monikaronning

Les Misérables

Ikväll har jag tittat på Les Misérables med Daniel och Becca. Den var faktiskt riktigt bra. Jag har hört en del om den innan, att den är lång och att de sjunger sig igenom hela filmen, och just det där med att sjunga sig igenom allt var jag lite skeptiskt till. Men wow, vad fin den var! Tror jag satt och grinade cirka fyra gånger? Jag förstår att Anne Hathaway fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll för när hon sjöng en sång i början där syntes alla känslor genom tv-rutan. Om ni förstår vad jag menar?

Vad har hänt annars under veckan då? Jobb, plugg, kompisträffar, fest, städning och tvätt typ. Imorgon blir det beachhäng med LÄSK, blir nog sköj!

En kväll i Karlstad

Karlstad är då vackert!


May. 27, 2013


Fullt upp!

Grillfesten i lördags var väldigt trevlig! Det var rätt varmt ute så att sitta i gräset med massa underbara människor var fantastiskt!

Igår var det fullt upp. Låg och solade med Stina i 3,5 timme, efter att vi slutat i typ 1,5 timme anslöt sig Emma och Emil också! Det var så jäkla gött! Har hittat mitt nya sol-ställe i Karlstad! Efter detta stack jag hem och sen var det bara att ge sig iväg igen för att möta Daniel. Vi två mötte Becca vid tåget, äntligen är hon hemma! Vi gick och käkade, pratade massor och sen följde jag med henne hem.

Imorse när jag vaknade var jag riktigt trött. Att veta att jag hade en heldag i skolan framför mig var inte särskilt kul men den gick ganska fort. Efter det följde jag och Daniel med Becca hem. Man måste ju ta igen tiden vi missade att hänga förra veckan!

Puss på er!

Trerätters

Fördelen med att ge vänner kokböcker i födelsedagspresent är att man sedan kan bli bjuden på mat. Emil och jag gav Stina Halv åtta hos mig-kokboken när hon fyllde år och igår fick vi njuta av en fantastisk meny! Vid sju stack jag till Stina och förrätten var en laxceviche med bland annat mango i. Det var lax som marinerads i lime och till detta var det olika grönsaker och mango. Huvudrätten var kronbiff med rotfruktspuré, viltsås, sparris och kantaraller och efterrätten en blåtopp med fras och sting i. ÅH HIMMEL OCH PANNKAKA!!!! Mina smaklökar befann sig i himmeln hela kvällen! Blåtoppen var en parfait, typ som glass, med whiskey i (om jag inte minns fel) som smakade jättegott. Det kommer en bild på blåtoppen så småningom. Den där laxcevichen tog jag taberaset på runt tolv när Christer kom hem efter att ha dömt fotboll. Satt lika fint i  kistan då som tidigare under kvällen.
 
Vi satt och pratade väldigt mycket galenskaper, skrattade, lyssnade på musik och hade det jättetrevligt
Tack Stina för en fantastisk kväll ♥
 
Om cirka en och en halv timme bär det av på mer festligheter. Nämligen till en grillfest hos Edith och Malin!

DATORJÄVEL och lite skipbo

Lyckades sova en timme förut och det var riktigt gött även om jag var lika borta som en yr höna när jag vaknade! Fixade lite mat och började skriva på inlämningen vid 20 i 7 ungefär. Hade hunnit skriva en sida när Daniel hade tråkigt och frågade om vi inte kunde spela lite skipbo och dricka kaffe vilket blev fallet! MEN, nu kommer det värsta!! Fem minuter innan Daniel kom hit överhettades min dator och jag visste inte om jag hade sparat mitt dokument. Så snällt startar jag datorn och när jag trycker upp dokumentet ser jag förödelsen. DET ÄR TOMT! Jag var för trött för att bli arg, spelar ju ändå ingen roll eftersom det är jag som var klantarsel nog att inte spara det... När skattepengarna kommer får det bannemig bli en ny dator! Det har ju varit på g ett tag.. Denna rackaren är ju ändå fem år och låter som ett flygplan. 
 
Tog i alla fall en paus på typ två timmar efter mitt misstag och spelade skipbo och drack kaffe med Daniel! Tror jag vann flest gånger, eller så blev det ruskigt jämt? 
 
Nu har jag i alla fall skrivit klart inlämningen och båda är inskickade. Så skönt! Ännu skönare blir det med sovmorgonen imorgon! 
 
Sov gott! 

Trött

Det har varit lite fullt upp dessa två dagarna men det är kul när det händer saker. Igår började jag dagen med att ha lektion och sedan skulle jag jobba. Idag har jag också jobbat och sen har jag varit och skrivit på mitt avtal med Karlstad Kommun så nu är det klart. Arbetandet har gått bra, är sjukt trött efter alla nya intryck och alla namn snurrar typ i huvudet. 
 
Under resten av dagen ska jag plugga, tänkte jag skulle vara klar med inlämningarna till idag så jag kan ta sovmorgon imorgon. Sen ska jag måla naglarna, måste ju passa på när jag inte jobbar liksom. Men allra först ska jag lägga mig och sova en stund, eller åtminstone vila! 

BAH!

Meningen var att jag skulle ha börjat skriva på mina sista arbeten idag. Har jag gjort det? Nej. Självklart inte... Jag har två inlämningar som ska in på fredag på 2-3 sidor styck. Den ena har jag skrivit två sidor på och den andra har jag inte börjat på. Imorgon har jag skola till 12.00 och sen ska jag gå bredvid på jobbet från 14.00 till 21.00. Menmen, ska sätta mig nu och välja ut lite saker ur böcker jag kan ha med i mina texter. Om jag börjar lite smått nu kanske jag hinner skriva klart den första inlämningen i alla fall. 
 
 
 

Måndag

Hittills idag
- Fältstudie i en årskurs trea.
- Möte på torget med chefen
- Tupplur på två timmar
- Diskat

Senare idag:
- Laga mat
- Plugga
- Kolla på Biggest Loser

Nöjda och glada!


Bilder från veckan


Fadderhäng och campusfest

Inte mycket aktivitet i luckan här men i livet är det desto större ruljans! 
Onsdag: Skola till halv fyra, fika på stan med Becca, Daniel och Emil och sen drog Emil och jag till Stina och Christer dit Peter kom.
Torsdag: Åkte till Bergvik med Stina, fikade med Becca och Daniel och sen drog vi till Becca och kollade på eurovision med Emil och Stina också.
Fredag: Lunch på stan med gänget, tvätt- och städdag och på kvällen kom Lina för att laga mat ihop.
 
Det har varit riktiga kanondagar och lördagen fortsatte likadant! Vi hade fadderhäng så vi tävlade om vilken musikgenre som skulle bli vårt nya tema och eftersom vi kom sist fick vi också välja sist. Vårt tema blev i alla fall K-pop. Koreansk popmusik, som Psy ungefär! Kommer nog bli awesome. Det blir ju vad man gör det till! Solen värmde på bra igår och jag vet inte hur många gånger folk påpekade att jag hade bränt mig igår men lyckligtvis för mig så gör det inte ont. Det är bara lite varmt men det är okej! 
 
Efter allt lekande dansade vi en dans som vi fixat för att tävla om i vilken ordning vi ska få välja färg på våra t-shirtar och då kom vi i alla fall inte sist utan femma. Så nu har vi några dagar på oss att fundera ut vad vi vill ha. När även dansandet tog slut drog vi till Carro och grillade korv. Vi påbörjade även någon sorts mellanfest med mycket skratt och många skålar! Sjukt roligt var det!
 
Jag tror klockan var runt halv tio när vi till sist drog upp till Campus där den traditionella campusfesten höll till. Alla hus på campus har fest! Jäääääääääääklar, vad roligt jag hade! Vi dansade, satt på taket och tittade på soluppgången, hoppade runt, skrattade, minglade och hade så fantastiskt roligt! Festen tog väl slut vid fem på morgonen tror jag? Helt förklarligt är jag väldigt trött idag men det var det värt! 
 
Kvällens mål är att få i sig mat och plugga lite inför morgondagens fältstudie då vi ska ha utematematik och geometri med en årskurs trea. Veckan som kommer är väldigt fullspäckad! Den innehåller skola, jobb, plugg, trerätters middag hos Stina och grillfest! Jag längtar lite tills fredag alltså! Då är inlämningarna inne, de första gå-bredvid-dagarna avklarade! 
 
Ha en bra vecka!

Lycka.

Den när man står och väntar på bussen, fem i elva efter att ha umgåtts med sina fina vänner. Den när man så här dags fortfarande kan urskilja solnedgången långt borta i fjärran. Den när man gick hemifrån 20 över åtta och är hemma halv tolv på kvällen. Den när man kan vara irriterad över allt och sen träffar sina vänner och känner ett lyckorus. Den när man känner ett lyckorus över alla fina människor man fått lyckan att träffa. Den när man känner att det är så här livet ska vara.
<3


"Liten" Monk

Förra veckan läste jag Ida och Robins gamla blogg! Är nog mellan 15-17 år på dessa. Skrattade så jag tjöt när jag hittade dem!
 
Den första känns ju som något jag skulle kunna göra idag också! På den andra bilden är jag så nyvaken så!

13 maj.

 

 


David 21 år!

Idag fyller min bror 21 år! Som pappa alltid brukar säga när han pratar om den 13 maj 1992. "Det var den soligaste och varmaste dagen den där våren och ut kom hopko och skrek så han hördes över hela sjukhuset". (Hopko är lite slang för pojke på polska). I 21 år har vi gått genom livet tillsammans. Syskon som bråkat, pratat, skrattat, gråtit och busat ihop! 
 
Det finns så mycket som jag skulle kunna skriva om honom men på något vis kan jag inte sätta ord på det jag vill skriva och säga. Han betyder oerhört mycket för mig! Jag vet att han alltid finns där för mig och han vet att jag alltid finns där för honom! För honom skulle jag kunna gå genom eld. Flera gånger om. 

Älskar dig lillebror ♥

Slutet av helgen

Åkte som sagt till Åmål i fredags och kom dit vid ett. Pappa, Maria och jag satt och pratade i någon timme och sen gav jag mig ut på stan för jakt på ett par kortbyxor men det fanns inte att få tag på? Det är ändå maj nu, borde inte affärerna börja sälja kortbyxor då? Käkade god mat och drack kaffe senare också. Vid sju kom David och Erika hem så då satt vi och pratade en stund. Erika och jag tog en sväng till affären och inhandlade fredagsmys, morötter och dipp! 
 
Lördagen började med frukost och sen firade vi lillebror som fyller år på måndag. Så det åts tårta, dracks kaffe och David öppnade presenter. Sen blev det en promenad med pappa och Maria och sen åts det lyxmiddag; rostbiff, potatisgratäng med sallad och vin till! Mums! Lärde även pappa och Maria att göra knäböj. Som vi skrattade när pappa skulle göra det. Vi hördes nog i hela kvarteret! 
 
Vid sju åkte jag tillbaka till Karlstad och drog till Rebecca där det var fest. Åkte med dem in till stan men istället för att dra med dem så åkte jag hem. Var sjukt trött så slockande som ett stearinljus(hehe) när jag la mig i sängen.
 
Idag har jag tittat på veckans Grey's Anatomy, Glee och How I Met Your Mother. Måste ju ta ikapp det jag missat under veckan. Tog mig en springtur nu på kvällen och ska alldeles strax göra dagens squats! Gött dä'! 
 
 
Denna låt spelas i HIMYM och i veckans avsnitt av Grey's spelades låten två gånger i varsin version. Detta är en av versionerna och oh, vad bra jag tycker den är!

Har ägnat morgonen åt att skratta. Inte bara ett sånt där vanligt fnissigt lågt skratt utan brutala gapskratt. Vad har jag sysslat med då som varit så fantastiskt roligt? Jo, det ska jag nu berätta! Jag hittade Ida och Robins gamla blogg och hittade galna bilder och citat! Till exempel detta:
 

Jag gjorde ju en fin liten lista på roliga saker jag skulle berätta för er.
Andra punkten var någonting om Monikas svordomar.

Det var såhär att jag och Monika kom överrens om att vi skulle ta en fika på det ooo så exklusiva ställer XO. Vi möttes där och fick det vi ville och pratade om dittan och dattan då Monika berättar att hon gått in i sin säng med foten, och det vet vi ju alla hur otroligt ont det gör. Nu kommer vi till det helt fantastiska.
"Jag stod där och hade så ont och skrek ut alla fula ord jag kan! Som Fi**ans jä*vla k** (+ några mer ord och svordomar) KOKAIN"

Alltså.

Kokain?

Jag skrattade så jag fick ont i magen och vad jag vet är det nog bara Monika som lyckas med såntdär, klämma in kokain i en svordom som innehåller alla fula ord en människa kan.

 

Ja, vad ska jag säga? Det låter ju lite som mig? 

Hittade bilder på mig och Ida också.

 
Jag bjuder på dessa! Vänskap som aldrig vissnar ♥
 
 

Grillkväll

Oj, vad gott det var med grillat igår! Eller jag kanske skulle skriva "uuuuuuuu, vad gott det var med grillat igår" istället. Förutom att grilla spelade vi kubb, lyssnade på musik, lekte på lekplatsen, spelade fotboll och spelade Absolut överrens! Mitt lag vann! Såklart!

Om någon timme åker jag till Åmål för att fira min bror som fyller år på måndag. Men eftersom den jäkeln dels har börjat arbeta och dels ska åka till London så skulle det inte passa att åka dit och fira honom då. Inte alls avundsjuk på att han och hans tjej åker dit... Ska tvinga dem att köpa med något hem till mig! Ska bara fundera ut vad först!

Finfina dagar

Gårdagen var en riktig höjdare! Åkte till Becca vid tio och vi satt och pluggade på balkongen i någon timme, dock utan sol. Så min hy mår fortfarande bra! Efter pluggandet så käkade vi lunch och sysslade med hemlighetsmakeri. Vid fyra drog vi in till stan, gick på systemet och sen drog jag till Kronoparken där jag mötte upp Lina och Edith. Vi lagade pizza och käkade fruktsallad, tittade på Rena Rama Rolf och på Björn Gustafssons uppträdanden! Väldigt mysig kväll. När jag sen åkte hem vid tio stack jag till Daniel en sväng som hade fest. En väldigt rolig dag!
 
Idag blir det också roligheter! Om några timmar drar jag till Becca och där ska vi spela kubb och grilla. En härlig torsdag. Stina, Daniel, Emma, Emil och Peter ska också dit så vi blir ett finfint litet gäng! 
 
Ha en trevlig kväll!

May. 09, 2013

Detta är fantastiskt! Finns väldigt många olika såna här smskonversationer med hundar och jag älskar varje ny jag ser.


Äntligen vår!

Åhhhhhh, jag älskar det här vädret! Jag älskar livet just nu! Igår var det skola och när jag kom hem värmde jag en matlåda med kycklingpaj(mums!), fixade kaffe och gick ut och satte mig i någon timme. Med bra musik i öronen satt jag där och njöt av vårsolen. Sen skrev Daniel och undrade om jag inte vill spela kubb så strax före fem stack jag till honom och vi drog till Gubbholmen där vi mötte upp ett gäng. Vi spelade i typ en timme vilket var skoj, även om jag förlorade. Efter det följde Becca, Emil och jag med Daniel hem och drack kaffe och sen drog vi och hyrde film och åkte hem till Becca. Filmen hette Reeker och var sämst! Sen tittade vi på My little eye och den var inte särskilt bra den heller... Var i alla fall hemma strax efter elva.
 
Idag var det skola igen och Becca, Linda, Matilda och jag letade oss upp till terassen som finns i 21-huset. Det var otroligt skönt att sitta där, så vi kommer nog sitta och plugga inför mattetentan en hel del där! Gött! Mellanlandade på stan för en fika/lunch med Daniel, Emma och Becca innan jag drog vidare till mitt sommarjobb för att ha möte med chefen. Vi har bestämt dagar då jag ska gå bredvid och två utbildningar, ska bli riktigt kul att få börja! Som det ser ut nu så är det minst tre veckors jobb som gäller, sen får vi se om det blir mer. 
 
Imorgon ska Becca och jag plugga ute i solen, kommer garanterat bränna mig, men det är ju bra att jag redan är inställd på det... Efter pluggandet ska jag träffa Edith och Lina så morgondagen kommer bli fantastisk! 

May. 05, 2013


Skojigheter!

Vilken fantastisk lördag det var igår! På förmiddagen tappade jag hjärnan och drog in till stan en timme för tidigt. Skulle möta Becca kvart över två på stan men redan vid ett var jag inne i stan.. Så jag gick och köpte mig en kaffe och åkte till Becca, satt där i tio minuter och sen drog vi in till stan tillsammans. Vi fick skjuts med Daniel upp till idrottshallen och väl där var det tävlingar som gällde vilket var så sjukt roligt! Vårt lag kämpade som fan, eller Madde och jag som var med från vårt lag gjorde det i alla fall. Nu är jag taggad som fan inför fadderhänget den 18e maj!

Efter tävlingarna drog vi till Olympiaden som hölls vid frödingshöjd, I Olympiaden deltar alla föreningar och möter varandra i olika tävlingar. Där hejade vi på Läsk och sen drog vi vidare till Magnus, käkade mat, drack och pratade. Vi var dock så sjukt trötta men vi diskuterade lite kring nollning och sånt. Efter några timmar där drog vi till Peter, där också Emil och Luca var. Sen drog vi till Bunkern och hängde där en stund.

Drog hem vid halv två och satt längst fram och pratade med busschauffören. Vi diskuterade bussfyllor, lärarutbildning och lite sånt! Inte varje dag som man har en hel buss för sig själv. Chauffören sa att jag kunde likna det som att åka limousin och sa att det bara vara champagnen som fattades! Hehe, trevlig busstur!

Idag ska jag räkna matte har jag tänkt! Men att tänka är mer än att göra så vi får väl se hur det går med det!

Overall på!

Andra gången overallen åker på denna veckan. Ovanligt för att vara vår. Nu blir det snart iväg till stan för att möta upp Becca, sen ska vi ta en sväng på systemet och sen åka upp till universitetet och idrottstiden där det ska tävlas. Efter det ska vi heja på LÄSK som är med på Olympiaden och sen blir faddergruppsfest. Blir nog en finfin dag detta! 
 
Ha en bra dag mina vänner! 

May. 04, 2013


Bra dag!

Det har varit en väldigt bra dag. Gick upp halv nio trots att jag var ledig. Som vanligt startade jag dagen med kaffe. Tittade på det allra nyaste avsnittet av Grey's Anatomy och sedan gick jag och handlade vilket behövdes! Mitt kylskåp ekade tomt. Vid tolv kom Stina och Emil och vi åt frallor från Hannas bageri, drack kaffe och spelade Skipbo.

Annars idag så har jag tvättat, sprungit och fått ett jäkligt bra samtal. Jag har fått sommarjobb! Blir åtminstone tre veckor, sen kommer jag få hoppa in förhoppningsvis både innan de tre veckorna och definitivt under hösten. Kändes väldigt skönt! Så på tisdag blir ska jag åka till det nya jobbet och snacka! Ibland ska man ha flyt och tur!

En helt okej torsdag

Kaffe, sol och musik!