monikaronning

Mitt Bengtsfors!

Igår kväll var Bengtsfors med i tv-rutan, i en hel timme! Programmet heter Konstkuppen och Carolina Falkholt(?), en graffitimålare skulle måla en stor vägg i Bengtsfors. Detta är förmodligen Bengtsfors största händelse på väldigt länge kan jag tänka mig. Förmodligen är detta också den största nyheten Dalslänningen kommer ha på ett bra tag också. Kommer nog stå en hel del i den, både i tisdagens tidning och fredagens(Dalslänningen kommer ut två gånger i veckan). 
 
Nåja, Bengtsfors var det! Det lilla samhälle som jag är uppvuxen i. När programmet visade bilder från Bengtsfors igår blev jag rörd och tänkte tillbaka på alla minnen den där lilla orten har gett mig! Varje sekvens i programmet gjorde att ytterligare något minne poppade upp.
Somrarna var det bästa som fanns i Bengtsfors. En typisk sommar i Bengtsfors innebär cykelturer med Ida som slutade på en bänk på torget eller den stora stenen vid båtbryggan. Den innehöll också ljudet av raggarbilar och trimmade mopeder. Lilla Bengtsfors innebar också att jag hade max tio minuter på cykel till alla kompisar och det saknar jag, att inom loppet av tio minuter befinna sig hos någon av sina kompisar. 
 
Aldrig någonsin kommer jag flytta tillbaka till Bengtsfors. Idag skulle jag likna det med att jag skulle hinna nysa två-tre gånger i rad och så skulle jag missa det. En sommarstuga vore kanske fint, men inget mer. 
 

Dagens lektion & citat!

"Två sånna här bra hjärnor kan inte ha fel samtidigt!" - Becca


Mjau!


Dagens lektion

Trött kaffekopp och Loch Ness!


Tiiiiisdag

Jag har haft en riktig toppendag idag! Har hunnit med att gå på lägenhetsvisning, göra dagens goda gärning genom att lämna in ett upphittat busskort, varit på biblioteket, handlar, räknat matte för fulla muggar, druckit kaffe(ovanligt?), skrivit en inlämningsuppgift med Becca och spelat och förlorat varenda jävla gång!! Vi spelade säkert sju omgångar... Bah!

Finfin dag! Imorgon är det skola igen, ska nog bli intressant!


Dagens bild

Den här bilden stod för dagens skratt! Konstnären skulle måla en katt, som räcker ut tungan! Becca, hon kan hon!


Mat

Det blev morotssoppa till slut!


Dagen efter

Okej, det är kanske dags att ta tag i sitt liv idag? Eller rättare sagt i sitt hem eftersom jag borde diska och städa men just nu har jag verkligen ingen lust till detta ska jag säga. Gårdagens utgång var kul! Vi började hemma hos Malin och där träffade jag på flera fadderkompisar som jag inte träffat på länge, vi körde dessutom ett musikquiz innan vi drog till Tempel! När jag kom hem så fick jag för mig den briljanta idéen att jag skulle laga mat. Nästa gång   jag får för mig den idéen klockan halv tre på natten kommer jag nog stoppa mig själv. Ställde in mina kroketter i ugnen och råkade såklart att somna så när jag vaknade imorse vid nio så var det ett par jäkligt svarta kroketter som låg i ugnen. Tur att jag inte lyckades bränna upp kåken alltså! Ännu mer tur att jag inte lyckades bränna upp mig själv och mina grannar också för den delen.
 
Jaja, känner i alla fall att det kommer bli en lugn dag med matlagning, (fick ett enormt sug efter morotssoppa) och lite plugg. Högst osäkert om det kommer bli något plugg men det återstår att se. Kanske lyckas öppna boken för att sedan stänga den igen...
 
Ha fin dag!

Fest!

Ikväll blir det fest för Malin och Edith vilket ska bli kanonkul! Det blir en välkommen hem-, födelsedags- och examensfest. Ska snart dra mig iväg till Lina för att hänga där en sväng och sen drar vi vidare till festen!
Vi hörs imorgon!

Tard


Fredag!

Efter fyra dagar i skolan hade jag tänkt att ta mig en sovmorgon men icke sa nicke. Tjugo över nio valde nämligen något tvättmedelsföretag att ringa mig så så var det med den sovmorgonen. I och för sig så innebar tjugo över nio sovmorgon i vilket fall eftersom jag gått upp åtta alla andra dagar! Hur som helst så låg jag kvar i sängen i en timme och drog mig och tittade på program på telefonen! Sen gick jag upp för att käka frukost och göra mig i ordning för att sen ge mig ut på stan med Lina! Vi hängde där i ett par timmar och sen tillbringade vi kvällen hos Becca med att tjata och titta på På spåret! Mycket mysig dag! Imorgon ska jag ta mig en riktig sovmorgon och sen bär det iväg på festligheter! Finfint!


Dagens Tard!


Tummen upp


Kärlek.

 
Vackert ♥

Hittad hos: http://thebecca.blogg.se

Dagens!

1. Jag köper kaffe.
2. Jag dricker ur kaffet.
3. Jag skriver "slut :(" på kaffemuggen.
4. Jag visar Becca detta.
5. Becca tar kaffemuggen och skriver något.
6. Jag får tillbaka kaffemuggen.
7. Becca och jag fnissar!

Tur att så små saker förgyller vår dag!
P.S. Vi (läs:jag) vet att vi har dålig humor...


Rolig katt


Vad jag ägnade kursstarten åt

Kursstarten gick bra! Ser fram att plugga matte faktiskt! Satt dessutom och kollade på massa bilder och fnissade. Sjukt bra.


Söndag

Imorgon börjar vårterminen och våren ska tillbringas med att räkna matte vilket jag är sjukt pepp inför! Dagen till ära har jag tagit lugnt, lunchade på stan med Becca och lyckades bestiga diskberget. Känns ju skönt att börja veckan med ett nystädat kök. Imorgon blir det som sagt kursstart och därefter blir det en sväng hem för att sedan åka tillbaka till skolan för att gå på årsmöte med LÄSK. 
Finemang!
 

Pucko!

Trots att jag la laddaren i packningshögen i morse så glömde jag ändå bort att packa ner den... Paniken som uppstod när jag upptäckte detta och insåg att det inte finns någon sådan laddare i mitt andra hem var inte liten. Menmen, förmodligen åker jag hem imorgon kväll och jag hoppas att telefonen kan klara sig tills dess. Om jag orkar låta bli den vill säga. Nästan så jag får lite lätt abstinens trots att den ligger bredvid mig. Har fått skruva ner skärmstyrkan till botten för att spara ytterligare energi.

Kvällen tillbringades i alla fall i Långed och Amanda! Shit, pommes! Idag tog hon sin sjuksköterskeexamen! Hon kommer bli en toppen sjuksköterska ( eller en toppen sjuk sköterska, who knows? hehe) Om ett år är det min tur, skrämmande och alldeles fantastiskt!!

Fin kväll

Det har varit en ganska lugn men go' dag! Började dagen med att inte göra något särskilt. Det mest ansträngande var väl att gå ut med soporna och då förstår ni att ribban inte legat särskilt högt. Vid fyra fick jag dock ett sms av min "svägerska" så då blev det snabba puckar in till stan för att möta henne och vi satt och pratade på tills hennes tåg gick. Efter det mötte jag upp Emma och vi åkte ut till Becca dit även Stina kom efter ett tag. Vi ägnade kvällen till att spela spel, prata och äta lchf-kladdkaka. Snacka om mättande!

Imorgon, eller egentligen idag, bär det iväg till Åmål! Hur länge jag blir kvar där vet jag inte riktigt, återstår att se!


Utkast: Jan. 17, 2013


Onsdag

Efter en lugn morgon drog Becca och jag iväg till Bergvik och Ikea! Fyndade en ring och köpte ljus, som vanligt! Går ju inte att gå förbi ljusavdelningen utan att få med sig ett paket ljus...


Helg

Inte illa pinkat va?! Att kunna ta helg på en tisdag? Idag gjordes sista dagen för höstterminen i skolan. Det betyder att jag har två terminer kvar på universitetet. Shit, hur gick det till? Kommer aldrig glömma första dagen i skolan, att samlas i den där stora aulan utan att känna en kotte men det gick ju bra! Nu är jag ett steg, en termin närmare mitt mål. Fantastiskt och skrämmande på samma gång!

Nåja, dagen började som sagt på universitet med en opponering på examinationsuppgiften jag skrev förra veckan. Har småfixat med den, så nu är den klar och inskickad. Efter opponeringen stack Becca och jag ner till Välsviken och gick på jakt efter träningsskor och träningsbyxor men hem kom jag med en tröja istället. Becca hade större tur med skorna och fick ett par för 190 spänn. Hallå eller? Kunde väl funnits ett par i min storlek i den prisklassen liksom. Men icke sa nicke, eller rättare sagt Stadium Outlet sa icke!

Ska fira helgen med en kopp te nu, tredje koppen för idag!


Tjenare!

Började dagen med att åka till universitetet för att plugga med Becca. Imorgon är det dags för opponering av uppgifterna vi skrev förra veckan, vilket också är det enda vi har kvar i denna kursen. Så imorgon tar jag helg, inte illa pinkat. Det enda jag ska göra är att rätta till uppgiften när jag fått synpunkter på den på opponeringen.

Becca och jag drog ganska tidigt från universitetet, var hemma redan klockan två. Då la jag mig i sängen och tittade på serier och somnade... Var gött mosig i huvudet när jag vaknade alltså! Men kaffe botar allt, hoppas bara jag kan somna sen.

Till helgen åker jag en sväng till Åmål! Amanda tar examen så ska på hennes examensfest. Muy bien!


Tummen upp!


...

Längsta veckan i mitt liv. Räcker nog med de orden. 
 
Aktiviteten på bloggen har inte varit så hög. Någon bild lite då och då.
Som en god vän sa till mig härromdagen. När det är bra går tiden snabbt, när det är sämre så går den jäkligt sakta. 
 
 

<3


.


!


...

Står i din port står bara still
För en minut sen var du min
en tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad, en är din
det här är slutet på vår film

Från och med nu
Från och med du

Ser dig på blåa i april
i telefon i nya jeans
men jag har samma trasor, går och röker samma marlboro
jag minns varenda scen ifrån vår film

från och med nu
från och med du

jag blir aldrig samma, från och med du

(från och med då från och med du)

från och med du

(somliga ljus brinner aldrig ut)

står inte ut, står inte ut
ett år försvinner utan ljus
även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur
från och med då

Från och med du, du,du,du
från och med du, du,du,du

jag blir aldrig mer densamma , jag blir aldrig densamma som förut
somliga ljus brinner aldrig ut

och i din port har ingenting
förändrats utom just på din
för bredvid ditt namn står ett namn till


Ps. Nummer 3 och 4 ska byta plats på föregående inlägg men det fattar ni nog med röven...


Åmålsveckan

1. Julstämning hos familjen
2. Gosekatten
3. Promenad på juldagen
4. Buskatten nr , Emil aka String-Emil


Äntligen!

Har blivit med syn igen! Annorlunda, ovant, konstigt och fantastiskt... Så kan jag nog förklara det hela. Att efter i tre veckor inte kunnat se några konturer alls på långt håll var det väldigt skönt att kunna se konturer. Bild på dem kommer imorgon!


Tummen upp!

Igår köpte jag en bukett med tulpaner, blir lycklig av att gå in i köket och se dem! Tulpaner är liksom vår för mig! Skitsam att det bara är början av januari liksom.. Sen blommar tre av mina fyra orkidéer. Fantastiskt att jag lyckas med just orkidéer när mina andra blommor inte mår lika bra.

Har i alla fall ägnat morgonen åt att tvätta och dricka kaffe. Muy bien!


.


Onsdag

Har haft en väldigt mysig eftermiddag med Becca! Vi drack kaffe och spelade ett spel som heter Vagabond som är ett geografispel! Det var jätteroligt så imorgon ska vi köra en omgång till! Becca och jag upptäckte att jag har väldigt svårt att säga ordet "skotskt". Efter cirka tio upprepningar fungerade fortfarande inte... Som vi skrattade!!

Ser fram emot morgondagen!


Tillbaks till verkligheten!

Julen är bortstädad! Nu är det bara en bukett med tulpaner som fattas så är det vår i min lägenhet. Ute är det ju typ vårväder idag, sol och blå himmel. Nu ska jag gå in till stan för att ta bussen till Becca, där kaffe och spel väntar. Det behöver jag verkligen idag!

Ciao!


Gott Nytt År!

Hade en finfin kväll igår! Idag har jag bara tagit det lugnt. Trots att jag inte drack igår har jag nästan känt mig bakfull. Jag har varit fruktansvärt trött och ser fram emot att gå och lägga mig nu!

Sov gott!