monikaronning

Becca och jag i ett nötskal!
Jobbelijobb

Vilken lång dag det har varit idag alltså. Eleverna gick hem 13.35, sen hade vi personalmöte(mitt första riktiga!!!) i två timmar och diskuterade både det ena och det andra. Tog i alla fall 16-bussen hem och åkte direkt in till stan för att fixa lite saker. Jag har äntligen köpt mig en klocka! Fick bli en silvrig med lite glitter på. Den duger fint tills jag införskaffar mig en klocka på andra vägar. Ikväll har jag dessutom beställt mig ett par riktiga lärar-tofflor! Nu är det bara thermobyxorna kvar.
 
Träffade på några elever i korridoren härromdagen som frågade om jag hade barn. När jag svarade att jag inte hade det sa en av dem "Va? Det måste du ju ha!" varpå en annan elev svarade "hon är ju inte gift fattar du väl!?" Haha, underbara ungar alltså! 

Favorit just nu

 
 
 
Dessutom sover man otroligt skönt till den på bussen! 

Vuxen på riktigt

Ett inlägg om fredagen kommer så småningom. Jag har inte prioriterat bloggen min sista helg som "mellanting". Då var jag ju varken student eller arbetande. Spenderade helgen med Becca i alla fall! Pizza, ananaspaj, alfapetspelande, träning och fram-och-tillbaka-åkande sammanfattar nog helgen bra! 
 
Idag började jag arbeta i alla fall. Det har varit en hel del att tänka på. Allt är nytt; elever, skola, rutiner och tusen ting till. Det är en hel del småsaker som har fixats. Jag har hämtat nycklar, arbetsdator + väska, lämnat in tystnadsplikt, arbetsavtal, lärt mig mängder av småsaker, lärt mig de flesta namnen, planerat resten av veckan med mera. Jag längtar lite tills den här veckan är klar. Då har jag gjort en vecka och en av varje dag. Det innebär att jag nästa vecka vet lite mer än jag vet denna veckan. Härligt! Längtar ännu mer till sportlovet. Inte för att jag är ledig i en vecka (även om det också blir skönt) utan för att jag har kommit in i arbetet då. Dit är det fem veckor och fem veckor lång var min senaste VFU-period. Detta kommer gå jättefort! 
 
Hejsvejs!

Examensdag

Tre och ett halvt år senare sitter jag  i min egna lägenhet och väntar på att klockan ska slå fyra. Det är så mycket som har förändrats under dessa år. Jag har funnit vänner som jag aldrig tänker släppa taget om. Jag bor själv i en egen lägenhet. Jag har hittat mig själv. 
 
Jag vet inte riktigt om jag förstår att detta är Dagen med stort D. 23 år med lärarexamen och arbete. Känns rätt gött faktiskt! Oförståeligt men gött!
 
Pappa, Maria, David och Erika kommer upp om några timmar för att fira mig. Vi ska käka på restaurang ikväll. Sen får vi se vad som händer! 
 
 
Vissa bilder hamnade visst på sniskan MEN VAD GÖR DET NÄR JAG TAR EXAMEN IDAG?! 

Skola, snö & simma

Idag har jag gjort min sista redovisning på lärarutbildningen! Skulle kunna skriva sista redovisningen på universitetet men då är jag rätt säker på att jag skulle ljuga. 
 
När jag kom hem förut lyckades jag somna så mellan två och fyra sov jag som en bebis! Kroppen behövde tydligen lite extra energi vilket bara är bra eftersom jag strax ska och simma med Becca. Sen ska vi sitta och tjata lite i bastun också! Passar bra en sånhär vinterdag. Det bara snöar och snöar. Nu hoppas jag på sol, kalla dagar och att snön håller sig såhär vacker som den är! 

Hallå!

Sen sist har det hänt en del! Jag har gjort mina fyra sista dagar på VFUn. Eftersom jag är sämst på att säga hejdå så grät jag en del. Jag önskar jag kunde ta med mig mina handledare till mitt nya arbete. Så mycket kunskap som jag har fått från dem! De är mina idoler inom skolvärlden typ. Förutom VFU så har jag lunchat med Milla och Johanna, tränat och haft myskväll med Becca, läst en massa, haft en skoldag och fixat med massa småsaker. Jag har anmält kontonummer så jag kan få lön, skrivit ut examensarbete för att kunna lämna in det så jag får betyg i den kursen och en jävla massa småting. Fick reda på betyget precis innan jag skulle ut på vfu vilket har gjort att jag inte hunnit med att lämna in det. 
 
Resten av veckan innehåller ytterligare en skoldag med redovisning, examenshögtid och fest. Har en massa småpyssel att göra och ett sista arbete att skriva. Går bara till 12 imorgon så det är vad som kommer ske imorgon plus att eventuellt ska träna med Becca på kvällen.
 
See ya!

What a day!

Att ha sovit fem timmars osammanhängande sömn med vändade och vridande, gått upp klockan sex, hållt igång hela dagen och kommit hem vid sju har tagit ut sin rätt.. Jag är sjukt trött men ännu är jag inte klar för dagen.. Nej, nu sitter jag på bussterminalen för att åka till Åmål.

Idag gjorde jag första dagen på nya jobbet! Detta kommer bli bra alltså! Det som gör lyckan ännu större är att Becca fått jobb på samma skola som mig! Två dagar i veckan kan vi härja runt och de resterande tre kan vi åtminstone Järna på bussen till och från jobbet!  

Vi har pratat om att jobba på samma skola många gånger, att det vore en dröm som vore fantastiskt! Och tänk, nu är det en verklighet! När hon kom ut från VÅRAN chef sa han att vi är arbetskollegor förstod jag inte riktigt! Wow alltså! När vi lämnade skolan kraschade våra hjärnor! Vi skrattade, kramades, tjoade och tjimmade! Händelseförloppet från att jag fick reda om jobbet, informerat Becca och hon fick komma intervju och få jobbet var fem timmar tror jag! Awesome!! 

Detta innebär också att vår tågluff är säkrad!
Gott folk, detta har varit en ljuvlig dag värd sömnbristen!Måndag

Helgen har kommit och gått. "Jullovet" har underligt nog kommit och gått... Hur det nu har gått till. Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Till den kommande verkligheten till och med! Imorgon ska jag till mitt blivande arbete för att ha planering och genomgång av vårterminen. Sjukt spännande och sjukt nervöst. Kunde inte somna igår och när jag väl somnade drömde jag väldigt mycket. Jag förbereder mig lite på en vår av glädje, stress och tårar. 
 
Just nu sitter jag i alla fall och planerar onsdagens lektioner inför praktiken. Dit längtar jag! Att få komma tillbaka och träffa alla elever. Nu känner jag dem ganska väl och varje dag är så lärorik! Fyra dagar kvar där, sen är jag praktiskt taget färdig. Oh my... Tänk, vad mycket jag lärt mig på de här snart fem veckorna. Och tänk, den här våren, vad mycket jag kommer lära mig!!! 

2013 vs 2014

Så var det 2014. 2013s sista dag avslutades hos Stina och Christer med Gabriella, Christoffer, Emil och Peter. Trerättersmiddag, femkamp, fyverkerier och fest till fyra hos dem gjorde att nyårsaftonen blev en riktig hit! Kan nog säga att jag inte haft någon bättre nyårsafton. 
 
2013 har varit en bergochdalbana. Början av året var en riktig pärs och jag kände inte igen mig själv alls. Men det som tur var vände det och våren var okej. Jag hittade tillbaka till mig själv sakta men säkert. Becca ocg jag kom på att vi skulle ut på tågluff sommaren 2014! Sommaren innebar jobb och att min morbror gifte sig ♥. Sen kom hösten och det var dags för nollning och examensarbete. Nollningen var två veckors fest med assköna människor! Examensarbetet höll dock på att ta död på mig but I did it!! Sista kursen på lärarutbildningen påbörjades och återigen har jag varit ute på praktik. Dessutom har jag fått jobb. Awesome!
Sammanfattningsvis så var 2013 okej. Det har funnits bättre år!
 
2014 kommer innebära mycket nytt! Den sjunde januari gör jag den absolut första dagen på jobbet. Det ska planeras inför vårterminen. 17 januari tar jag examen, 20 januari börjar jobb på riktigt. I sommar drar Becca och jag ut på tågluff! Förhoppningsvis innebär hösten ännu mer jobb!