången. Sen ploppade tre klasskamrater ut var sin unge under vårterminen.

Vilka länder besökte du?
Polen

Vad är det pinsammaste du gjort i år? 
Bortglömt ;)

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Veckorna från nollningen var fantastiska. 

Vad var din största framgång 2012?
Skolan gick fortsatt bra. Jag testade på ett nytt jobb under sommaren som jag tidigare varit väldigt skeptiskt till.

Största misstaget? 
Ingen aning!

Bästa köpet?
Min iphone såklart 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra...

Hur många one night stands? 
Zero.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Massa saker! Jag har lärt känna många nya fantastiska personer det här året. 
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Bon, bon - Pitbull (Kommer för evigt kunna dansen)
Tänd på  - Kent

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare!!

Vad önskar du att du gjort mer?
Bloggat och tränat kanske?

Favoritprogram på TV?
Jag äger ingen tv så den här frågan är lite problematisk.. 
Men svarar ändå How I Met Your Mother.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Var i skolan, hade småångest för att fylla år och var käkade middag och tårta hos Stina!

Hur skulle du beskriva din stil år 2012? 
Jeans med olika överdelar.

Har du varit full 2012? 
Japp.

Den bästa nya personen du träffade? 
Becca och R. 

Har du förlorat någon vän i år?
Nej, det tror jag inte! 

Ikväll är det du och jag, David Boreanaz


Annandag jul

Nu har jag varit hemma sen i fredags och jag känner lite att det räcker nu. Jag saknar min lägenhet, mina saker och att få göra allting på sitt egna vis. Något som jag framför allt saknar är att få sova i en riktig säng. Just nu sover jag på förmodligen jordklotets mest obekväma bäddsoffa. En tredjedel av soffan består av en masonitskiva och antingen skaver den vid revbenen eller vid låret beroende vilket håll jag ligger åt. Inatt sover jag i alla fall sista natten på den på ett bra tag. Imorgon åker jag till Trollhättan och hälsar på Ida och Robin vilket ska bli fantastiskt! Träffade Ida en kort sväng härromdagen och Robin en ännu kortare sväng och jag har verkligen saknat dem! Att träffa en av sina allra bästa vänner en gång i halvåret är lite för lite så därför tar jag igen det genom att åka ner. Ida och jag ska leka rövare på Överby, enligt mig det bästa shoppingcentret som jag varit på i Sverige. Hoppas vi fyndar riktigt ordentligt. Dock ska jag till tandläkaren på morgonen så då lär väl alla pengar rulla ut. Helt sinnessjukt att det ska vara så dyrt att gå till tandläkaren...
 
Nåja, längtar tills imorgon när jag sitter på tåget! Ska ta med mig lite pluggsaker så jag får något gjort. På lördag mellanlandar jag i Åmål för att käka mat och hämta mina saker. Sen drar jag äntligen tillbaka till Karlstad! 
 

Julafton!

Vilken fin dag det har varit! Morgonen började med julfrukost med kaffe och nybakat bröd. Min bror hade var uppe med tuppen och bakade. Klockan 15.00 satt vi såklart bänkade framför Kalle och hans vänner och efter det blev det julmat. "Tomten" var här och delade ut julklapparna som vi sedan öppnade! Sjukt nöjd är jag!! Fick bland annat en karaff från Eva Solo som jag önskat mig, en morgonrock, pengar, shampoo, balsam, en cool fågelprydnad och en tekanna med insats. Bilder kommer så småningom!


God Jul ♥

Hoppas ni får en fantastisk dag! 

Home number two

Befinner mig just nu i mitt andra hem, hemma hos pappsen! Förmiddagen gick väldigt fort. Pappa och jag åkte till mammas grav och tände ljus inför julen och när vi kom hem klädde vi granen. Efter det gick vi en sväng på stan och jag köpte de sista julklapparna. Efter det blev det lugnt, allt för lugnt! Jag har ägnat eftermiddagen till att titta på tv och spela spel på både telefonen och datorn. Yeay.... Vad roligt! Ikväll har pappa, Maria och jag käkat tomat- och mozzarellatallrik och druckit lite vin. Myspys! Det är sådana här kvällar som det är skönt att vara hemma.
 
Imorgon blir det mer fart förhoppningsvis! Ska träffa Ida (har jag bestämt), min bror kommer hem och på kvällen är det Bingolottos uppesittarkväll! Längtar!

Åmål!

Med en fullproppad ryggsäck, en påse med böcker och en påse med julklappar sitter jag nu och väntar på att tåget ska avgå. Är det inte helt sjukt att det redan är jul? På måndag är det julafton igen och veckan efter det är det nyår. Ett helt år till har gått och utan tvekan har det varit ett fantastiskt år!

Nu väntar i alla fall en vecka i Åmål med familjen och en massa kompisträffar! Underbart! :)


Kattfnatt!


Vänskap


 
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea,
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see,
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
yeah Yeah

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song
beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will
remind you

Ohh
Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
You'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
Yeah Yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go
Never say goodbye

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
You'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
you can count on me cos' I can count on you

Redovisning

Idag gjorde min studiegrupp och jag vår sista redovisning den här hösten. Nu är det äntligen "jullov"! Har dock en examinationsuppgift att skriva och ytterligare en uppgift som vi ska ha seminarie på efter jul. Hur som helst så gick redovisningen bra och alla de andra grupperna var också jätteduktiga. Fick många olika nya idéer till mitt kommande yrke.

Nu är det i alla fall skönt att vara hemma, känner mig halvsjuk. Jag har blivit förkyld och så har jag ont i halsen och som vanligt är jag tung i huvudet. Jag hoppas verkligen att mina glasögon kommer snart för nu pallar jag snart inte längre. Hoppas de kommer innan helgen så att jag kan hämta ut dem innan jag åker till Åmål.

Om några timmar ska jag åka till Becca för lite julmys. Sen skulle de andra festa men jag drar nog hem istället, känner att jag har varken ork eller lust för att festa. Imorgon ska jag ta tag i en mängd olika bestyr som behövs tas tag i innan jag åker till Åmål. På morgondagens schema står det julklappsinköp, biblioteksbesök, städning och en sovmorgon! Häääärligt!

Simon's cat

Så sjukt bra! Träffade på den här katten för väldigt många år sen och jag fastnade för honom redan då. Som det står på baksidan av mina nya Simon's Cat-present "Everybody knows a cat like Simon's"


<3


Helg igen!

Hur fort går inte veckorna nu för tiden? Redan tredje advent liksom? Om en vecka och en dag är det julafton! Ska bli väldigt mysigt! Fick reda på att Maria, pappas sambo, inte jobbar på julafton som hon egentligen skulle. Det tyckte jag var en bra julklapp!

Idag har jag inte gjort något särskilt, mest tagit det lugnt! Skönt, behövs sådana dagar också. Nu ska jag titta på det senaste Grey's Anatomy-avsnittet!


Pelle Svanslös

Efter att ha haft redovisning idag så stack Becca och jag ner på stan en sväng. Biblioteket, Konsum och Smarteyes stod på schemat! Mina glasögon gick nämligen sönder igår. Skulle sätta på mig dem och så gick ena pinnen av.. Eller pinne och pinne, ni fattar! Så sen igår är jag blind. Ser sämre än någonsin... Känner att huvudvärken börjar komma och jag måste vara halvblind i tio arbetsdagar till... Som tur var hade jag försäkringen kvar så jag fick ett par nya för 250 spänn!

Nu sitter jag i alla fall och tittar på Pelle Svanslös! Bästa julkalendern ever!!


Glad Lucia!

Idag är det Lucia! Sov till tio och nu sitter jag och dricker kaffe framför Pelle Svanslös! Jag gillar verkligen den julkalendern. Den är så mysig!
Ska snart göra mig i ordning för att åka till Bergvik och IKEA! Idag blir det nämligen julklappsjakt och julbord. Mums!!

Ritade den här för någon vecka sen, mitt egna luciatåg!


12-12-12

Ikväll var jag på årets luciafirande i Karlstads Domkyrkan med Becca, Stina och Emil! Lina sjöng med Söt Likör, sjukt duktiga!! När de sjöng Gläns över sjö och strand i alla sina olika stämmor rös jag!

Vackert och fridfullt!


Tisdag

Började dagen med studiegruppsarbete som varade i typ två timmar, inte ens det! Effektivt och snabbt blev vi klara med det vi skulle göra och nu är vi redo för två redovisningar inom loppet av en vecka. Efter det tog Becca och jag årets sista sallad och avslutade med en väldigt kort sväng på stan. 
 
Resten av dagen har jag gått runt här hemma och plockat, diskat, lagat mat, druckit kaffe, beställt julklappar och lite allt möjligt. Har jag någonsin berättat för er att jag inte gillar julklappar? När man sådär "påtvingat" måste köpa något till sina närmaste och såklart aldrig kommer på den där toppenpresenten? Jag gillar mer att skämma bort min familj lite då och då och oväntat! Blir liksom roligare då, och alla pengar trillar inte ut ur plånboken på en och samma gång heller. Jag älskar allt med julen förutom just julklappar, Har i ett par nu försökt avskaffa julklapparna inom familjen men det går inte så bra dessvärre. Jag hade hellre velat lägga lite pengar i en pott, köpa ett spel och mat och bara avnjuta ett par underbara juldagar utan all julklappsstess! Menmen, jag får väl köpa lite julklappar och få de där underbara juldagarna i alla fall! 
 
 

!

Monika-humor!


Vackert ord

Hittade ett väldigt fint ord häromkvällen när jag pluggade! Haha!


Lördagens festligheter!

 

Lillebror!

 
Min bror var här i torsdags och jag förevigade det tillfället med några bilder, bland annat den här! Shit, fattar verkligen inte att den lilla skitungen fyller 21 i maj! Samtidigt som David kan göra mig något så innihelvete förbannad rent ut sagt så kan också få mig att skratta som tusan! I torsdags satt vi båda och garvade när vi lagade mat och spelade Skip-Bo! ♥

Vänner

En underbar bild från Mariebergsskogen julmarknad härromdagen. Bilden representerar verkligen all den glädje och galenskap som de här två knashasarna står för! Tack för att jag har er! ♥

Julkonsert

Becca, Stina och jag var på Söt Likörs och CMBs julkonsert ikväll! De gjorde ett kanonjobb och var så duktiga! De spelade ganska många jullåtar som jag inte kände igen men det gjorde inte så mycket eftersom det gav mig lite nya tips till jullistan på Spotify. 

Rolig kväll!

Shit, vilken fantastisk kväll det var igår!! Jag hade så sjukt roligt från början till slut! Jag började kvällen med att dra till Emma och förfesta. Ett litet gäng på sex pers som satt och drack och pratade tillsammans vilket var sjukt gött! Sen drog vi till Rumpan Bar där julfesten skulle hållas och kvällen innehöll mycket dans, prat, skratt och luftgitarrsolo! Drog med Becca till citygrillen och käkade och sen åkte jag hem och la mig under två täcken för att jag frös så! 
 
Idag måste jag plugga och städa innan jag ikväll drar iväg på Vinterklang, där Karlstad universitets körer ska sjunga! 
 
Glad andra advent på er mina vänner! ♥

Dagens i-landsproblem...

... är att min bloggapp på iphonen inte fungerar. Trots att jag både startat om och installerat om den vägrar den fortfarande att fungera. Trist tycker jag eftersom jag har flera bilder jag vill ladda upp! Menmen, de får komma vid ett senare tillfälle helt enkelt!

Idag har jag varit ute på Mariebergsskogens årliga julmarknad med Becca och Stina vilket var jättemysigt! Vi käkade ost för glatta livet, drack kaffe och åt korv med bröd. Skönt att det var så fint väder också. Förra året när Stina och jag var där spöregnade det och blåste så vi nästan försvann med vinden!

Nu blir det till att göra i ordning sig för kvällens julfest med LÄSK!

Spännande..

 
 

Lillebroooooor!

Idag kommer min bror till storstan! Okej, det kanske inte är så mycket storstad för honom eftersom han hänger i Göteborg ganska ofta men jämfört med Åmål så är det ju en storstad! Vi ska i alla fall julklappshandla och sen ska vi gå till mig och käka middag och fika! Min bror är nästan klar med sin julklappsinhandling och jag har inte ens börjat! Vet dock några saker jag ska inhandla idag, skönt det!


En sjuksköterska eller en sjuk sköterska?

Dagens lektion innehöll grammatik vilket inte är det lättaste när man inte har alla ordsatser färskt i minnet. Måste rota igenom skallen för att leta reda på dem. Vet ju att de finns där någonstans instoppade eftersom jag fortfarande kan första bokstaven på dem! Min svensklärare på högstadiet lärde mig att kunde man SV PAPRIKA så kunde man första bokstaven på varje ordklass. Men idag så fick jag lära mig att vi visst har tio stycken. Tänk att det kan tillkomma en ordklass på senare år? Jaja, får väl lägga till ett S i slutet på paprikan så löser det sig! Vi snackade en hel del om särskrivningar också, därav rubriken. En annan rolig särskrivning var när det stod "Kyckling lever" istället för "kycklinglever" i en affär. Eller " Vänd streckkoden mot dig. Tänk på vår kassa personal". Kan bli riktigt knasigt och roligt!

Vi fick också testa på olika grammatikövningar. Bland annat skulle vi göra en sexordsdikt, alltså en dikt bestående av sex ord och inget annat. Hjälp, vad vi skrattade! Det spårade ut på slutet så att säga.

Efter skolan mellanlandade jag hemma för att sedan åka ut till Bergvik och handla med Stina så nu har jag mat för ett bra tag framöver. Imorgon kommer min bror hit så vi ska gå på julklappsjakt!

Monday

Dagens lektion var bra på grund av två orsaker, dels för att vi snackade om bedömning och dels för att vi fick sluta två timmar tidigare. Snackade mycket om formativ och summativ bedömning och vi fick träna på att bedöma. Eftersom jag tycker det är sjukt svårt så var det väldigt skönt att få träna på det. Alla olika begrepp som läroplanen innehåller och som vi måste hålla koll på är inte det lättaste. Menmen, det är väl bara att sätta sig in i det, köra bedömningsövningar som skolverket har på sin hemsida och öva, öva, öva!
 
Imorgon blir det en heldag på skolan som kommer handla om grammatik vilket ska bli skitkul! Skulle dock fräscha upp minnet kring all grammatik men det hinner jag inte med idag då jag har tvättid och får besök! 
 
Bye! ♥
 

Veckan som varit


Dec. 02, 2012

Helgen har hittills varit jättebra! Började med Daniel och Adams födelsedagsfest i fredags! Igår var Becca och Stina här och vi bakade pepparkakor, åt lussekatter och drack glögg. Idag är det första advent, har inte tänt det första ljuset än utan gör det ikväll istället. Ikväll ska jag till Daniel på lite födelsedagsfika/adventsfika vilket kommer bli mysigt! Innan dess ska jag laga lite mat tänkte jag!