monikaronning

Ny favorit 2

 
Samma artist som imorse. Också sådär mysig!

Ny favorit 1.

 
Fick detta tipset av Sara härromdagen. Tänk en sommarkväll, en grillkväll, fina vänner och denna i bakgrunden. 

HEJ!

Måndag. Ny vecka. Förra veckan var ju sådär topnoch-braig så hur denna veckan ska slås är en bra fråga? Men förhoppningsvis blir denna ännu bättre!
 
Vad har jag lyckats med idag då?
Jo. I en enkel punktform presenteras nu dagens bedrifter
 
♦ Snooza tre gånger innan jag gick upp. (Hör till ovanligheterna)
♦ Varit i skolan mellan 9.00-12.00
♦ Agerat krycka åt Becca
♦ Tränat
♦ Lekt Pippi Långstrump i badrummet(Ni vet när hon ska tvätta golvet och åker runt som en tok?)
♦ Dammsugit resten av lägenheten
♦ Rensat ut en mängd olika saker
♦ Lyssnat minst tjugo gånger på två låtar. Var. 
♦ Googlat en massa vettiga saker!
 
Nu ska jag sova och ladda inför imorgon! Skola, valborgståg, fest på gubbholmen, mellanfest och ännu mer fest! Hört att någon ska festa imorgon? Vet ni vem? ;)

Zzzzz

Vette fan vem som stavat det där men...


Bilder från veckan

Veckan har varit awesome!
Skola, fikor, promenader, kompisar, fest, nagellack och planer får bli nyckelord för veckan.

P.S. Livet är en äventyrlig fest, eller ett festligt äventyr. Välj själv!
P.S.2. Vi är som kinderägg, man vet aldrig vad som finns inuti!

Puss och god natt!


Ur en Maltes ögon

Träffade en ny kompis idag! Malte hette han och vi klickade med en gång. Han gillar också att äta morötter och gurka! Att sitta och sola var också populärt! Gosegosen! :D


Apr. 26, 2013

Becca och jag tog en sväng på stan idag! Köpte nagellack, en väska och alkohol. Vi tog även en kaffe på Melkers, härligt härligt!

Något mer jag köpte var lysrör så nu slipper jag gå på toa och duscha i mörker. Gjorde en ordentlig inköpslista på handen. Hehe.

Snart bär det av på klassfest! Ha en trevlig kväll.


Ohyäh


Som en dag ska vara.

Åh, vilken dag! Fram tills ungefär halv tre satt Becca, Linda och jag och pluggade. När Linda sen gick pluggade Becca och jag i cirka femton minuter och sen satt vi och tjatade istället, tog en sväng inne på bibliotekt och drog hem. Hemma hann jag vara i cirka fem minuter innan Stina kom och vi gick in mot stan och mötte upp Becca, Daniel och Emma och satte hos på Espresso house's uteservering. Trots att det blåste var det mer än okej och mocca latten satt vi dödsskönt i kistan. När klockan var halv sex drog Stina och jag iväg på promenad mot Mariebergsskogen. Vi snackade med några getter, en stor gris och gåsen Sigrid. När vi kom hem drack vi lite te och satt och pratade. Nu sitter jag här, nöjd för att dagen varit så bra och för att morgondagen också kommer bli kanon! Kvällens mål är att städa, så det är vad jag ska pyssla med nu. 
Hejsvejs!

Hallå i stugorna!

Just nu sitter jag och väntar på leverans från Maché på biblioteket. Detta eftersom jag bossar över Becca och beordrade henne att gå och köpa sallad åt mig. Hon fick välja på det eller att bli doppad i toaletten. Av för henne helt förklarliga skäl valde hon att gå och köpa sallad åt mig. Crap. Det hade kanske varit roligt att tortera henne lite?

Nejdå, ni behöver inte oroa er. Det enda som stämde i det där är att jag faktiskt väntar på att Becca ska komma tillbaka med en sallad från Maché till mig. Eftersom vi pluggar på biblioteket med Linda idag så var någon tvungen att ta på sig väktare-rollen och passa vårt bord och ting, och idag blev det jag. Vi har det så trevligt vid vårt runda lilla bord, mycket snack och lite plugg. Men vad gör det? Det är ju trots allt 29 dagar kvar tills inlämning och jag har redan skrivit en halv sida. Inte illa pinkat för att heta Monika.

Ha en fortsatt trevlig dag. Det ska jag ha!
Puss och kläm

Hihi


En go' dag

Eftersom jag redan fick "helg" igår har jag ägnat den här dagen åt allt annat än vad jag egentligen borde. Imorse sov jag till tio, låg kvar i sängen till elva och när jag väl tog mig upp stack jag till Becca där kaffe, snack och spel väntade. Några fantastiska timmar där stora planer smiddes. Nyfikna nu va?

När jag kom hem hann jag käka och ta det lugnt i någon timme innan Daniel hörde av sig och kollade om jag ville gå på promenad och eftersom jag inte hade något vettigt för mig och jag ville röra på mig så innebar det en promenad på en timme. Väl hemma tränade jag lite till.

Imorgon blir det plugg med Becca och Linda på stadsbiblioteket och en promenad med Stina!

Farmors gungstol

Den här gungstolen satt jag och filosoferade i när jag var hemma i helgen. Gungstolen tillhörde min farmor och det var ett av de föremål som jag gillade som farmor hade. Förutom gungstolen hade hon också ett litet troll som hon alltid ställde fram på bordet när jag kom och besökte henne. Trollet skulle sitta och titta på när jag åt nyponsoppa med maränger som farmor alltid bjöd på. Efter att magen var full av soppan och marängerna så tog jag mig en tur in till vardagsrummet och satte fart på gungstolen. Fort gick det, fram och tillbaka. Ännu värre blev det när min lillebror var med och vi bråkade om vem som skulle få sitta i den. Vilka minnen! Nu tillhör den min bror, vilket inte är mer än rätt. Och när jag är hemma så tar jag mig alltid en tur in till hans rum oavsett om han är hemma eller inte. Antingen sitter jag där och pratar med honom och hans flickvän om hon befinner sig där eller så tar jag med katten eller så sitter jag där helt själv. Tar lite fart, känner gungningen, blundar och blir lugn. Lika underbart varenda gång. 


THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER


En hamsters liv

Hittade den här boken på biblioteket förut! Läste ut den på en kvart, om ens det.


Home.

 
Hold on, to me as we go
As we roll down this unfamiliar road
And although this wave is stringing us along
Just know you’re not alone
Cause I’m going to make this place your home

Settle down, it'll all be clear
Don't pay no mind to the demons
They fill you with fear
The trouble it might drag you down
If you get lost, you can always be found

Just know you’re not alone
Cause I’m going to make this place your home

Settle down, it'll all be clear
Don't pay no mind to the demons
They fill you with fear
The trouble it might drag you down
If you get lost, you can always be found

Just know you’re not alone
Cause I’m going to make this place your home

Musik.

Eftersom jag inte har något vettigt att säga ikväll bjuder jag på en låt från en film som jag kollade på för någon vecka sen istället. 
 
 

Spaceship

 

Helgen!

Fredagen var jättemysig! Vi spelade spel, käkade mat och drack kaffe! 
 
I lördags drog jag hem till Åmål. Denna helgen var även min bror och hans tjej hemma vilket var kul! Träffade dem senast när de var och hälsade på mig i Karlstad innan påsk. Helgen har inneburit god mat, umgänge, en tur på Åmålsmarknaden som innebar ett inköp av strumpor och lite marknadsgodis. Åkte hem idag och tog samma tåg som Lina vilket var roligt! 
 
Veckan som kommer är ganska oklar faktiskt. Två dagar i skolan är det enda som jag har planerat. Lite matteplugg blir det nog också. Annars kommer det bli lungan! 
 

Fredag

Känns lite som att det är lördag idag, tur att man får en dag till godo. Har hunnit tvätta, träna och fixa lite här hemma idag. Snart ska jag möta upp Becca för att handla mat och sen drar vi hem till mig och inväntar Emil och Peter. Så denna fredagen ska spenderas med de där tre mupparna. Kommer bli väldigt trevligt! Klå dem i spel ska jag också göra.

Ha en trevlig kväll!

Helg

Äntligen helg! Fyra dagar i skolan, tittat på två komiker, Marika Carlsson och Soran Ismail, fikat och pluggat är vad jag gjort typ. Efter att ha haft föreläsning till halv fyra som tog musten ur mig så åkte jag hem och så kom Stina förbi. Vi käkade mat, fikade och pratade! Väldigt mysigt!

Nu sitter jag och käkar jordgubbar och tittar på serier, bra avslutning på den här dagen!


Är det fest eller?

Tror jag fortfarande har kvar spår av bakfylla i kroppen. Jag är trött och seg som fan och att gå upp till skolan imorse var en riktig pina! Lördagen var askul iaf! Vi körde tävlingar, festade, dansade och pratade. Igår var det inte lika kul... 
 
I skolan idag höll vi på med mönster, ekvationer och algebra. Inte allt för bra för min hjärna idag men jag överlevde. Tog mig en liten powernap när jag kom hem och nu ska jag väl återgå till verkligheten med plugg, städning och sån skit. Ska inte klaga, finns värre saker här i världen.

Sugar Coma

 

NOLLNING 2013, HERE I AM!

Den första bilden är tagen för lite mindre än ett år sen. Den 26 maj, när vi hade vårt andra fadderhäng. Solen hade tydligen lyst på ganska bra! Sollbrännan jag skådar är inte den vackraste direkt.. Det är helt sjukt att det redan har gått ett år sen vi hade vårt första faddermöte, vårt första fadderhäng och allt som hör till det där. Så mycket som här hänt på ett år. Jag har fått äran att lära känna så mycket underbara människor. Jag har också hittat på så mycket dumt! Under detta år har jag nog hittat på mer påhitt än jag har gjort under resten av mina levnadsår. Det är fantastiskt! Den andra bilden togs idag. Byxorna är på! Trots inställt fadderhäng blir det vårfest ikväll. Passar suveränt med vädret, snö... Men det betyder att vi firar in att våren kommer komma på riktigt nu. Till veckan skiner solen igen.
 
Som jag längtat efter den här dagen! Låt nollningen 2013 börja! 
 
Hälsningar från ett rött läsk-hjärta ♥

Fredag

Jag börjar bli bra på det här med sova. Sovmorgon till elva imorse liksom?! Vad händer? Stina och jag kom fram till att Becca smittat av sig med sina sovmornar.. Dock är inte mina i samma klass som hennes men ändå.
 
Efter sovmorgonen drog jag till stan och drack kaffe med Stina. Efter en runda på stan som slutade med två överdelar från Monki träffade fikade vi med Daniel och Emma, Emil kom en sväng i slutet. Mina converse kom idag också! Fantastiskt och jag är så nöjd med dem. Assnygga! 
 
Imorgon är det dags för fadderhäng! Overallen hänger på garderoben (ja, PÅ garderoben) och imorgon åker den på! Äntligen är det dags!

TJÄÄNA!

Efter ett seminarium, en lektion och Hot Spot-mässa(olika företag kommer och ställer upp typ) fick vi helg igår. Inte helt fel alltså. Seminariumet gick bra, lektionen överlevde jag tack vare Hot Spot-mässan där jag tagit godisar som jag satt och åt för att få lite energi. På mässan tog jag en mängd pennor och en stressboll som var format som ett hjärta. Vilken glädje detta var för Becca. Pennorna för att jag nu slipper fråga henne om pennor hela tiden. Mina pennor har en tendens att försvinna ur väskan. Stresshjärtat ledde till många skämt och Becca och jag satt och fnissade en hel del. 
 
När vi fick sluta drog vi till Systemet och laddade upp för helgen! Kommer bli awesome med fadderhäng alltså. Äntligen drar det igång!
 
Om cirka en halvtimme ska jag dra mig in till stan för luncha på Söta Grodan! 
 
Ha en bra dag!

Apr. 10, 2013


Dagens visa

Vad jag har gjort idag:
* Fått skjuts till skolan, vilket gjorde att jag kom försent men eftersom lektion inte börjar förrän Becca och jag är där gjorde det ingenting. (Eller?!)
* Haft lektion om algebra, halvsov första halvan av dagen, tänkte järnet resten av dagen.
* Var med på kursråd och fick cider och världens godaste kaka. Någon fördel ska man ju ha?!
* Drack kaffe hos Daniel med Becca.
* Pratat med Ida i över en timme.
* Skrubbat köket.
* Fortsatt rensningen av mina garderober.

Vad jag också borde ha gjort:
* Pluggat
* Städat resten av lägenheten

Skitsam, har varit en såndär go' dag i alla fall!

Ledig måndag

För ovanlighetens skull var vi lediga idag. Det tackar jag inte nej till heller förstås. Den här måndagen har varit lite extra bra faktiskt. Vi fick reda på vår tenta som vi gjorde för några veckor sen och jag fick VG. Det betyder att jag hade minst 90 % rätt och jag är sjukt nöjd! Sen har jag beställt ett par nya converse idag också, längtar tills de kommer.
 
Annars har jag lyckats rensa, sortera och ordna ett av mina klädskåp så nu är det städat där inne. Bara två kvar men de kommer nog gå lättare eftersom allt hänger på hängare. Tog mig en sväng till Stina och vi tog en promenad och tog en fika! Mycket trevligt! 
 
Veckan som kommer innehåller två skoldagar, fadderhäng, vårfest och säkerligen en del kaffe! Finfint!
 

Bra låt

 

Veckans höjdpunkter!


Veckan som varit

Fullt ös, medvetslös kan nog beskriva veckan ganska bra! I tisdags var gänget här hängde, spelade twister och fikade. I onsdags var jag hos Stina där även Becca och Emil var. Sen kom Daniel och Emma och på kvällen drog vi och bowlade. I torsdags träffade vi vår faddergrupp. Helt obegripligt att det börjar nästa helg! Ser i alla fall fram emot att nollningen börjar igen. Kommer bli awesome! I fredags hade jag tvättid, var en sväng på stan och hade en lugn dag vilket behövdes. Igår hade Stina födelsedagsfest! Blåbärsshotar, musikquiz och fullt ös. Becca och jag tog sista bussen hem och gick och köpte oss en baugette var. Den satt väldigt gött i kistan på vägen hem! 
 
Har tusen bilder men de får komma i ett senare inlägg! 

Fredagslista

När vaknade du imorse?
09.30 av en påminnelse att jag har tvättid

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Inga samtal idag inte.

Vilket humör är du på?
Ett mycket bra!

Har du ont någonstans?
Nej. Är bara lite stel i kroppen efter allt Twister-spelande.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Hmm, eftersom man inte äter kaffe så säger jag kyckling, ris och currysås med sallad till.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Kaffe!

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Första sidan någonsin? Kamrat kanske

Vad ska du göra ikväll?
Inte ett piss! Njuta av att vara hemma.

Vad tycker du om din blogg?
Mitt lilla barn, som borde byta kläder.. Header alltså.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Satt på ett tåg hem till Åmål.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Nä.

När fotade något senast, och vad?
Fotade en text i en bok där det stod mitt efternamn

Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Inte än! Sen blir det lite fixande och systemet.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du?
Höger ben- matta
Vänster ben- soffa.

Vad har du på dig idag?
Eftersom jag tvättar just nu så har jag karlssons blandning på mig. Träningsbyxor, urtvättat linne och en gammal tröja. För någon timme sen testade jag klackskor också. Vacker kombination,
Tur att torktumlaren snart är klar!


Ojoj!

Kursstart, fika och twister sammanfattar nog den här dagen ganska bra! Becca, Emil, Peter och Daniel var här och fikade och sen satt vi och pratade och spelade twister. Känner mig gött slut i kroppen nu, efter alla de rundorna vi körde. Skratten blev många, ställningar väldigt udda och musklerna utpumpade!

Nu ska jag lägga mig och sova, ladda för att försöka ta sig upp imorgonbitti. Kan bli lite svårt känner jag!

Åmål

Finfina dagar hemma fyllda med kompisträffar, god mat, promenader, filmmys, kattgos, påskparad och annat bra! <3

https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3a6e087c37a0c92800c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3a6e087c37a0c92800c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3ab9606ee17e4198f7e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3ab9606ee17e4198f7e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b1e087c37a0c92800f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b1e087c37a0c92800f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b0ddf2b34fbb8aaf86.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b0ddf2b34fbb8aaf86.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b2ddf2b36a0563b43b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b2ddf2b36a0563b43b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b7e087c3172c9f8c26.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b7e087c3172c9f8c26.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b4ddf2b36820d5cae4.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3b4ddf2b36820d5cae4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3c8ddf2b34fe011e7bd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3cde087c37a0aaa5894.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3d19606ee37cb3954ff.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3d2e087c31b1bde63a7.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3d4ddf2b369ee9f2cce.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3d5ddf2b368154ec077.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1802887/7-3/pic_5159d3d9ddf2b36820d5caea.jpg" class="image">