monikaronning

Shel Silverstein

 

Slutet på 2013

Gårdagen var riktigt bra! Elin kom til Karlstad vid två och vi käkade, fikade och gick i affärer. Hon hade med sig en riktigt god chokladkaka med valnötter i och med chokladfrosting. Eftersom Elin pluggar i Umeå så träffas vi väldigt sällan dessvärre. I somras träffades vi inte alls på grund av tidsbrist men nu har vi lyckats träffas två gånger. Så härligt att kunna ta igen all tid och bara prata, prata och prata! Vi spelade en rolig variant av Alfapet också! Den ska jag lära mina Karlstad-vänner. 
 
Idag ska jag handla nyårsmat med Stina! Henne har jag inte träffat på typ två veckor så det blir ett kärt återseende. Ikväll kommer Peter och Emil hit så vi ska börja ladda inför morgondagens nyårsfest! Kommer bli awesome! 
 
 

Lördag

Efter två varv på stan hittade jag slutligen en nyårsklänning. Becca sa åt mig att jag inte skulle vara ute efter något när jag handlade. Det är ju då man hittar det. Så hädanefter ska jag köpa nyårsklänning i maj. Becca och jag tog våra två varv, käkade på ett nytt ställe i stan, Meeze tror jag det hette, och jag var hemma kvart i tre ungefär. 
 
Väl hemma avslutade jag städningen, bar ner saker till källaren, sorterade tvättkläderna, organiserade i garderoberna och bland alla tusen papper som jag samlat på mig under universitetstiden. Nu ser det riktigt fint ut här hemma, förutom middagens disk vill säga. 
 
Imorgon kommer Elin och hälsar på! Kommer bli awesome!

Hem ljuva hem

Julen var väldigt mysig! På julafton blev det självklart Kalle Anka-tittande, julbord och julklappsutdelning. (Trots att jag egentligen vill sluta med julklappar blev det en drös ändå). Jag fick bland annat vinglas, en bok, pengar och fyra paket kaffe! Som jag funderade på vad det kunde vara i paketet med kaffe alltså. Så när jag öppnade och såg att det var kaffe var det en bra överraskning. Nu behöver jag inte köpa kaffe på ett bra tag. Pappa känner sin dotter alltså! 
 
Igår fick jag skjuts tillbaka till Karlstad och tur var väl det för annars hade jag aldrig fått med mig alla saker hem. Det innebar också att jag kunde storhandla utan att bära ihjäl mig. Efter det stack jag till Becca för att träffa henne! Vi drack kaffe, packade ner hennes julgran och tog en sväng till Pekås. När jag kom hem började jag fixa lite här hemma vilket jag ska fortsätta med idag. Jag har organiserat om i mina bokhyllor men alla block och pärmar från universitetstiden ligger fortfarande i soffan. Dessutom behövs det både dammas, diskas och dammsugas. Ikväll har jag dessutom tvättid. Tur att jag ska träffa Becca däremellan! 
 
Nej, nu är det dags för städning! 
Puss och kram!

God Jul!

God Jul gott folk! 

Vilken vecka!

Det har varit en lång vecka men en jävligt bra en. Praktiken har varit kanon som vanligt. Ibland får man möta en ny händelse och lära sig hur man ska hantera händelserna. Ibland sker saker man ALDRIG räknat med. Ojojoj, säger jag bara. Klokare blev jag i alla fall. I tisdags klippte jag klockor.. Jag har fjorton elever. Varje elev skulle ha tolv klockor och tolv texter som sedan skulle paras ihop. Dels klippte jag ut dem i papper och sen när de lamineras. Som tur var det uppskattat och de gillade att arbeta med det! På en annan lektion utbrast en av eleverna "kolla, klockan är elva nu!" Då blev jag nöjd! Jag har fått styra upp luciatåget som min klass skulle ha för föräldrarna. De var så duktiga. Vilka elever! De sjöng så fint och högt och föräldrarna var imponerade av dem! Så otroligt roligt. Hade tårar i ögonen när de var klara. 
 
I torsdags kväll drog jag till Karlsta en sväng för att vara med på spelkväll. Vi körde julklappsspel, charader och lite annat och åt massa gott! Sanna och Mattias var lika toppen som värdar som vanligt. 
 
Nu till en av veckans höjdpunkter(förutom luciatåget). JAG HAR FÅTT JOBB!!! Förra veckan var jag på en intervju och igår fick jag reda på att jag fått en tjänst. Tror det är världens bästa julklapp! 7 januari ska jag på en studiedag, träffa arbetslag och planera inför våren och sen börjar jag på riktigt den 20 januari. Wohoo!
 
Ha en bra dag!

Halloj!

Examensbalen förra helgen var fantastisk! Maten var god, vinet var gott och kaffet likaså. Allt och alla var så fina! Becca och jag såg ut såhär: 
Svinkallt var det vilket några småbarn också bekräftade för oss genom att skrika "Nu fryser ni!". Goingar!!
 
I söndags var Becca, Stina och jag på julmarknad i Mariebergsskogen i cirka 30 minuter.Att vi befann hos på marknaden i 30 minuter berodde på snö(o)vädret som härjade. Vi tog bussen till mig och käkade bullar och drack kaffe/te! Himla härligt alltså! Innan det åt vi pizza på Fontana di trevi. Oh my, så gott! 
 
Veckan har flytit på ganska bra. Fullt upp och fantastiskt roligt måste jag säga att det är.  Kommande vecka kommer innehålla lite julpyssel, datorer, kiwi-metoden, luciatåg för föräldrarna och lite annat kul! Hejja hejja, en vecka kvar till jullovet! 
 
Igår var jag hos Becca på julmysfika. Saffranskladdkaka med mandelmassa i säger jag bara. MUMS! 
Idag gick jag och Becca på Bergvik och IKEA. Vi skulle ha tagit oss en ordentlig tur i stan också hade vi tänkt men vi planerade lite fel så vi var på stan kvart över tre och butikfanskapen stängde klockan fyra. Vi löser det dock genom att gå i butiker imorgon också! Måste köpa lite fler julklappar innan jag sätter mig på tåget tillbaka till Åmål. 
 
Hejsvejs!

Tralalala!

Ikväll är det examensbal på gång! Det kommer bli fantastiskt! Åker strax till Becca för att fixa oss tillsammans. Wohooo, let's party!
 
Balen 2009 - Ikväll blir det samma klänning fast med lite ändringar! Wiii!
 

Så jäkla bra!

Alltså, just nu är allt så bra! Efter att ha varit så tveksam till allt möjligt de senaste månaderna har allting fallit plats. Pusslet har blivit helt. Ikea-möblen har blivit ihopskruvad. Återigen känner jag att det är lärare jag vill vara. Stina är tillbaka i Sverige och på fredag får jag träffa henne. På lördag är det bal! På söndag är det julmarknad! Nu är det två dagar kvar på vfun denna veckan. I princip allt är förberett och planerat. Nu är det bara att köra. Imorgon ska min etta få skriva på datorer med talsyntes. Jag har arbetat med kiwi-metoden, alltså arbetat med helordsinlärning. Vi synkar (heter det ens så?), min handledare och jag, tar del av varandras tips och idéer. Vi känns som ett team! Min andra handledare har dessvärre varit sjuk i två dagar men vi klickar lika bra vi! 
 
En sak är säker; jag kommer storböla när jag är klar med praktiken och innan jul har jag tänkt att köpa varsin en rätt stor present till dem båda för att visa min uppskattning! Jag önskar att alla mina klasskamrater skulle kunna ha dem som handledare. 
 
Det har varit mycket skolrelaterat i bloggen det senaste och det kommer det vara ett tag framöver också! Det är något ni får ta! 

Att vinna mot skolans maskiner

Finally! Idag lyckades jag både kopiera och laminera sisådär 200 sidor. Laminerade cirka 15 och kopierade cirka 185. Det var matteläxor och mattelyft som kopierades. Jag ville alla de häften som min handledare fått från Mattelyftet så det var bara att sätta igång. Det blev tre lektioner fram till klockan ett och från klockan ett till halv fem hade jag planeringstid. Morgondagens lektioner är planerade. Min handledare hade engelska i årskurs sex men eftersom jag valt att inte vara med på den utan att istället vara med i min gamla klass så skippar jag den. När jag mötte henne efter en extrainsatt lektion som innehöll ett Skype-samtal med en klass i USA så kunde jag glatt meddela henne att alla lektionerna imorgon var planerade. 
 
Imorgon arbetar jag till halv fem. Och jo, jag arbetar för jag känner mig som en i gänget och jag känner att detta yrket är fantastiskt. Det är så roligt att gå till praktikskolan på morgonen och att gå därifrån och känna lycka. Alldeles, alldeles underbart! 
 
 

Måndag

Ytterligare en dag är gjord och den gick så fort! Att jag dessutom har hela arbetstiden från 8.00 till 16.00 inplanerad imorgon gör att det känns som att den kommer gå lika fort. Imorgon ska jag hålla i alla tre lektionerna. Det blir NO, svenska och SO. Sen ska jag ta mig en match med lamineringsmaskinen igen. Förra veckan var vi nämligen inte bästa kompisar.... Den gick lite sönder så att säga och det luktade lite bränt men nu ska den vara lagad. Att den gick sönder förra veckan är ett mysterium eftersom jag gjorde allt rätt. Fickan med bilderna som jag körde in försvann och när vi la in ett annat ark så försvann det in och det andra kom ut som ett dragspel. När vi sen skulle köra in en rengöringsficka så stoppade den totalt. Det var inte riktigt min dag då så att säga. Jag hoppas det går bättre imorgon i alla fall!
 
 

Vecka nummer två

Imorgon startar en ny veckas praktik. Denna veckan kommer jag hålla i ännu fler lektioner. Imorgon är det matematik och svenska men också en lektion som jag bara glider med på då eleverna håller på med ett påbörjat hem- och expertgruppsarbete. Resten av veckan blir det mer svenska, matte, so och no. Awesome! Denna veckan kommer innehålla jäkligt mycket skoj också. På fredag kommer jag äntligen få träffa Stina igen. Hon har befunnit sig i Sydafrika i sex veckor och är äntligen tillbaka. På lördag ska jag på examensbal och det kommer bli jättekul!
 
Igår blev det en spontan fest. Stack på overallinvigningen och träffade ett gäng LÄSKare som jag fortsatte festen med! En sjukt kul kväll var det!! Idag var jag inte ens lite bakfull vilket var jäkligt gott!
 
Nu är det dags för lite planerande av veckan! Tjingeling!